1. november 2014

Månedens Bokanbefaling (oktober)

Da er favorittmåneden oktober over. Selv om favorittmåneden er over er det riktignok fremdeles høst, heldigvis. Og jeg liker at det har blitt mørkt om kveldene enda tidligere.

Oktober har vært den dårligste lesemåneden på lenge. Som regel har jeg lest 10/11 bøker pr.måned, men i oktober ble det bare 8 selv om jeg har all verdens tid til å lese. Målet var å lese 18 bøker. Jeg skulle lese så masse, men sånn ble det ikke.

Bøkene jeg leste i oktober ble bare disse:

En dør på gløtt - Marianne Grung Farsund
Marmor - Toril Brekke
Fangirl - Rainbow Rowell
The Jungle Book - Rudyard Kipling
Råta - Siri Pettersen (Anmeldelse kommer)!

Jeg er langt i fra fornøyd med antall bøker jeg har lest, som dere allerede vet. Men, men, får se om jeg ikke får gjort noe med det i november. Jeg får bare lese enda mer. Det er jo så mange bøker som bare venter på å bli lest. I oktober leste jeg 2 bøker av mannlige forfattere og 6 bøker av kvinnelige forfattere. Og det ble 3 engelske bøker (Fangirl regnes ikke, den har bare engelsk tittel, men innholdet er på norsk, bare så det er nevnt). Og jeg har lest 1 klassiker.

Og ble det noen favoritter? Må si jeg ble skuffet over lesemåneden oktober. Ikke bare fordi at jeg leste så få bøker, men det var ingen bøker som ga meg noe særlig. Det var ingen bøker som overrasket og spenningen i bøkene var ikke så intenst som jeg hadde håpet på. Så generelt har det vært skuffende. Det ble ingen femmere eller seksere denne måneden. Men de er jeg også grådige på. Det ble stort sett toere og treere, og faktisk en ener, men jeg er bare ærlig. Jeg skriver og jeg sier det jeg mener. Alltid. Det er bare sånn jeg er. Selv om jeg ikke har skrevet anmeldelsen av boka Råta ennå, så velger jeg å røpe at den fikk en firer. Selv om det ikke er akkurat all verdens det heller, stakk den av med høyeste terningkast i oktober.


Råta - Siri Pettersen

Bakpå:

Tenk deg å være jaget i en ukjent verden.
Uten identitet. Uten familie. Uten penger.
Alt du har er en menneskejeger, en likfødt,
og en grim, gryende visshet om hvem du er.

Hirka er strandet i en døende verden, dratt mellom menneskejegere, likfødte og lengselen etter Rime, vennen hun ville gitt alt for å se igjen. I vår urbane virkelighet er hun fritt vilt. Men kampen for å overleve blekner mot det som kommer, når hun innser hvem hun er. Kilden til råta har tørstet etter frihet i tusen år. En frihet bare Hirka kan gi.

DETTE ER OPPFØLGEREN TIL DEN KRITIKERROSTE FANTASYSUKSESSEN ODINSBARN, I RÅTA MØTER VI GRÅDIGHET, DØDSFRYKT OG HEVN. DET ER DEN ANDRE AV TRE BØKER OM HIRKA, I SERIEN RAVNERINGENE.

Så selv om det ikke ble en favoritt vil jeg likevel anbefale den. Jeg har alltid hatt et anstrengt forhold til oppfølgere. Enten er det hyperbra ellers går det rett vest. Oppfølgere går som regel rett vest for min del. Men Råta som er oppfølgeren til Odinsbarn er en stødig oppfølger selv om den er annerledes, likte jeg den litt bedre enn det jeg trodde jeg ville gjøre. Den var ikke direkte skuffende og jeg leste den ferdig ganske fort. Så selv om den ikke ble månedens favoritt så synes jeg at den fortjener å bli anbefalt. Det er tross alt det dette innlegget handler om. Månedens Bokanbefaling. Så den går til Råta.

Ble dere fornøyde med forrige lesemåned? Fikk dere lest mer enn dere trodd eller kanskje mindre?Jeg håper bare jeg får lest mer i november og håper at noen av bøkene vil ta meg med storm. Det er altfor lenge siden sist. Ha en god ny lesemåned.

6 kommentarer:

 1. Skjønner at du verker etter å lese en 6`er etterhvert :) Den eneste av bøkene dine jeg har lest er den du ga terningkast 1. Jeg likte den ikke jeg heller, men var ikke fullt så streng som deg. (Kanskje jeg skal bli litt strengere med terningkastene mine?) Lykke til med neste måned, håper det klaffer bedre da :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja. Gjettom jeg gjør. Savner å lese en bok som virkelig bergtar meg. Det er altfor lenge siden sist. Jeg er vel altfor ærlig når jeg vurderer bøker. Krever mer desto mer jeg leser og jeg sier alltid det jeg virkelig mener. Det fungerer best sådan:) Ærlighet er ærlighet.

   Syns du gir gode vurderinger på bøkene du leser. Men om du vil bli strengere bestemmer du selv. Å være streng er jo en naturlig greie og noen er strengere enn andre:) jeg er jo ikke ute etter å såre noen når jeg leser en bok. Jeg bare sier det som det er. Det er oftest det greieste:)

   Og takk for det. Har tross alt ikke gitt opp lesingen. Jeg vet det er gode bøker der ute. Og kanskje de dukker opp når vi minst veter det? Vi får se.

   Lykke til med neste måned du også med mange bøker:)

   Slett
 2. Jeg har ikke lest noen av de bøkene du leste i oktober, men gleder meg vilt til å lese Råta. tror jeg kommer til å digge den :)
  Håper virkelig novemberlesinga di blir mer lystbetont :) - og at du kanskje treffer en ny favoritt bok. Det hadde vært noe det :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Likte Råta litt bedre enn jeg trodde at jeg ville gjøre, men må innrømme at jeg likte forgjengeren Odinsbarn hakket bedre. Den var litt freshere på en måte. Er spent på om du vil like Råta bedre enn det jeg gjorde. Venter i spenning på din mening når du har lest den.

   Og takk for det. Jeg får bare fortsette med å lese som jeg alltid gjør. Kanskje noen bøker vil overraske. Vi får se. Har tross alt ikke gitt opp lesingen:) Håper du også kommer over noen gode bøker i november:)

   Slett
 3. Jeg har nesten ikke lest noe som helst i oktober jeg heller. It sucks!
  Jeg vil også anbefale Råta Jeg syntes Siri gjorde et magisk trekk med å flytte Hirka til vår verden. Jeg møtte Siri for ikke så lenge siden og sa til henne at jeg ble skikkelig sint på henne et par ganger underveis. Som da Rime tok nebbet. Hun hadde hørt det ganske så mange ganger sa hun :-) Ønsker deg en fin søndag, Ina!

  SvarSlett
  Svar
  1. I know the feeling. Av å ikke lese nok. Hater den følelsen. Den gir meg bare dårlig samvittighet, så vi er vel av samme ulla haha. Vil jo lese så mange bøker, men av og til går ikke alt som planlagt, så håper bare jeg får lest enda mer nå i november i stedet for å sose bort tiden på ingenting.

   Råta var slett ikke verst og bedre enn jeg trodde den ville bli (jeg har jo som sagt et anstrengt forhold til oppfølgere av en eller annen grunn.... Jaja ... Men må si at jeg likte forrige bok: Odinsbarn litt bedre fordi den var mer magisk og hakket mer original. Men selvfølgelig skal jeg lese hele trilogien.

   Regner med at forfatteren Siri Pettersen har hørt det meste fra leserne, haha. Det er vel det som er ulempen med å være forfatter når lesere ikke blir enige med deres avgjørelser i bøkene deres:)

   Ha en fin søndag du også, Astrid Terese:)

   Slett