31. mars 2012

(Boktema) Min Påskelektyre!Denne ukas tema som Anette arrangerer hver torsdag er noe forsinket. Hele torsdagskvelden sov jeg (og sov like godt resten av natta da jeg gikk og la meg) og i kveld har jeg ikke hatt tid til å lage et innlegg før nå. Jeg vil gjerne være med på dette boktemaet siden temaet for meg er interessart. Nemlig årets påskelektyre. Påske for meg er krim både når det gjelder bøker og tv-serier. Det er en sjarm med det. Etter å ha fundert lenge på hvilke bøker som skal få "æren" til å bli utvalgt som årets påskekrim, kom jeg omsider på noen og det er disse som jeg har gledet meg til lenge. Og som jeg også håper jeg får tid til å komme meg gjennom. Prøver jo å tenke realistisk.Denne boka inneholder tre bøker av Carr og en av dem er Sort Messe. Jeg er flau over å innrømme at jeg aldri har lest den før, men bedre sent enn aldri. Kommer nok ikke til å lese alle tre bøkene fra denne mursteinen, men Sort Messe skal jeg i alle fall få med meg i år. Den har jeg utsatt alt for lenge!!!
Enda en bok jeg føler at jeg er den eneste som ikke har lest...ennå. Og som jeg bare har hørt positive ting om! Så jeg gleder meg vilt til å lese Kvinnen i buret og håper den er så bra som "alle" sier, om ikke bedre!"Bombe" tenker dere, men som sagt, De dødes tjern er og blir årets påskekrim uansett år. Det er et must for meg å lese den hver eneste påske. Det har jeg gjort i de ti siste årene og det har jeg tenkt å fortsette med. Selv om den er lest mange ganger er den likevel en fryd å lese. Den setter meg virkelig i påskestemning!

Flere bøker rekker jeg vel neppe og gleder meg til å ta fatt på alle tre. Skal uansett bli godt med ferie. Har ikke hatt ferie siden juleferien og det er en stund siden. Kjenner det blir godt med noen dager hvor jeg kan gjøre litt som jeg vil og ta igjen en god del lesing.

12 kommentarer:

 1. Spennende bokvalg, og jeg kan forsikre deg om at "Kvinnen i buret" er så bra som du håper på! Påskeklem fra Anette :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det håper jeg. Har hørt at den er fryktelig spennende! En god påskeklem til deg også, Anette:)

   Slett
 2. Flott liste, og gled deg masse til Kvinnen i buret. Spennende og ubehagelig. Og å liker jeg så godt påsketradisjonen din med å lese De dødes tjern :-)
  God helg og god påske, Ina! Klem, klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gleder meg bare mer og mer til Kvinnen i buret. Jeg får vel en god del spenning i påsken ved å lese den, skjønner jeg. God helg og god påske både til deg Silje, og Narnia:) Stor klem fra meg:)

   Slett
 3. Der sa du noe - jeg skal også ta med meg De Dødes Tjern :-) Skrev særoppgave i hine hårde dager om André Bjerke, og boka var en av de utvalgte. Takk for tips! Nå må jeg grave i bokhaugen min og se om jeg ikke finner den :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe der har vi noe til felles. Jeg skrev også oppgave om ham og boka på ungdomsskolen. Da skrev jeg en oppgave om ham, Stein Riverton og Karin Fossum for å skrive forskjell på "gammeldags" og moderne krim og forskjellen på mannlig og kvinnelig skrivemåte. Husker at det var den eneste skriveoppgaven jeg faktisk likte;) Håper du finner boka til påsken er her for full. God påske:)

   Slett
 4. Spennende liste:) Har ikke lest noen av dem,"De dødes tjern" har jeg jo tenkt mange ganger å lese. Takk for påminnelsen:)Ha en fin påske og kos deg med bøkene:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Anbefaler virkelig De dødes tjern. Spesielt hvis du liker uhyggelig krim:)
   God påske til deg også og kos deg med bøker:) Hva er påske uten litteratur?;)

   Slett
 5. Dette var en spennende liste:-) De dødes tjern har jeg ikke lest men den er notert for den ble jeg nysgjerrig på. Jussi adlers bok har jeg på vent i bokhyllen...gleder meg til å begynne på den. Ser ut som du har en fin påske foran deg med mye god lesing:-)) God påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. De dødes tjern må du bare få med deg:) Det er herlig påskekrim!:) God påske til deg også og kos deg med mange gode bøker:)

   Slett
 6. Fin liste! Jussi Adler-Olsen har jeg hørt mye positivt om, men ennå ikke lest noe så listen over bøker å lese er definitivt blitt lengre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, jeg kjenner meg igjen i det du sier:) Har samme problemet selv, men føler nå at det virkelig er på tide å lese en Adler-Olsen bok. Selv om bøker jeg vil/skal lese blir bare lengre og lengre. Et luksusproblem det der gitt... :)

   Slett