6. januar 2018

Helgelektyre(226)


 Silent Grief - Christopher Lukas & Henry M. Seiden
Talte dager - Heidi Linde
Atonement - Ian McEwan

Jeg kom ikke på at det var fredag i går fordi jeg har ikke fått tak i kalender for 2018 til å henge opp på kjøkkenet ennå, og da er det lett å bli fjern, spesielt nå etter juletider. Håper at rutinene kommer lettere på plass igjen etter hvert. Derfor dette innlegget ble en dag forsinket.

 
Neverwhere - Neil Gaiman

Natt til torsdag leste jeg ut Neverwhere av Neil Gaiman og jeg likte den veldig godt. Fantasy er ikke min favorittsjanger, men jeg liker det. Det tar bare lang tid å finne noe man liker fra den sjangeren, føler jeg.

The Stranger Beside Me - Ann Rule

Torsdagskvelden leste jeg utThe Stranger Beside Me av Ann Rule som var svært interessant lesing, så har vært heldig med de første bøkene jeg leste i 2018. Litt rart det med tanke på hvor kresen jeg til tider kan være.

Samme natt som jeg ble ferdig med Neverwhere begynte jeg å lese Talte dager av Heidi Linde som har ventet lenge nå. Trenger litt romaner også av og til, og etter at jeg leste ferdigThe Stranger Beside Me, begynte jeg å lese Silent Grief av Christopher Lukas & Henry M. Seiden. Grunnen til at jeg leser den er at jeg leser så mye fiksjon at jeg må ha litt sakprosa innimellom også. Lese noe alvorstungt, ikke noe galt i det.

Jeg skal også halte meg videre i Atonement av Ian McEwan som jeg har lest i en god stund nå, men jeg gir aldri opp bøker, så jeg må holde ut med den litt til..

I helga blir det å lese videre i Talte dager, Silent Grief, og Atonement. To av bøkene har jeg så vidt begynt på, derfor ser jeg ingen grunn til å begynne på flere bøker i helga foreløpig.

Jeg har selvfølgelig også fargelagt på nyåret og denne uka ble jeg ferdig med et motiv jeg hadde farlelagt i over en måned. Det tok sin tid, men slik er det med enkelte motiver. Dette motivet er fra denne fargeleggingsboka:

Den hemmelige hagen - Johanna Basford

Til jul fikk jeg en ny fargeleggingsbok. Det som er synd er at det står ingen tittel eller navn på kunstneren, eller kunstnerne, hverken utenpå boka eller innenfor permen, så det kan jeg dessverre ikke hjelpe med. Men fin fargeleggingsbok er det med mange forskjellige vanskelighetsgrader Har fargelagt siden 2015, og siden jeg ikke maler egne landskapsmotiver lenger på grunn av mangel på inspirasjon, er fargelegging en annen fin mulighet til å være kreativ.

Tidligere denne uka ble jeg ferdig med dette motivet i den nye, navnløse fargeleggingsboka:Og i helga og utover neste uke skal jeg fortsette å fargelegge dette motivet som er fra samme bok:Forrige torsdag begynte det en ny sesong avThe X-Files. Jeg har sett mange TV-serier oppgjennom årene, men The X-Files er og blir min serie. Andre programmer begynte også denne uka blant annet, Big Brother den britiske versjonen, The Bachelorette og Farmen Kjendis. Skulle tro jeg så på mye TV, men i de siste årene har jeg sett forbausende lite TV, og har den på mest som bakgrunnsstøy. Men noen programmer er jeg nødt til å få med meg, jeg også.

God helg.

Ukas låt: Forever - Kamelot2 kommentarer:

 1. Jeg la merke til tallet etter tittelen i dag, og det er jammen mange Helgelektyreinnlegg du har skrevet. Så lenge har jeg ikke klart å holde på en ting, tror jeg, og jeg synes det er imponerende!
  Jeg er glad du likte Neverwhere, som du vet er det en av mine favorittbøker :-) Det har blitt lite fargelegging på meg i det siste, men jeg fikk virkelig lyst å dra det frem igjen når jeg ser på tegningene dine!
  Ha en fin helg, Ina!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. :-) Jeg er vel seig når det kommer til rutiner. :-) Noen rutiner blir mer innbygd enn andre og det er helgelektyreinnleggene, samt de innleggene jeg har på mandager, men de vet jeg ikke hvor mang det er av. Synes det er greit å holde fast på noe. Helgelektyrennleggene er inspirert av FridayReads og synes det er en artig greie.

   Neverwhere var underlig, men samtidig fascinerende og Richard var en artig figur. Så det er en av bøkene av Gaiman jeg liker veldig godt, selv om The Graveyard Book er min favoritt av ham så langt. Neverwhere hakk i hæl. :-)

   Håper du finner frem fargeleggingen igjen. Det er noe jeg kan sitte timesvis med og glemme tiden helt. Man blir så fort fokusert og jeg liker å være opptatt med noe. Så fargelegging er ypperlig både hvis man vil være kreativ og samtidig være fokusert på noe.

   God helg til deg også, Astrid Terese. :-) Håper at det nye studentsememsteret ikke starter med eksamen med en gang. Du må jo få lese annet enn pensum også.

   Slett