23. januar 2014

Fossefall(53) Livets valg av Jorunn Johansen - intriger og mordplaner på løpende bånd

"Jeg er her, Kajsa. Det er bare å si fra, så kommer jeg. Det er merkelig at dem du forelsker deg i, forsvinner. Du som er så vakker," sa Knut og smilte. 
     Kajsa kunne ikke annet enn å smile tilbake. Knut var den samme mannen som da hun møtte ham for første gang. Og hun kunne virkelig trenge enn en venn som forsto henne.
Disse bøkene er dessverre ikke det samme som før. Savner spenningen ...

Etter et dramatisk møte med en bjørn, overlever Victor så vidt når Kajsa kommer til unnsetning. Hun er nemlig god til å skyte. De har kjent hverandre siden barndommen, og har ofte kranglet og ertet hverandre, men etter denne ulykken, får de plutselig varme følelser for hverandre, men vil Victor overleve med tanke på hvor hardt skadet han er. Samtidig får Kajsa en gammel "venn", Knut, på besøk på gården. De var uvenner før i tiden, men bestemmer seg for å være venner og han får jobbe på gården hennes igjen, men har han gode hensikter?

Nå er det en god stund siden jeg har lest Fossefall igjen og det beklager jeg, men av og til hoper det seg opp med bøker og jeg prøver å prioritere bøkene mine så godt jeg kan, selv om jeg ikke alltid lykkes med det, så noen blir dessverre litt utsatt. Det er ikke bestandig kabalen min går opp, men jeg gjør så godt jeg kan.

Når det er sagt, er det både vemodig og litt "masete" å lese Fossefall igjen. Vemodig fordi jeg har bare to bøker igjen av denne serien. En serie jeg har lest helt siden 2009 da den første boka ble utgitt, og litt "masete" fordi de 30-40 første bøkene i denne serien var bedre og mer nyskapende enn det de er nå. Grunnen til at jeg opplever disse siste bøkene som litt "masete" er fordi at mange av hendelsene, følelsene og ikke minst, intrigene, blir mye av det samme som i de tidligere bøkene, mye gjentakelser. Så på den måten er det jo bra at serien har bare noen få bøker igjen, og litt vemodig siden jeg har lest og blitt kjent med mange gode, rare og spennende mennesker i serien, som jeg kommer til å savne i blandt. Alt tar jo slutt en gang. Sånn er livet.

Så dette blir en kort anmeldelse fra min side med tanke på at dette er om en bok som er langt ute i en serie, og det er litt begrenset hva jeg kan skrive for ikke å røpe for mye. Men en ting kan jeg innrømme: dette er vel den lengste serien jeg noen gang har lest. Har nå to bøker igjen av serien å lese, og grugleder meg til det hele er over. Det blir trist og vemodig å ta farvel med denne gjengen som jeg har lest så mye om i mange år, og det blir samtidig godt å bli ferdig med Fossefall siden den ikke har den samme gnisten som før. Syns uansett bøkene var best da Amalie, moren til Kajsa hadde hovedrollen. Av en eller annen grunn liker jeg henne bedre enn Kajsa som nå er i sentrum. Selv om bøkene ikke er det samme som før, må jeg jo se hvordan det går videre og få med meg slutten også, med tanke på at jeg har lest så langt i serien.
Bakpå:

Først når Victor ligger alvorlig skadet etter møtet med den rasende bjørnen, innser Kajsa hvor høyt hun elsker ham. Nå risikerer hun å miste ham for alltid. Ved sykesengen hans får Kajsa plutselig sterke smerter i magen, og hun begynner å bli redd for at hun aldri vil kunne bære frem et barn. En dag overrasker Knut Kajsa på gården, og det virker som han har lagt alt det vonde bak seg.


Originaltittel: Livets valg
Forfatter(e): Jorunn Johansen
Sjanger: romanserie, romantikk, spenning, overtro
Målgruppe: Ungdom/Voksen
Antall sider:
254
Forlag: Cappelen Damm
/ NorskeSerier
Utgitt: 2013
Min utgave:
2013 (Pocket)
Lest: 20.01. - 23.01. 2014
Kilde:
Kjøpt
Plot:
3 (Mye gjentakelser fra tidligere bøker. Ikke mye nytt).
Tittel:
4 (Sier mye om innholdet, og en tittel som angår oss alle en gang i blandt).
Omslag:
3 (Litt kjedelig, men pent).
Baksidetekst:
3 (Standard Fossefall - baksidetekst).
Skrivemåte:
4 (Ingen fare med å se at forfatteren har skriveglød og det er godt å se).
Favorittkarakter:
Døde for mange bøker siden.
Slutten:
3 (Ikke noen overraskende slutt).
Høydepunkt:
Vanvittige tanker som noen av disse karakterene har. Noen skjønner man seg ikke på, og det syns jeg er interessant.
Lavpunkt:
Blir litt lik mange tidligere bøker i serien. Ikke mye nytt som skjer, men det er forståelig siden det ikke er mange bøker igjen i serien.
Terningkast:
3
Leseutfordring: 
100 bøker i løpet av 2014


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar