16. mai 2016

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ... Bøker jeg leste i forrige uke:

Paradisbakken - Marit Reiersgård
  
Antall leste sider i forrige uke:

376 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Metro 2033 -  Dmitrij Glukhovski

Bøker som leses nå:

Arkitektens læregutt - Elif Shafak (historisk fiksjon/voksen)
Into Thin Air (A Personal Account of the Everest Disaster) - Jon Krakauer (overlevelse, memoar/voksen)  
Fortielsen - Jørgen Jæger (krim,thriller/voksen)

Planlagte bøker denne uken:

I helga ble jeg ikke ferdig med alle bøker som planlagt. Hadde planer om å bli ferdig med både Arkitektens læregutt av Elif Shafak og Paradisbakken av Marit Reiersgård, men jeg ble ferdig med en av dem og det var den sistnevnte. Som kjent slet jeg med reading slump (dårlig leselyst) i forrige uke og leselysten økte ikke før i helga. Den dårlige leselysten hadde ikke noe med bøkene å gjøre. Av og til blir man "lei" av å lese eller gjør alt annet enn å lese fordi noen ganger trenger man en pause fra bøkene selv om man ikke vil. I helga fikk jeg lest en del, men ikke så mye som jeg hadde håpet på.

Men jeg leste ut Paradisbakken. Jeg skal fortsette med Arkitektens læregutt av Elif Shafak. Natt til søndag leste jeg ut Paradisbakken og samme natt begynte jeg på  Into Thin Air (A Personal Account of the Everest Disaster) av Jon Krakauer. Jeg bruker å lese som regel to bøker av gangen, men skviset inn Fortielsen av Jørgen Jæger på leselisten som avveksling. Før for noen år siden leste jeg fem - seks bøker av gangen, men trappet ned. Holder meg som regel til to bøker av gangen for da går det som regel fortere (så lenge jeg ikke havner i en reading slump), så nå gjør jeg et unntak med tre bøker. 

I helga var det Eurovision, det er noe jeg har sett på helt siden jeg var lita. Som lita var jeg blodfan og samlet til og med på Melodi Grand Prix kassetter, men nå ser jeg på av tradisjon. Avstemninga er selvfølgelig den mest spennende delen. Og typisk nok så var det ikke min favoritt som vant i år heller.

I morgen er det 17. mai og jeg skal være hjemme. Husker ikke sist jeg feiret 17.mai. Det er mange år siden. Jeg avskyr alt som har med feiring å gjøre. 17.mai er en viktig dag for all del og skal henge opp flagget, men feiringen lar jeg andre få ta seg av. Jeg er allergisk mot all slags feiring, selv om det er bursdager, jul, markeringsdager osv. Jeg styrer unna så lenge det er mulig:) Har alltid vært sær.

Ellers vil jeg beklage for at det ble bare en anmeldelse i forrige uke og en uka før der igjen. Håper å få til flere ukene som kommer. Energien har vært veldig laber som den alltid er, men vil ikke bruke sykdom som "unnskylding" heller, så flere bokanmeldelser blir det, og forhåpentligvis oftere. Så følg med:)

Flere bøker denne uka enn de nevnte i dette innlegget blir det vel ikke. Vi får se:)

2 kommentarer:

 1. Anonym15:08

  Arkitektens læregutt ligger på vent her mens Paradisbakken står jeg på vent inne på ebokbib som nr 12 så det tar nok en stund før jeg får lest den, men da rekker jeg å lese den forrige boken hennes først. Jørgen Jæger har jeg ikke lest noe av ennå, men har de fire første bøkene liggende klar. Jeg har en god del krim liggende men det er sjelden jeg leser det, selv om jeg sier hver eneste gang at det ikke skal bli så lenge til jeg leser det igjen.
  Har flere serier liggende, blant annet Åsa Larsson,Camilla Läckberg, Jørgen Brekke og mange flere......så det er nok å ta av.

  I dag har jeg vært på tur og nå står huset for tur, og litt pynting til morgendagen. Vi feirer på den måten at vi spiser god og tradisjonsrik mat og koser oss. Det er over 20 år siden jeg var i bye på 17, og når barna gikk på skolen var vi på tilstelninger der. Nå er de så store at de går ut selv om de har lyst på 17. Det går fint an å kose seg hjemme også! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for kommentar. Det er hyggelig at det blir lagt igjen koommentarer av og til fordi da føles det ikke ut som om man snakker med seg selv;)

   Arkitektens læregutt hadde jeg lenge på vent selv og tenkte at det var på tide. Det går litt tregt med den til tross for at jeg liker den, men historiske fiksjoner går alltid tregt for meg. Tregere enn andre sjangere, men det gjør ikke noe. Leser ikke historiske fikjsoner altfor ofte, derfor tar det nok lengre tid for meg enn bøker fra andre sjangere ...

   Min første bok av Jørgen Jæger var Monster som jeg leste i fjor og det ga meg mersmak, så håper du gir bøkene hans en sjanse når du får tid til det:)

   Fint at du har gått det tur og at du går turer jevnlig. Jeg var flinkere til det før, men nå har det dabbet av av forskjellige grunner, så håper det blir en del gåturer for min del også når jeg blir bedre. Før gikk jeg nesten annenhver dag i noen kilometere, men ikke de siste årene, dessverre:/

   Jeg brukte å gå i 17.mai tog da jeg var yngre, og senere årene var det som regel frokost og middag med foreldre og de nærmeste, men det har jeg sluttet å møte opp på for en god del år siden så har ikke den samme interessen lenger. Liker å se folk på vanlige dager heller og foreldrene mine er jeg så heldgig å møte hver uke uansett. Så 17.mai var en større greie da man var yngre, men nå når man er voksen og kan bestemme selv så er jeg den som trekker meg unna når det er markeringsdager, feiring for synes det bare er mas, haha:) Og ikke alle tradisjoner varer evig. Skal se på toget i morgen som går forbi leiligheten og henge opp flagget. Håper de spiller En gammel jegermarsj for det er 17.mai for meg:)

   Slett