7. oktober 2019

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Bak lukkede dører - B.A. Paris
* Ti kniver i hjertet - vår tids sagaskrivere - Tom Egeland m.fl. 

Antall leste sider i forrige uke: 

  447 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Ingen. Har hatt mest leselyst enn skrivelyst i det siste.

Bøker som leses nå:

* Vi skal ikke våkne - Heine Bakkeid
* Stella Polaris - Myriam H. Bjerkli
* Verden som var min: Tyvetallet - Ketil Bjørnstad
* The Blind Assassin - Margaret Atwood
 

Planlagte bøker denne uken:

* Vi skal ikke våkne - Heine Bakkeid
* Stella Polaris - Myriam H. Bjerkli
* Verden som var min: Tyvetallet - Ketil Bjørnstad
* The Blind Assassin - Margaret Atwood 
* Passasjeren - Lisa Lutz
* Død eller ISKREM? - Gareth P. Jones

Fredagsnatta leste jeg ut Bak lukkede dører av B.A. Paris, og den ble jeg dessverre ikke helt begeistret over. Jeg liker psykologiske thrillere, men synes denne ble litt lettvint, både når det gjelder persongalleri og selve historien. Boka kom ut i 2016 og det var en bok man la lett merke til. Siden den fikk så mye oppmerksomhet, ble jeg selvfølgelig skeptisk, og ventet med å skaffe meg den om noen år, hvis interessen var der fremdeles. For man blir lei av å se en bok, når den er veldig synlig. Det gir meg motsatt effekt. Istedet for å hive meg over den, venter jeg heller litt før jeg bestemmer meg for om jeg skal lese den eller ikke. Helhetlig ble Bak lukkede dører litt for tynt for min del, selv om det er et viktig og alvorlig tema som blir tatt opp.

Lørdagskvelden etter å ha sett Skal vi danse, leste jeg ut de få sidene jeg hadde igjen avTi kniver i hjertet - vår tids sagaskrivere av Tom Egeland og flere andre forfattere, både kjente og ukjente. Jeg er ikke spesielt glad i noveller i utgangspunktet. Jeg leser dem når det er fra favorittsjanger og forfattere som jeg liker veldig  godt, men ellers er det svært lite lest. Jeg ville lese denne fordi konseptet virket spesielt og interessant. Syntes den siste halvdelen var bedre enn den første halvdelen. Boka er ikke delt i to sådan, men synes de første historiene var noe tamme før det tok seg litt opp mot slutten.

Natt til søndag begynte jeg så smått å lese Stella Polaris av Myriam H. Bjerkli som er krim. Jeg leste en krimbok av henne for to år siden og det er Lille Linerle. Jeg har ikke kommet så godt i gang med Stella Polaris, og vil vite minst mulig om bøkene jeg begynner å lese, men så langt er det om en kvinne som bor med en alkoholisert og truende mann, og en dag hun henter sønnen i barnehagen, får hun vite at barnevernet har tatt ham med seg. Vil hun få ham tilbake? Usikker på hvordan jeg liker boka siden jeg ikke har kommet så langt.

Søndag begynte jeg på enda en krim og det erVi skal ikke våkne av Heine Bakkeid. Jeg har ikke lest de andre bøkene i denne serien, men føler ikke at det gjør noe foreløpig. Jeg har lest en bok før av Heine Bakkeid og det er Tjernet. Det er en bok for unge lesere. Siden jeg ikke har kommet så veldig langt iVi skal ikke våkne, så venter jeg med å si litt om handlingen til jeg er bedre kjent med den, men foreløpig virker den veldig mørk og dyster. Jeg liker atmosfæren i den godt så langt.

I helga fikk jeg også pløyd meg videre i Verden som var min: Tyvetallet av Ketil Bjørnstad som er en reflekterende roman angående nyhetsbilde og smakebiter fra hans eget liv. Så langt har jeg lest om Hotel Cæsar, Thomas Quick, vennskapet og samarbeidet Bjørnstad har med blant annet Erik Bye, Ole Paus og Terje Rypdal, flytting, presidentvalget mellom George W. Bush og Al Gore, Baneheia-saken, drapet på Benjamin Hermansen, og mye mer. Det har vært litt om sport også, men heldigvis ikke altfor mye. Nå leser jeg om Bjørnstads bekymring for foreldrene sine, om hvor mye de klarer seg alene eller ikke med tanke på alderdomen, og hans egen barnløshet. Det blir tatt opp veldig mye informasjon i boka, men det er skrevet på en ryddig og oversiktelig måte, med både humor og alvor. Dette er en bok som tilhører en serie, og bøkene kan leses frittstående.

Sammen med en annen bokblogger, leser jegThe Blind Assassin av Margaret Atwood, og jeg liker både fortellerstemmen og historien så langt. Har ikke tenkt å si så mye om hva det handler om ennå, for føler det blir for komplisert som en oppsummering, og jeg vil bli bedre kjent med historien først. 

Mulig jeg blir ferdig med både Vi skal ikke våkne og Stella Polaris før uka er over. De andre bøkene trenger jeg mer tid på siden de er såpass store. Da skal jeg begynne å lese disse bøkene: Passasjeren av Lisa Lutz, og Død eller ISKREM av Gareth P. Jones.

 Siden oktober er og blir favorittmåneden min siden høsten da starter for fullt, og Halloween nærmer seg, må man jo ha noe mørkt, dystert og lett. Flere bøker i denne uka tror jeg ikke det blir siden jeg skal lese ferdig bøkene også. Kan ikke gape over for mye.

Ellers beklager jeg for lite anmeldelser og innlegg i det siste. I de site to-tre månendene har jeg hatt mer leselyst enn skrivelyst, men skal prøve å trylle frem en eller to anmeldelser i løpet av uka.😊

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar