8. januar 2018

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Neverwhere - Neil Gaiman
* The Stranger Beside Me - Ann Rule

Antall leste sider i forrige uke:

183 sider (Jeg har lest flere sider, men det var noen dager i forrige uke jeg glemte å skrive ned antall sider. Å være glemsk allerede første uka i året lover ikke godt, men lover å skjerpe meg). 😊

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Ingen, men det kommer en i morgen. 😊

Bøker som leses nå:

* Silent Grief - Christopher Lukas & Henry M. Seiden
* Talte dager - Heidi Linde
* Atonement - Ian McEwan

  Planlagte bøker denne uken:

* Silent Grief - Christopher Lukas & Henry M. Seiden
* Talte dager - Heidi Linde
* Atonement - Ian McEwan
* Stillhouse Lake - Rachel Caine
* 4 3 2 1 - Paul Auster

 Jula er endelig kastet ut og det ble den for noen dager siden. Ikke akkurat kastet ut, da, men ryddet vekk. Ingen nisser å se lenger og godt er det.

Som regel begynner jeg året med skuffende leseopplevelser, men dette er første gang på flere år jeg starter året med bøker jeg har likt godt. Det er rart. Natt til torsdag leste jeg ut Neverwhere av Neil Gaiman. Jeg har både likt og vært skuffet over bøker av Gaiman. Jeg likte Neverwhere veldig godt. Det er en underlig og fascinerende historie. Som nevnt i tidligere innlegg er jeg ikke helt fan av fantasysjangeren, men finner av og til noe fra den sjangeren som jeg liker og det er jo et pluss

Torsdagskvelden leste jeg utThe Stranger Beside Me av Ann Rule. Det var en svært spesiell og interessant bok. Det er en true crime bok om seriemoderen Ted Bundy. Senere på torsdagskvelden begynte jeg å leseSilent Grief av Christopher Lukas & Henry M. Seiden. Noen ganger må man lese litt sakprosa og ting fra virkeligheten. Jeg synes det er interessant og gjør det altfor sjeldent.

Jeg sliter meg fremdeles gjennom Atonement av Ian McEwan og det får bare ta den tiden den tar. Sliter litt med språket for det kan til tider være knusktørt for min del, derfor finner jeg ikke helt flyten i det. Noen bøker "krangler" man litt mer med enn andre bøker. I noen bøker går lesingen omtrent av seg selv mens i andre bøker skjer det motsatte, slik at det nærmest blir tvangslesing. Det er underlig.

Regner med at jeg blir ferdig med bådeSilent Grief og Talte dager i løpet av de nærmeste dagene, i og med at begge bøkene er veldig korte. Da skal jeg blant annet begynne å lese Stillhouse Lake av Rachel Caine. Jeg blir ofte svært sjeldent inspirert til å lese bøker som kun får ros, men jeg blir alltid ekstra nysgjerrig på bøker som får delte meninger, og det har denne fått. Så selvfølgelig må jeg lese den og den virker også mørk og dyster. Jeg liker jo mørke og dystre ting, så får se om jeg kommer til å like boka eller ikke.

En annen bok jeg har tenkt  å begynne på før uka er over er 4 3 2 1 av Paul Auster. Jeg har lenge hatt lyst til å lese noe av ham, og dette er en murstein på nesten 900 sider. Det er godt å komme over noen mursteiner for det er vanskelig å finne dem, synes jeg. Har ikke noe i mot tynne bøker, men foretrekker store bøker. Aner ikke hvorfor.

 Jeg kommer også til å lese og anmelde julehefter fremover selv om jula er over. Jeg fikk ikke gjort det så mye som jeg hadde ønsket for jeg var ikke så mye hjemme i jula, og jeg blogger ikke når jeg er borte. Så jeg skal ta det igjen fremover selv om jula er over. Julehefter kan man egentlig lese året rundt da mange julehefter inneholder historier som ikke har med jula å gjøre, og det gjør ikke noe om man er litt forsinket heller, synes jeg. Det er også et fint avbrekk fra bøkene.

2 kommentarer:

 1. Har ikke fått muligheten til å lese noen av bøkene til Neil Gaiman enda. Hvilke av bøkene hans liker du best forresten :)?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Og godt nyttår!:)
   Jeg har lest seks bøker av Gaiman og min favoritt av ham er soleklart The Graveyard Book. Den likte jeg så godt at jeg leste den på både norsk og engelsk. Likte også Neverwhere veldig godt. Så gjerne gi et forsøk på de to bøkene. :)

   Slett