30. september 2019

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Effekten av måneskinn på nyfallen snø - Tove Braathen

 Antall leste sider i forrige uke: 

589 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Ingen.

Bøker som leses nå:

* Ti kniver i hjertet - vår tids sagaskrivere - Tom Egeland m.fl
* Bak lukkede dører - B.A. Paris
* Verden som var min: Tyvetallet - Ketil Bjørnstad
 

Planlagte bøker denne uken:

* Ti kniver i hjertet - vår tids sagaskrivere - Tom Egeland m.fl
* Bak lukkede dører - B.A. Paris
* Verden som var min: Tyvetallet - Ketil Bjørnstad
* The Blind Assassin - Margaret Atwood
* Stella Polaris - Myriam H. Bjerkli
* Vi skal ikke våkne - Heine Bakkeid

En bok ble lest ferdig i forrige uke, og det var Effekten av måneskinn på nyfallen snø av Tove Braathen. Det var en god roman om tilfeldigheter og om mennesker uten faste retninger. Effekten av måneskinn på nyfallen snø er ikke Tove Braathens debutbok. Hun debuterte i 2017 med boka: Alle disse dagene. Jeg har den i samlingen, men jeg har ikke lest den ennå. Jeg har et litt anstrengt forhold til debutbøker uten spesiell grunn, for jeg har kommet over en del gode debutbøker også. Men etter å ha lest Effekten av måneskinn på nyfallen snø, har jeg lyst til å få med meg Alle disse dagene også, for hun har en veldig nøktern skrivestil som jeg fikk sansen for.

Siden jeg ble ferdig med Effekten av måneskinn på nyfallen snø sent på søndagskvelden, orket jeg ikke å begynne med en ny bok. Så senere i dag, mandag, skal jeg begynne å leseTi kniver i hjertet - vår tids sagaskrivere. Det er en novellebok skrevet av forskjellige forfattere, både kjente og ukjente. Jeg er ikke spesielt glad i noveller generelt, men syntes konseptet virket interessant. 

Ved siden av leser jeg Verden som var min: Tyvetallet av Ketil Bjørnstad, som blir litt stykkevis og delt siden jeg leser den sammen med andre bøker, men den er både spennende og morsom så langt. Liker spesielt godt å lese om vennskapet mellom forfatteren og den folkekjære artisten Erik Bye som gikk bort i 2004.

I denne uka begynner en ny samlesing med en bokblogger jeg har lest mye sammen med i de siste årene. Denne gang skal vi leseThe Blind Assassin av Margaret Atwood. Jeg grugleder meg til denne, for jeg har ikke lest noe av henne før. Har hørt mye om hennes bøker, mye variert, men stort sett er visst bøkene hennes kjempepopulære, og jeg har alltid hatt lyst til å lese noe av henne.

Regner med at jeg blir ferdig med Ti kniver i hjertet i løpet av uka, siden den ikke er særlig stor, og da blir neste bok på lista: Stella Polaris av Myriam H. Bjerkli. Jeg har lest en bok av henne før, og det er Lille Linerle. Jeg kommer muligens også til å bli ferdig med Bak lukkede dører av B.A. Paris, før uka er over, siden jeg ikke har mange sider igjen, og da blir det: Vi skal ikke våkne av Heine Bakkeid. Vanskelig å si om jeg blir ferdig med Ti kniver i hjertet eller Bak lukkede dører først, men bøkene jeg skal da begynne på etterpå, er Stella Polaris og Vi skal ikke våkne. Sånn er det når det er mange bøker å holde styr på. 😊

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar