8. august 2013

Bli best med mental trening av Erik Bertrand Larssen - gode råd og tankevekkende bok om mentalstyrke

Noen mennesker tar flere riktige valg enn andre, sånn er det bare. Noen gjør det fordi de er mer bevisst på hva disse valgene betyr for dem. Andre gjør det nærmest instinktivt. Mange mennesker er overhodet ikke bevisst på hva disse valgene betyr for dem.
Man skal ikke tro alt det man leser, men ...

Forfatteren er tidligere fallskjermjeger. Ingen trodde på at han ville klare det, men han hadde viljestyrke og tro nok på seg selv til å oppfylle drømmen. Grunnen? Det er bare å styrke seg opp, mentalt. Å pushe seg selv til det optimale. Det er det hele boka dreier seg om.

Denne leseren er ikke heftig og begeistret over selvhjelps/selvutviklingbøker. Det meste fra den sjangeren virker for meg å være bare humbug, men likevel er det noen få av disse bøkene som gjør meg nysgjerrig. Ikke fordi disse bøkene bokstavelig talt angår meg, men jeg er interessert i psykologi generelt. Jeg elsker å lese psykologiske thrillere, grøss og krim. Fordi det er interessant å vite hvordan mordere og vanlige mennesker (både i fiction - sjangeren og basert på sann historie - sjangeren) å vite hva de tenker og hvorfor de gjør som de gjør i enkelte situasjoner. Men denne boka handler ikke om mordere eller ekstreme situasjoner, men hvordan vi tenker og hvordan vi kan få tankene våre på rett spor. Jeg syns det er et interessant tema. Tankemønster er noe jeg syns er veldig fascinerende, og ja, jeg vet, jeg har interesse for mange sære temaer. Jeg kan ikke noe for det.

Erik Bertrand Larssen er mentaltrener. Han forteller ikke kundene sine hva de skal tenke, og det er heller ikke snakk om overføring av tanker, men her er det snakk om å være fokusert!  Målet hans er å provosere folk han jobber med til å finne de beste sidene av seg selv. Hjelpe dem til å finne ut hva de vil endre på angående livssituasjoner de er i. Hva vil jeg endre på, skal jeg nøye meg med å være middelmådig med det jeg jobber med eller skal jeg bli best? Er det noe mer jeg ønsker ut av livet eller er jeg fornøyd med ting som de er nå? Hvis man vil satse på noe nytt eller et meget høyt mål, så legger boka vekt på å være tålmodig. Å nå målene sine, små eller store er noe som ikke skjer over natta, men over i en lengre periode. Jobbe jevnlig mot målet litt etter litt hver dag. Følge gutsen og gi blaffen i hva andre mener om måleneman har bestemt seg for. Det er det som legges vekt på i boka. Det er om å ta de riktige valgene og jobbe videre derfra. Det er det som er hele grunnlaget for å få til en bedre utgave av seg selv.

Bli best med mental trening er ikke en bok jeg ble helt overbegeistret av, men syns den ga gode og ærlige råd underveis om hvordan vi skal være tålmodige, ha guts til å nå det vi drømmer om uten å bry oss om hva andre måtte mene om det, og bare satse alt for å bli best. Det handler om hvor mye vi tåler. Nedturer gjør oss bare sterkere. Alt som trengs er bare å finne mental styrke. Utfordre seg selv. For her er det snakk om å få det meste ut av livet og utnytte tiden best mulig. Ingen vil vel angre for resten av livet på noe de ikke tok sjansen på? Det er ingen tvil om at Erik Bertrand Larssen har god innsikt, og jeg skulle ønske jeg var bare så halvparten så positiv og modig som ham.

Bakpå:


LÆR METODEN TIL LANDETS RÅESTE MENTALTRENER!

Lurer du på hvordan du kan få ut potensialet ditt og prestere bedre enn du hadde trodd var mulig? Mentaltrener Erik Bertrand Larssen får næringslivstopper, Norges beste idrettsutøvere og helt vanlige folk til å nå målene sine, både i hverdagslivet og når det virkelig gjelder. Metoden hans virker, gang på gang.

Erik Bertrand Larssen skriver enkelt, men uten å forenkle om hvordan du kan hente frem dine skjulte ressurser og bli den beste versjonen av deg selv.
Originaltittel: Bli best med mental trening
Forfatter(e): Erik Bertrand Larssen
Sjanger: selvhjelp, selvutvikling, inspirasjon
Målgruppe: Voksen
Antall sider:
248
Forlag:
J.M Stenersens forlag
Utgitt: 2012
Min utgave:
2012 (Innbundet)
Lest:
29.07. - 04.08. 2013
Kilde:
Leseeksemplar/anmeldereksemplar
Plot:
5 (Interessant og spennende, må jo innrømme at det var det).
Tittel:
4 (Litt typisk tittel for en slik sjanger, kanskje, men, men ... )
Omslag:
4 (Greit nok).
Baksidetekst:
5 (Man må jo bare få lyst til å gå dypere inn i boka).
Persongalleri:
4 (Består for det meste av hovedpersonen, så det er litt vanskelig å dømme noen sånt i en slik sjanger).
Skrivemåte:
5 (For det meste rett på sak og mange personlige erfaringer blir delt med oss).
Favorittkarakter:
Her velger jeg ikke å velge noen på grunn av sjangeren. Det blir litt feil.
Slutten:
5 (Tankevekkende).
Høydepunkt:
Bertrand Larssens egne erfaringer og innsikt i ting. Han forklarer på en enkel og levende måte.
Lavpunkt:
Referanseinnlegg fra folk han fremdeles har jobbet med og som han jobber med nå. Syns det er litt unødvendig å ha med selv om jeg skjønner hensikten med det.
Terningkast:
5
Leseutfordring:
100 bøker i løpet av 2013 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar