10. mai 2012

(Boktema) Min favorittforfatter på G!Jeg har mast om det før, men jeg maser om det igjen. Hvor blir tiden av?! Det er ikke lenge siden det var mandag! Hvor blir det av ukene? Altså, jeg klager ikke, men ukene bare raser av gårdet. Dette halvåret har gått mystisk fort. Husker før da jeg var mindre at jeg "ergret meg" over hvor sakte tiden gikk, men nå er det omvendt. Snedig...

Det er torsdag og det betyr boktema av Anette. Jeg har ikke deltatt i de siste 2-3 ukene. Det er ikke alle dagene jeg er i "skrivemodus". Men siden vi nå er tilbake til favorittforfattere blir jeg gjerne med, og jeg skal prøve å være med på de andre boktemaene også. Jeg vil jo være med på moroa jeg også:)

Min favorittforfatter på G er vel sikkert ingen overrakselse og det er ikke bare jeg som har ham som favorittforfatter med den bokstaven, ser jeg. Og mannen jeg snakker om er Neil Gaiman. Det tok meg flere år før jeg leste noe av ham, men bedre sent enn anldri, og gjett om jeg har lyst til å lese flere bøker av ham!

Jeg har kun lest tre bøker av ham så langt og det er:
 


Coraline

Ikke min favorittbok av Gaiman. Grunnen er at jeg likte ikke hovedpersonen så godt, denne jentungen. Men jeg likte historien og settingen. Jeg vet bare ikke hvorfor, men av en eller annen grunn så irriterte Coraline meg noe voldsomt. Jeg klarte ikke å like henne helt. Men man kan jo ikke like alle. Heller ikke i litteraturens verden. Sånn er det bare. M is for magic

Jeg er ikke spesielt glad i noveller, men leser noveller av Stephen King, og jeg måtte prøve meg på noen av Neil Gaiman også siden han på samme måte som Stephen King har sin "egen stemme" (om dere skjønner hva jeg mener). Da blir jeg nysgjerrig nok til å lese novellene deres også. 
Denne boka består av sjarmerende, småekle historier som er lett å leve seg inn i. Så han behersker å skrive romaner og noveller veldig godt. Han kommer aldri til å gå tom for fantasi. Det er i alle fall sikkert. Hadde vært morsomt å få se hvordan både Gaiman og King når de skriver. Se skrivevanene, og i det hele tatt, bare se hvordan de jobber med verkene sine. Det hadde vært kjempespennende.


  
Kirkegårdsboken

Denne boka falt jeg pladask for. Leste den for 1-2 år siden, og historien sitter i meg ennå. Jeg elsket både historien og illustrasjonene. Jeg ble så glad i boka at jeg måtte bare få tak i den engelske utgaven også som jeg gleder meg til å ta fatt på.

Liker du "eventyr". Spesielt mørke eventyr som kanskje er mest beregnet for voksne, så sats på Neil Gaiman. Jeg kommer definitivt til å lese mer av ham. Har spesielt lyst til å lese Neverwhere og American Gods. Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves (forhåpentligvis!)


Se flere favorittforfattere på G av andre og se hvordan du kan delta på boktema her!

12 kommentarer:

 1. Gaiman er bra :-D Jeg må få lest mer av ham i løpet av året!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepps. Håper jeg får lest mer av ham i nærmeste fremtid jeg også. Liker skrivemåten hans veldig godt:)

   Slett
 2. Flott valg:) Måtte notere meg han ned, for jeg ble litt nyskjerrig på han:) Kirkegårdsboken har jeg mange ganger nesten tatt med meg fra biblioteket.Skal huske å ta den med neste gang jeg ser den. Caroline har jeg sett på film tror jeg:) Ha en flott torsdagkveld:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kirkegårdsboken anbefaler jeg virkelig, så ta den med neste gang du ser den. Vedder på at du ikke kommer til å angre. Det er en veldig fengende historie!

   Har ikke sett filmversjonen av Coraline ennå, men selvsagt skal jeg få med meg den filmen gså:)

   Ha en fin torsdagskveld du også, Isabella:)

   Slett
 3. Gaiman var "andrevalget" mitt. Jeg har bare lest to bøker, Stjernestøv og Kirkegårdsboken, men forelsket meg veldig i dem. Fine, fantasifulle bøker! Er helt nødt til å snuse videre på forfatterskapet hans når jeg en gang får - eller tar meg! - tid til det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig med deg. Jeg må også utofrske mer av forfatterskapet hans og gjett om jeg gleder meg!:)

   Slett
 4. Neil Gaiman har jeg hørt om, men aldri lest. Det er nok fordi mørke eventyr ikke er helt "mi greie" ... FLott at du liker de! Det høres jo ut som det er fargerike og fantasifulle bøker :)
  Ønsker deg en glad helg!
  Pia xx

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg elsker mørke eventyr både for voksne og unge. Det har jeg gjort siden barndommen:)
   Ha en riktig fin helg du også:-)

   Slett
 5. Flott innlegg med gode lesetips :) God helg og klem fra Anette :)

  SvarSlett
 6. God helg, Anette. Og en god klem tilbake:)

  SvarSlett
 7. Coraline har jeg lest for ungene mine og syntes den var veldig bra, etterpå så vi filmen som vi likte godt. Kanskje på tide å lese noen av bøkene hans som er beregnet for voksne :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Anbefaler at du gjør det på det varmeste. Han har en herlig fortellermåte:)

   Slett