9. august 2013

Helgelektyre(5)

Helgelektyre ble dessverre utelukket forrige uke grunnet sykdom. Formen er så som så. Er sykmeldt resten av måneden (forbanna dritt)! Hater å sitte hjemme hele dagen uten å føle meg nyttig til noe. Så håper at de tre første ukene går sabla fort. Jeg er ikke begeistret for ustrukturerte dager, så jeg får bare smøre meg på med tålmodighet.

Jaja, nok om det og over til dagens innlegg som er Helgelektyre. Denne uka har jeg lest meget lite (selv om jeg leser litt hver dag), men har lest fryktelig lite så langt i forhold til de siste ukene som har gått. De siste ukene har jeg fått lest ferdig minst tre bøker, men denne uka har jeg hittil kun lest ferdig en. Men jeg har heldigvis helga på meg til å få muligheten til å lese ferdig minst en bok til, hvis formen ikke streiker helt. Har form som en jo-jo som er vanskelig å forklare.

I natt leste jeg ferdig denne:

 Unrest - Michelle Harrison

En litt ukjent bok om en tenåringsgutt som havner i en dramatisk ulykke. Han er død i to minutter før han gjenopplives. Etter ulykken opplever han mange, uforklarlige ting. Fantasybok for ungdom. Boka var ikke så spennende som jeg hadde håpet den ville være, men omtale kommer senere. Omtale kommer i morgen, forhåpentligvis.

Har tenkt å bli ferdig med denne i helga:

 Marg&Bein: Dødens ansikt - Jon Ewo

Har ikke tenkt å si noe hva den handler om, egentlig, sparer det til omtalen når boka er lest ut med tanke på at den bare er på 99 sider. Begynte på den for noen dager siden i og med at den bare er på 99 sider, så burde jeg egentlig ha lest den ferdig for lenge siden. Men når formen er ikke på topp, så går alt så mye tregere. Men har bestemt meg for å bli ferdig med den i helga, uansett. Fikk den som leseeksemplar av Cappelen Damm, sammen med to andre Marg&Bein - bøker.

Den siste boka jeg har såvidt begynt på er:

Historien om Pi - Yann Martel

(Tekst hentet fra bokelsekere.no Orker ikke å forklare den med egne ord akkurat nå, håper det ikke gjør noe)

Etter det tragiske forliset til et lasteskip, seiler en enslig livbåt av sted på det endeløse Stillehavet. Livbåtens overlevende mannskap består av en hyene, en sebra (med et brukket bein), en orangutang, en 200 kilos bengaltiger og Pi - en 16 år gammel indisk gutt som med udelt hengivenhet bekjenner seg til hinduismen, islam og kristendommen, samtidig. Scenen er satt for en eventyrlig beretning om dårskap og grusomhet, om tro, håp og kjærlighet.

Ville lese den boka på grunn av at den har allerede blitt film og jeg fikk veldig lyst til å se filmen etter å ha sett filmtraileren, men boka først og så filmen. Det er riktig rekkefølge for meg. Kommer nok ikke til å bli ferdig med boka i helga, men forhåpentligvis komme litt lengre i den. Liker det ikke at lesingen går tregt. Det har ikke noe om at boka er bra eller dårlig, men at det er jeg som blir fortere sliten enn før. Jeg liker litt mer flyt når jeg leser, ikke lese stykkevis og delt.

En annen bok jeg kommer til å lese i helga, eller som jeg i alle fall kommer til å begynne på er:

Død i morgen - Peter James

(Tekst hentet fra bokelskere.no)

Tre tenåringslik som blir funnet mangler vitale organer. Samtidig er 15 år gamle Caitlin Beckett fra Brighton i ferd med å dø. Hun trenger en ny lever for å overleve, og moren fortviler over transplantasjonskøen. Etterforsker Roy Grace er på sporet av en bande som driver organisert barne-trafficking fra Øst-Europa. Dette er den femte romanen om Roy Grace, den tredje som er oversatt til norsk.

Nå er det lenge siden jeg har lest noe av Peter James og vanlig krim generelt. De mest leste sjangrene fra min side er grøss og krim, men prøver jo å lese fra andre sjangre også. Det er viktig for meg som leser å utvide horisonten, men selv om jeg leser mye variert så er det grøss og krim jeg havner oftest tilbake på. Det er min "guilte pleasure", min komfortsone.

Har du lest noen av disse bøkene og hva skal du lese i helga?

God helg!:)

2 kommentarer:

  1. Hei! Det virker jo som om du får lest veldig mye. Kunne ønske jeg rakk det. Jeg begynte akkurat med Forbrytelse og straff. Jeg leste den en gang for ti år siden, men jeg skjønner mer nå.

    SvarSlett
    Svar
    1. Skulle bare ønske jeg fikk lest mer:) Kos deg med Fobrytelse og straff. Den har jeg ikke lest, men hørt mye om. Kos deg med boka:)

      Slett