27. mars 2012

The Diary av Adam Patterson - festligheter er ikke alltid like gøyalt.

I was disturbed from my writing to help investigate another noise outside the barricaded door. We don't really know what it was, but I think it had to be something to do with those shadow - shapes outside in the corridor. Dan, during one of his earlier lookouts, noticed that they appeared more solid than they did last night.Hva galt kan skje på en hemmelig ungdomsfest?


En gjeng ungdommer bryter seg inn i et nedlagt skolebygg for å ha et raveparty. Ting går fryktelig galt etter at de leker seg med spiritisme. Skyggeaktige vesener dukker opp og lager et  helvete for festdeltagerne som nå befinner seg i sitt livs største mareritt. En etter en blir offer for disse vesenene mens hovedpersonen i boka skriver dagbort så fort han kan for å la de andre få vite hva som skjedde om noen finner dagboka. For han selv vet ikke om han kommer til å overleve helvetet eller om han blir en av de mange ofrene.

Av og til er det godt å lese bøker for ren underholdning og The Diary er et typisk eksemplar for nettopp det. Er det en dag man ikke vil lese noe avansert, men kose seg med litt "laidback" lesestoff så er The Diary et ypperlig valg til den type setting. For her får man lettbeint spenning som man kan bare "slappe av" med.

Selv hadde jeg aldri hørt om forfatteren eller boka. Derfor er det spennende å utvide horisonten. Hadde heller ikke store forventningene til The Diary. Selv om dette er en typisk horrorbok for tenåringer som ikke skiller seg ut på noen måter så hadde den sine små høydepunkt. Dagbokskriving-konseptet er ikke særlig originalt, men likevel syntes jeg det passet utmerket til settingen. Det eneste jeg savnet litt mer av var bedre personskildring angående hovedpersonen og festdeltagerne. Følte ikke jeg ble godt nok kjent med noen selv om jeg vet at hovedpersonen skrev dagbok i all hast. Da er det jo selvfølgelig vanskelig å skrive en detaljrik sammendrag om alt og alle. Likevel var det et lite savn.

Selv om The Diary hadde sine mangler og ikke levde opp helt til forventningene mine, var det likevel en bok jeg slappet av, og koste meg med. Av og til er det godt å lese lettbeint underholdning uten helt det store. Real underholdning med andre ord.
GoodreadsWhat should have been a night of fun within an old abandoned school turned into a night of demonic terror after an experiment with an Ouija board went horribly wrong. Trapped within its walls with a group of survivors, one young man records the horrifying results in a diary.
Originaltittel: The Diary
Norsk tittel: Ingen norsk utgave
Forfatter(e)
: Adam Patterson
Sjanger: Horror, paranormal
Målgruppe: Ungdom
Antall sider: 76 (stående format) 156 (liggende format)
Forlag:
Smashwords
Norsk Forlag: -
Utgitt:
2011
Min utgave:
2011 (iBooks)
Lest:
23.03 - 24.03 (2012)
Kilde:
Lastet ned gratis fra App Store
Plot:
4 (høres småspennende ut, men ikke mer enn det)
Tittel:
4 (mye rart kan jo stå i dagbøker så det vekker jo helt klart nysgjerrigheten)
Omslag:
5 (rett og slett tøft og beskrivende)
Baksidetekst:
4 (gjorde i hvert fall meg nysgjerrig nok til å lese boka)
Persongalleri :
3 (litt for lite beskrivelser selv om det er forståelig. Følte ikke at jeg ble godt nok kjent med noen)
Skrivemåte:
4 (litt for vanlig. Skiller seg ikke spesielt ut)
Favorittkarakter:
Ingen spesielle. (kan heller ikke si at hovedpersonen var noen favoritt. Sorry)
Slutten:
4 (litt småstilig, men kunne også ha vært så mye mer)
Høydepunkt:
Vesenene. Litt godt å lese om noe annet enn vampyrer og lignende karakterer som herjer der ute i bokverden for ungdom.
Lavpunkt: Kunne ha vært så mye mer, men vet ikke hva.
Terningkast:
4
Leseutfordring:
100 + Books In A Year (2012) & Off the shelf (2012)

6 kommentarer:

 1. Høres spennende ut:) Har ikke lest den:)

  SvarSlett
 2. Vi har alle behov for litt god underholdning :) Men slappe av med horror? he he, det klarer ikke jeg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha;) man kan alltids slappe av med litt horror. No problem;)

   Slett
 3. Anonym12:45

  Det er morsomt å lese at du skriver; "men kose seg med litt "laidback" lesestoff" om horror bøker :-D Vel er jeg glad i både thrillere og horror, og ser det gjerne på film. Men det er ikke det første jeg griper til når jeg skal kose meg :-D
  Ikke det, det jeg ville valgt hvis jeg trengte å slappe av var krim eller fantasy, så vi er ikke allverdens forskjellige like vel :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, jeg er vel litt snål. Både når jeg leser horror og ser horrorfilmer, selv de dårlige, da koser jeg meg skikkelig og er i mitt rette element som jeg sier;) men noen må jo være litt sære også;)

   Slett