5. august 2019

Det mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* A Clockwork Orange - Anthony Burgess
 
Antall leste sider i forrige uke:

  317 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Ingen. Jeg skrev andre bokrelaterte innlegg istedet, og tok meg noen internettfrie dager, som jeg gjør av og til. Forehåpentligvis blir det noen i uka her. Jeg jobber med noen, men det går ikke så fort. Noen uker er mer produktive enn andre.

Bøker som leses nå:

* Ritualer - Kristin Hauge
* The Tommyknockers - Stephen King
* Brådypt - Elin Viktoria Unstad
  
Planlagte bøker denne uken:

* Ritualer - Kristin Hauge 
* The Tommyknockers - Stephen King
* Brådypt - Elin Viktoria Unstad
* To All the Boys I've Loved Before - Jenny Han
* Mørkets gjerninger - Elizabeth George 

Siste dagen i juli, forrige onsdag, ble jeg ferdig med A Clockwork Orange av Anthony Burgess, som jeg likte veldig godt. Det er en underlig verden som beskrives i boka. Det er ikke en bok for hvem som helst, siden det inneholder mye vold, men de som har sett filmen, skjønner tonefallet. Som i filmen, blir det fortalt med humor og glimt i øyet til tross for mørkt innhold. Heldigvis så jeg filmen mange ganger før i tiden og visste litt på forhånd hva som ventet meg. Følte heller ikke at det ødela leseopplevelsen. Som Alex, hovedpersonen i boka ville ha beskrevet det: It was a real horrorshow. Jeg savner ham allerede. Hadde nok ikke likt ham i virkeligheten, men han var en forfriskende karakter å lese om.

Jeg pløyer meg videre iThe Tommyknockers av Stephen King som jeg har lest i en måneds tid. Den er ikke kjedelig, men på grunn av at den er litt tung å holde, så blir det litt stykkevis og delt. Men jeg liker den og store bøker generelt. Det gjør ikke noe om at boka inneholder et stort persongalleri, for jeg foretrekker det fremfor at det er med noen få karakterer. Det går litt tregt siden jeg ikke leser så veldig fort på engelsk, men har det heller ikke travelt. En spesiell bok er det så langt. Jeg foretrekker også å lese Stephen King på engelsk siden han er min forfatterhelt, og synes at den unike fortellerstemmen hans forsvinner i oversettelsene. Det blir ikke det samme.

I forrige mandaglsinnlegg skrev jeg at jeg kom kanskje til å lese en barnebok eller en ungdomsbok etter tilfeldig valg, og det ble; Brådypt av Elin Viktoria Unstad. Den begynte jeg å lese forrige lørdag. Selv om det er en kort bok, ble jeg ikke ferdig før uka var over, men har ikke mye igjen. Det er en psykologisk thriller for ungdom.

 I denne uka kommer jeg nok til å bli ferdig med både Ritualer av Kristin Hauge. En roman som jeg begynte å lese samme dag som jeg ble ferdig med A Clockwork Orange, og jeg kommer også til å bli ferdig med Brådypt av Elin Viktoria Unstad. Så da kommer jeg muligens til å begynne påTo All the Boys I've Loved Before av Jenny Han, og Mørkets gjerninger av Elizabeth George. Kanskje jeg velger en tilfeldig bok som er rettet mot en yngre lesegruppe ved siden av i denne uka også. Vi får se hva jeg rekker. 😊

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar