1. mai 2014

Månedens Bokanbefaling (april)

Disse bøkene ble lest i april:


World of Spycraft: mientologene - Tom Kristensen
De forvillede - Amin Maalouf
Hjemgjeld - Ronny Trælvik
London 2084 - Bing & Bringsværd
Rød som blod - Salla Simukka
Nådegaven - Kristin Cashore
De dødes tjern - André Bjerke

Som i så mange måneder før har jeg hatt som mål å lese 10 - 15 bøker, men det ble det ikke noe av i april heller, dessverre. Det ble bare 7 bøker og det er altfor dårlig. Jeg er meget skuffet over meg selv. Grunnen til at jeg ikke fikk lest så mye er ikke tiden, men tror årsaken er at bokvalget for april var litt tørt. Leste en del tørre bøker som var litt treg å komme seg gjennom. Noen bøker er bare sånn ...

Men likevel så håpet jeg at jeg ville lese langt mer enn 7 bøker, men det er jo alltids neste måned, så jeg får bare håpe at jeg kommer til å lese enda mer bøker neste måned som er mer inspirerende å lese.

Boka som jeg likte aller best i april er en bok jeg ble positivt overrasket over. Jeg tar ikke med De dødes tjern i denne anbefalingen for den leser jeg som sagt hver påske (og har gjort det siden ungdomsskolen), så derfor stikker den ikke av med seiren selv om den er best av alle bøkene jeg har lest denne måneden. Men det blir ikke rettferdig hvis den vil få så mange anbefalinger av meg siden jeg leser den en gang i året. Det blir ikke rettferdig mot de andre bøkene.

Så derfor er det denne boka som stikker av med seieren i månedens bokanbefaling:


Rød som blod - Salla Simukka

Bakpå:

17 år gamle Lumikki Andersson går på videregående. Kunstfaglig linje. Hun holder på med sitt, og ligger unna det som ikke har med henne å gjøre. Men denne holdningen til livet blir satt på prøve den dagen hun finner fem vaskede hundreeuro – sedler hengende til tørt på skolens mørkerom. Det viser seg at tre medelever har fått tak i plastposer som inneholder blodstenkte pengesedler, og det tar ikke lang tid før Lumikki selv er involvert i en skikkelig floke av internasjonal narkotikahandel. Og som ikke det var nok: Elisa – en av de tre klassekameratene; fra en privilegert og velstående familie – begynner å mistenke politiinspetørfaren for å være innblandet i det hele.

Det tar ikke lang tid før Lumikki befinner seg midt i begivenhetens sentrum – av det dårlige slaget – truet på livet, og forfulgt av russiske og estiske kriminelle. Da hun så etter fire dager befinner seg i et gigantisk herskapshus der den legendariske Isbjørnen avholder en hemmelig fest, opplever hun at hemmeligheter blir avslørt. Det er en kaldeste vinteren på evigheter. Tammerfors' gater er hvite av frost. Og ingenting er så rødt som blod mot snø ...

Finsk ungdomsboksensasjon! Rettigheter solgt til 37 land på rekordtid.                  

Dette er en bok som jeg ikke hadde hørt om før. Det er en ungdomsbok og det var godt å lese en ungdomsbok som ikke ble kvalt av en kjærlighetshistorie som mange ungdomsbøker blir for tiden ...
Boka hadde gode og spennende karakterer, forfriskende plott og mye spenning. Det er første bok i en trilogi som jeg gjerne vil lese videre i.

Hva boka egentlig handler om og hele anmeldelsen kan dere lese her.

4 kommentarer:

 1. For en flott lesemåned du har hatt! Her var det mange flotte boktips. Jeg har hatt en lang periode med både lese og bloggesperre, så nå er jeg kjempeglad for at det har løsnet. Derfor har jeg ikke laget noen oversikt over bøkene jeg har lest, tar det litt kuli så ikke stresset melder seg igjen ;) Ønsker deg en herlig første mai :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Takk for det, og godt å høre at du er kvitt både lese og bloggsperren. Det er ikke kjekt å ha. Så håper du kommer tilbake med storm:) Og det er jo ikke noe stress å lage oppsummering. Det er ingen vits i å stresse og heller ta det som det kommer. Det er vel det beste.

   Ha en fin 1. mai du også Anette:)

   Slett
 2. Denne har jeg ekstremt lyst til å lese, og har jo aldri lest noe som opprinnelig var skrevet på finsk! Så dette blir helt nytt for meg, og i tillegg likte jeg coveret godt :)!

  Det beste jeg leste denne måneden står mellom Den tapte historien og Porselenspiken. Klarte ikke helt å velge hvem av de to jeg likte best :)

  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Ble selv positivt overrasket over boka. Hadde lest av en finsk forfatter før, men er ikke helt kjent med det likevel, og dette var en ungdomsbok og det var endelig en ungdomsbok uten det typiske kjærlighetshistorie viss vasset. Dette var noe nytt og forfriskende:)

   Har hverken lest Den tapte historien eller Porselenspiken, men kanskje det er bøker jeg skal prøve meg på senere? Jeg er jo som sagt svært nysgjerrig av meg:)

   Slett