2. oktober 2019

Bøker jeg skal lese i oktober


Vi skal ikke våkne - Heine Bakkeid
Passasjeren - Lisa Lutz
Død eller iskrem? - Gareth P. Jones
Gjenferdets stemme - Johan Rundberg
Season of the Witch - Troy Taylor
The Whisper Man - Alex North

Oktober er på plass, og det er på tide. Den rette årstiden er her. Høsten og Halloween er og blir min greie siden jeg liker horrorsjangeren så godt. Jeg liker det som er mørkt og dystert, spesielt i bok og filmformat. 👻

Jeg skal ikke bare lese horror i oktober, ren horror, men litt blandet. Det blir både horror, mørk krim og litt thriller.


Vi skal ikke våkne: Spennende omslag, og det virker til å være en bok i min gate.Jeg fikk lyst til å lese den siden det er høst og Halloween nærmer seg. Jeg leser horror og annet mørkt lesestoff året rundt, men ekstra av det når det er høst og det nærmer seg Halloween. Jeg visste at det var noe kjent med forfatternavnet, og det viser seg at jeg har lest en bok av ham for noen år siden, og det var Tjernet.

(Bakpå):

Å VÆRE ASKEFAST PÅ ISLAND 
HAR ALDRI VÆRT MER UHYGGELIG 
- ELLER UNDERHOLDENDE!

I den tredje boken om Thorkild Aske må vår mann tilbake til sine røtter. Thorkilds far, den karismatiske miljøaktivisten Ulfur, er dødelig kreftsyk, og sitter dessuten i fengsel dømt for å ha drept kjæresten sin. Ulfur mener han er uskyldig dømt, og da Thorkild og søsteren Liz tar turen til sagaøya for et siste farvel, blir det raskt klart det ene drapet er begynnelsen på en dramatisk reise rundt på øya, og i familiens fortid og mørke hemmeligheter.
     Thorkild er vant til at menneskene rundt ham dør. Oppholdet på Island i barndommens spor blir ikke noe unntak. Bakkeids gotisk-uhyggelige stil  og lakoniske humor tas til nye høyder i den hittil sterkeste og mest dramatiske boka i serien.Passasjeren:  Denne har stått i hylla i noen måneder. Den har vært i samlingen en stund og jeg kom tilfeldig over den da jeg lette etter noe mørkt å lese, og tenkte den også ville passe som oktoberlesing.

(Bakpå):

NÅR BLIR FLUKTEN VERRE ENN DET MAN FLYKTER FRA?
OG HVOR LENGE KAN MAN FLYKTE FRA SEG SELV?

48 timer etter at hun forlot sin avdøde mann liggende nederst i trappen, tømmer Tanya Dubois bankkontoen sin, farger håret brunt, forlanger nye identitetspapirer fra en mystisk stemme på telefonen, og rømmer fra byen. Det er ikke første gang.

Hun møter Blue, en bartender som drar kjensel på en person på flukt når hun ser en. Blue tilbyr henne et sted å bo, og Tanya Dubois, som nå er Amalia, har ikke mye valg og takker ja. En skjør - og farlig - allianse er skapt.

For å overleve blir Tanya tvunget till å gå lenger enn hun noensinne kunne forestille seg. Hun drives fra by til by, fra identitet til identitet, men kan aldri slappe av, aldri slå seg til ro. Tanya jages av en beksvart hemmelighet ... men kan hun rømme fra fortiden sin?

"I tilfelle du lurte: Det var ikke meg. Jeg hadde ingenting med Franks dødsfall å gjøre. Jeg har ikke noe alibi, så du må ta meg på ordet."Død eller ISKREM?: Morsom tittel i grunn. Jeg har lest noen bøker av Gareth P. Jones før og det er Arvingene, Familieforbannelsen, og De dødes byrå. De dødes byrå leste jeg sent på året i fjor, og rakk ikke å skrive om den. Denne boka virker som en fin Halloween bok for unge lesere. Når det gjelder horror og Halloween, bryr jeg meg ikke om hvilken målgruppe boka tilhører. Da vil jeg lese den uansett, og det er fint å se hva forskjellige målgrupper leser for tiden.

(Bakpå): 

Larkin Mills er en merkelig liten by, 
fylt til randen av absurde mysterier, dødelige hemmeligheter, 
og sist, men ikke minst: En helt fortryllende 
og makaber iskrembar med fristelser
som Vaniljehevn og Sjokoladeulykke.

Men noe er råttent i hjertet av Larkin Mills.
Hvor lenge kan sannheten holdes skjult?
Og hva skjer med de som oppdager den mørkeste,
merkeligste hemmeligheten av dem alle?

En ny morsom, morbid og deilig ondskapsfull
bok fra Gareth P. Jones!Gjenferdets stemme: Ukjent forfatter og bok for min del, men virket som noe som passer å lese i denne mørke årstiden som jeg liker. Gjenferdets stemme er første bok i en spøkelseskrimserie for de unge.

(Bakpå): 

Det siste Sebastian har lyst til, er å bli med mamma på filminnspilling på et gammelt hotell. Det kommer til å bli verden kjipeste sommerferie! Men snart forstår han at det er noe som ikke stemmer på det forfalne badehotellet. Sammen med Manda, som spiller datteren i filmen, og Max, sønnen til filmens superstjerne Ralp Becker, begynner Sebastian å grave i mysteriet.

Om nettene hører de underlige lyder, filmteamet skremmes av strømbrudd og forvrengte filmklipp, og de ansatte får ikke lov av den ukjente eieren å snakke om hotellets historie. Og hvorfor eksisterer ikke rom 306, når Max bor på rom 308?

Gjenferdets stemme er første bok i serien
Hekseknuten - uhyggelig god spøkelseskrim.Season of the Witch: the Bell witch er en kjent historie for oss som liker horrorsjangeren. Det er blitt laget filmer om det. Jeg har blant annet sett An American Haunting med Donald Sutherland og Sissy Spacek. Sissy Spacek er mest kjent fra filmen Carrie. Det var gjennom An American Haunting jeg først ble kjent med historien, og jeg fikk lyst til å vite mer om den. Da jeg lette etter noen horrorbøker for å lese til Halloween, kom jeg tilfeldigvis over denne. Har ikke helt troa på historien, men fascinerende er det likevel, og da har det ikke noe å si hva man tror på eller ikke. Synes slike ting er bare gøy og spennende.


AFTER READING THIS BOOK
YOU WILL NEVER FEEL SAFE IN THE DARK AGAIN!

In 1817, the John Bell family was afflicted by a terrible presence that tormented them for nearly four years and eventually claimed the life of John Bell, This mysterious spirit was unlike anything ever recorded in the annals of history and has since become America's greatest ghost story. After more than twenty years of research, author Troy Taylor has compiled the true story of this terrifying ghost and delves into the strange events that occured in Tennessee in the early 1800s - and continues today! Come face-to-face with the Bell witch through first-hand accounts, explore the myths and misconceptions in the story and discover why so many people believe that the with continues to haunt the Bell farm - and infamous cave - today!The Whishper Man: Denne hørte jeg for første gang om på YouTube. Jeg følger noen booktubers (folk som anmelder og snakker om bøker på YouTube). Jeg fulgte mange før i tiden, men nå noen ytterst få. Denne fikk jeg vite om gjennom ChapterStackss som jeg har fulgt lenge fordi hun leser mye horror og thrillere hun også. Konseptet i denne boka virker både uhyggelig og spennende. Jeg prøver å ikke ha forventinger, fordi det lønner seg ikke. Så skal prøve å ikke glede meg for mye. Det er sjeldent jeg skaffer bøker som jeg får vite om gjennom YouTube, men denne klarte jeg ikke å styre unna.

(Bakpå):

Still devastated after the loss of his wife, Tom Kennedy and his young son Jake move to the sleepy village of Featherbank, looking for a fresh start.

But Featherbank has a dark past. Fifteen years ago a twisted serial killer abducted and murdered five boys. Until he was finally caught, the killer was known as 'The Whispher Man'.

Of course, an old crime need not trouble Tom and Jake as they try to settle into their new home. Except that now another boy has gone missing. And then Jake begins acting strangely.

He says he
hears a whisphering
at his window..

Dette er da bøkene jeg skal lese før og når det er Halloween. Jeg kommer til å smette inn andre bøker også underveis. Bøker jeg har tenkt å lese tidligere i år, men så kommer det av og til andre bøker i veien, og flere mørke bøker, forhåpentligvis.

8 kommentarer:

 1. 6 for meg helt ukjente bøker. Det er spenennde. Håper du koser deg med mørk spenning og humor i oktober. Husker jeg likte Arvingene av Jones.

  SvarSlett
  Svar
  1. Mange av dem var ukjente for meg også, så det er bare å hive seg ut i det. =) Og takk for det. Høsten er den rette årstiden tross alt.

   Jeg husker at du likte Arvingene og at vi diskuterte den. =) Det er lenge siden, men morsomt å huske slike diskusjoner fra lang tid tilbake. =)

   Slett
  2. Jeg husker det også :)

   Slett
 2. Mørk oktober... mye spennende du skal lese! Jeg tror The Blind Assassin også er litt mørk, gleder meg til å lese videre nå som jeg har hatt leseopphold hele helgen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant? Man må få med seg litt mørk lesestoff også. Kommer aldri til å bli noen sommermenneske, så godt å ha oktober som er mørk og kald. Synes høsten er en fin og stemningsfull årstid.

   Det synes jeg også, spesielt begynnelsen og har en følelse av at utviklingen i historien kommer til å bli mørk og spesiell også. =)

   Slett
  2. Høsten er fantastisk, jeg har alltid likt denne årstiden :)

   Slett
  3. Helt enig. Det er en stemningsfull årstid med mange fine farger. =)

   Slett