25. mars 2012

Blodsbånd av Sam Hayes - kanskje ikke en bok for nybakte mødre.

Robert hadde ikke tenkt å konfrontere Erin i butikken. Der ville de ha blitt avbrutt av en strøm av kunder, og det ville blitt lettere for Erin å unnvike spørsmålene hans. Uvissheten lå over ham som en mørk sky da de kjørte hjemover i hver sin bil. Det banket i hodet hans, og strupen var som tjære etter all kaffedrikkingen.
En mors verste mareritt blir til virkelighet...


En kvinne forlater barnet sitt i bilen i noen få minutter mens hun stikker en snartur innom butikken. Når hun er tilbake er datteren forsvunnet. En desperat jakt starter og vi leserne blir med på en uforglemmelig berg og dalbane.

Flere år senere blir Robert sammen med en kvinne. Han er veldig glad i henne og har også et godt forhold til datteren hennes. Sammmen er de en liten familie på tre som går godt overens med hverandre. Alt går helt fint til tenåringen har kommet inn på en godt beryktet college for studenter med musikalske evner. Det viser seg at Roberts stedatter, Ruby har det lille ekstra når det gjelder piano. Hun skriver til og med sine egne stykker! Og han blir overlykkelig når det viser seg at hun er god nok til å komme inn på colleget for studenter som har et talent når det gjelder musikk. Men han syns det er rart at partneren hans, Erin ikke blir like lykkelig. Spesielt ikke når fødselsattest og pass er et krav for å få plass for å bli student. Robert blir mistenksom og lurer på hva hans kjære skjuler for ham. Er det noe han burde vite som hun ikke har fortalt ham? Kjenner han sine nye familiemedlemmer godt nok?

Å nei, ikke en chick-lit greie var min første tanke da jeg begynte å lese fordi skrivemåten og tankene minnet meg virkelig på en veldig chick - lit aktig tone (veldig bra forklart, ikke sant?). Men heldigvis ga jeg boka en sjanse og fikk for meg at det var mer enn det. Og nei, jeg er ikke helt allergisk mot chick-lit. Det er ikke det. Men av og til så er det ikke alle bøker som passer med den tonen (om dere skjønner hva jeg mener?).

Robert er hovedrollen selv om det skiftes litt perspektiv ny og ne. Og tiden hopper litt frem og tilbake uten at det blir rotete. Innholdet var ikke særlig sjokkerende, men det var mange ganger jeg slet med å legge fra meg boka. Det er korte kapitler og fengende skrevet. Ofte måtte jeg bare lese litt videre før jeg la den i fra meg. Blir jo så nysgjerrig og det er spennende å se om man har rett eller ikke. Derfor har jeg sansen for thrillere!

Uansett er Blodsbånd en bok som jeg ble veldig positivt overrasket over! Selv om den ikke var så sjokkerende som jeg hadde håpet den ville være. Jeg hadde ikke større forventningene enn at jeg håpet den ville gi meg litt hverdagsspenning og det ga den meg. En spennende thriller om vanskelig tema.
Bakpå


 MARERITTET BEGYNNER ...

Januar 1992. Et spedbarn blir overlatt til seg selv noen få øyeblikk, mens moren springer et ærend i butikken. Da hun kommer tilbake, er datteren forsvunnet.


NÅR DU MINST VENTER DET ...

Tretten år etter er advokat Robert Knight henrykt over at stedatteren har fått plass på en av de beste skolene i London. Men han stusser over konen Erins reaksjon. Hvorfor er hun så redd for å slippe Ruby av sted? Ønsker hun ikke det beste for datteren? Etter hvert begynner Robert å mistenke at hun har noe å skjule. Og da han kommer over noen mystiske brev, skjønner han at Erin har løyet for ham. Et sted i fortiden hennes ligger en mørk hemmelighet gjemt - en hemmelighet som truer med å ødelegge hele familien ...

Originaltittel: Blood Ties
Norsk tittel: Blodsbånd
Forfatter(e)
: Sam Hayes 
Sjanger: Thriller
Målgruppe: Voksen
Antall sider: 445
Forlag:

Norsk Forlag: Cappelen Damm
Utgitt:

Min utgave:
2011 (Pocket)
Lest:
10. 03 - 18.03 (2012)
Kilde:
Kjøpt
Plot:
5 (litt skeptisk i begynnelsen, men det tok seg opp etter hvert. Plottet har dybde og handlingen er mildt sagt sjokkerende.)
Tittel:
4 (beskriver innholdet veldig godt, men også en tittel som er litt oppbrukt...)
Omslag:
5 (det var faktisk omsalget som fikk meg til å kjøpe boka. Jeg ble så nysgjerrig!)
Baksidetekst:
5 (leste faktisk ikke baksideteksten før etter at jeg hadde kjøpt boka og den virket like spennende som omslaget!)
Persongalleri :
5 (mange karakterer med dybde. Vi blir veldig godt kjent med dem og det liker jeg.)
Skrivemåte:
5 (litt i tvil i begynnelsen. Starter litt med en typisk chick - lit tone, men heldigvis forsvant den følelsen utover i boka.)
Favorittkarakter:
Robert (umulig å la være å bli glad i ham.)
Slutten:
5 (en slutt som passer godt til hele storyen.)
Høydepunkt:
Roberts personlighet og at tonen i boka heldigvis ikke ble så chick lit - aktig som jeg trodde det ville bli i begynnelsen og at jeg ga boka en sjanse.
Lavpunkt: Bra bok og tankevekkende, men ikke en slik bok som gir skikkelig bakoversveis som jeg hadde håpet på.
Terningkast:
5
Leseutfordring:
100 + Books In A Year (2012) & Off the shelf (2012)

4 kommentarer:

 1. Fin omtale:) Har lest denne boken jeg også, og jeg ble også overrasket over den, men så hadde jeg ikke så stor forventninger til den. Slet med å legge boken vekk noen ganger siden man ville vite hvordan ting lå ann. Ha en god søndag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:) Ser ut som om vi er svært enige angående boka;) Det gjelder vel å ha lave forventninger enkelte ganger. For av og til kan det snu seg. Slike overraskelser liker jeg:) Ha en god søndag du også!;)

   Slett
 2. Det er mye bedre å bli positivt overrasket fordi man har litt lave forventinger, enn omvendt :-)

  God omtale som vanlig!

  SvarSlett
 3. Jepp, man må ha slike perler innimellom:)

  SvarSlett