5. juli 2018

Du slipper aldri unna av Chevy Stevens - like gjennomsiktig som et spøkelse


    Jeg gråt da jeg kjørte Blaze tilbake til gården og forklarte eierne at datteren min hadde allergier vi ikke hadde vært klar over. Jeg vet ikke om de trodde på meg, men kona så forståelsesfull ut og lovet at hun skulle finne et godt hjem til ham. Jeg ga dem alle tingene hans, hundefôret, matskålene, til og med halsbåndet. Alt sammen. Jeg orket ikke å se noe av det.
    Da Andrew kom hjem, sa jeg at jeg hadde innsett at jeg ikke hadde tid til å ta meg  av en valp akkurat nå. Jeg ville konsentrere meg om Sophie. Han spurte aldri etter hunden igjen.

Jeg har lest mange psykologiske thrillere som ikke har imponert meg i det siste, og Du slipper aldri unna er en av dem ...

Skulle tro jeg ikke liker psykologiske thrillere lenger, men det gjør jeg. Det er bare vanskelig å finne utspekulerte og engasjerende thrillere. Intelligente thrillere. Jeg gir ikke opp sjangeren ennå, så jeg leter videre. Mens man leter må man regne med å komme over en del dårlige thrillere.

Du slipper aldri unna er om en kvinne som flykter fra et voldelig ekteskap ... med en vri. Men den vridningen så jeg dessverre lenge før den kom, og det var nok det som ødela for meg. Det som skal være "overraskende" overrasker ikke, og det er kjipt ...

Voldelig og manipulerende ekteskap
Uansett, Du slipper aldri unna er om Lindsey som prøver å holde ut i ekteskapet på grunn av datteren deres, Sophie. Den mannen hun en gang møtte har forvandlet seg til en voldelig og manipulerende alkoholiker med årene. Hun tenker på å ta med seg datteren og rømme, men er samtidig redd for at det er risikabelt siden han følger med på alt hun gjør. Han skremmer henne mer og mer med sinnet sitt, og ting er ikke til å holde ut. Sammen med broren sin klarer hun å planlegge og fullføre planen om å rømme med datteren, Sophie, som skjønner at noe er galt, men er for ung til å skjønne hva det er. De flytter og klarer å skape seg et nytt liv. Hennes voldelige mann, Andrew, havner i fengsel for å ha fyllekjørt på leting etter dem, og samtidig tatt livet av en kvinne i en bilulykke. Mange år senere får Lindsey panikk når hun får vite at Andrew er ute av fengsel. Kommer han til å la dem være i fred, eller må hun og hennes voksne datter flykte nok en gang?

Stadig leser man om partnere og ektefeller som er voldelige mot hverandre, eller en av dem ender opp myrdet. Det skjer oftere enn man tror. De som er i voldelig forhold prøver som regel å skjule det og glatte det over, slik som Lindsey. Fordi de er redde det vil bli verre om man forteller det til noen eller prøver å flykte. Hva kommer deres "kjære" til å gjøre da? Samtidig er det masse følelser rundt alt, spesielt hvis man har barn sammen, og følelsene de en gang hadde for hverandre dukker opp som en påminnelse om at de betydde noe for hverandre, i hvert fall før ting forandrer seg katastrofalt.

Fungerer ikke som psykologisk thriller
Denne boka ville ha funket mye bedre som ren roman fremfor psykologisk thriller, for det tar opp et aktuelt tema, men mister sin troverdighet når disse dumme "overraskelsesmomentene" dukker opp som ikke overrasker i det hele tatt. Troverdigheten forsvinner da sakte, men sikkert. Så ville nok ha tatt Du slipper aldri unna mer seriøst som roman enn en psykologisk thriller. Spesielt med tanke på at den hadde så gode og troverdige karakterbeskrivelser, men så blir det ødelagt av dumme overraskelsesmomenter som mislykkes helt for det er altfor åpenlyst.

Du slipper aldri unna hadde et godt utgangspunkt med en veldig god start. Dessverre blir det ødelagt av utroverdige og åpenlyse retninger, og en håpløs slutt.

Bakpå:

For elleve år siden flyktet Lindsey Nash med sin unge datter, fra et voldelig forhold. Hennes tidligere mann endte u fengsel og Lindsey startet et nytt liv. Nå er Lindsey eldre, klokere og tror at hun har kuttet alle bånd til fortiden. Men da Andrew blir løslatt fra fengsel, begynner rare ting å skje. Lindsey nye kjæreste blir truet, hennes hjem invadert og datteren hennes forfulgt. Hennes tidligere mann nekter all kjennskap til dette, men Lindsey er overbevist om at han er ansvarlig. Fordi, tross alt, hvem andre kan det være...?


"Kommer til å trollbinde deg."
KARIN SLAUGHTER
"Hvert øyeblikk er overbevisende og engasjerende [...] bloody brilliant."
SUNDAY MIRROR
"Intens og foruroligende [...] en fantastisk psykologisk thriller."
LEE CHILD
"Thrilleren du ikke må gå glipp av i år."
LISA GARDNER

Originaltittel: Never Let You Go
Norsk tittel: Du slipper aldri unna
Forfatter(e): Chevy Stevens
Sjanger: psykologisk thriller
Målgruppe:
roman
Antall sider:
381
Forlag: St. Martin's Press
Norsk forlag: Cappelen Damm
Utgitt: 2017
Min utgave: 2018 (Innbundet)
Lest: 23.06. - 01.07. 2018
Kilde:
anmeldereksemplar
Plot
: 2 For opplagt og overrasker ikke på noen måte. Eller er det jeg som har lest for mange thrillere?
Omslag: 3 Spennende, mystisk og sårbart på en gang.
Baksidetekst: 3 Kort og enkelt.
Skrivemåte: 2 Mange tungtrødde utviklinger. Forfatteren klarer ikke å skape stemning, eller overraskelser. Det blir for platt i lengden.
Favorittkarakter: Sophie. Man blir mest kjent med henne og hun var mest realistsik å lese om.
Slutten: 2 Det blir for dumt og opplagt. Noe som er leit.
Høydepunkt: Gode karakterbeskrivelser, spesielt når det gjelder datteren Sophie. Men intrigene, og overraskelsene blir for monotont og opplagt.
Lavpunkt: Lite atmosfære og boka har mange dødpunkt. Synes også at Lindsey, moren virker for tenåringsaktig fremfor en som er voksen. Sophie datteren virket mye voksnere i forhold til hennes egen mor.
Terningkast: 2
Leseutfordring: 
100 bøker i løpet av 2018


2 kommentarer:

 1. Godt vi er forskjellige ;-)
  Jeg er på samme alder som det Lindsey skal være i denne boken, og jeg føler ikke hun er for ungdommelig. Husk at hun giftet seg og fikk barn tidlig.

  Har linket innlegget ditt til min blogg forresten :-)

  Hilsen Ann Christin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, så ikke kommentaren din før nå. Det var den oppfatningen jeg fikk av henne. Syntes dattera virket modernere, spesielt på grunn av alderen. Men forskjellige oppfatninger er spennende. =)

   Og takk for link. Skal sjekke det ut. =)

   Slett