30. april 2012

Månedens Bokanbefaling (April)

Som vanlig så går tiden gruelig fort. Det er snart mai. Syns ikke det er lenge siden det var påske og snøen tok aldri slutt. Men i det siste har det faktisk gått an å sitte litt ute og lese.


I april har jeg lest:

Blodleie - Johan Theorin
De dødes tjern - André Bjerke
Fossefall(40) Skogens hvisker - Jorunn Johansen
Sort messe - John Dickson Carr
Stemmen som hvisket - John Dickson Carr Omtale kommer!

5 bøker. Bedre enn det det har vært i det siste. Hadde store forventninger til Sort messe (forventningene ødela vel litt for mye for meg). Jeg likte boka. Ingen tvil om det. Men den var ikke så grøssende/uhyggelig som jeg tenkte den ville bli. Den manglet det lille ekstra. Derfor var Stemmen som hvisket en stor overraskelse med tanke på at den hadde jeg aldri hørt om før. 

Hadde også store forventninger til Blodleie av Johan Theorin. Skumringstimen og Nattefokk var glimrende krimbøker, men syns kanskje at Blodleie ble litt for banal? Ja, jeg liker det overnaturlige blandet med krim, men alver? Eh ... det ble bare litt for snodig for meg. Men selvfølgelig skal jeg også få med meg den fjerde boka av ham også. Jeg liker skrivemåten og måten han beskriver folk på veldig godt. Det er så levende (hvis dere skjønner hva jeg mener).

Månedens Bokanbefaling blir denne gang delt mellom to bøker. Kunne ikke bestemme meg for bare en, dessverre. Av og til er det helt umulig...

Men de utvalgte er:

 Stemmen som hvisket - John Dickson Carr
I en noe spesiell engelsk klubb beskjeftiger medlemmene seg med uløste mordsaker. Nå konsentrerer de seg om et mystisk, gammelt mord som fant sted i et middelaldersk tårn i Frankrike og som det tilsynelatende ikke er noen naturlig forklaring på. Alt tyder nemlig på at ingen var i nærheten av den myrdede da drapet måtte ha funnet sted ...

Denne utgaven inneholder tre av Dickson Carrs verker; Sort messe, Stemmen som hvisket og Heksesabbat. Har lest nesten alle bortsett fra Heksesabbat som jeg såvidt har begynt på og omtale av Stemmen som hvisket kommer forhåpentligvis i morgen (tirsdag) hvis jeg får tid.

Likte Stemmen som hvisket veldig godt og derfor blir den en av de utvalgte av aprils bokanbefaling. Jeg likte stemningen/atmosfæren veldig godt. En god del creepy scener og et herlig persongalleri. Jeg ble veldig glad i selve historien uten at jeg skal avsløre for mye. Boka falt rett og slett i smak for meg og er nå en av mine favoritter. Ser ikke bort i fra at jeg kommer til å lese den igjen om noen år.

En annen grunn til at jeg likte den så godt er at jeg rett og slett elsker uløste mysterier. Enten det er mordgåter eller overnaturlig. Jeg ser mange programmer på tv og på nettet om det og blir helt fascinert. Det er morsomt å prøve å finne løsning(ene) selv. Veldig fascinerende!

Den andre utvalgte som månedens bokanbefaling kommer vel ikke som noen bombe. Har heller ikke tenkt å skrive så mye om hvorfor, fordi jeg har skrevet hvorfor jeg liker boka så godt mange ganger her på bloggen at jeg har ikke tenkt å gjenta så mye mer om det. Alt jeg kan si er at jeg har lest denne boka hver påske siden videregående (norske beste krimbok). Bjerke var en mester til å blande uhygge, overnaturligheter med hverdagskrim. Og konseptet i De dødes tjern er så fengende at jeg aldri går lei av den.De dødes tjern - André Bjerke

En gruppe ungdomer reiser til en hytte for å finne årsaken til at en god venn begikk selvmord. I løpet av noen høstdøgn utsettes de for en rekke nervepirrende opplevelser. Alt beveger seg i grenseland mellom drøm og virkelighet, i et slør av uhygge, inntil psykoanalytikeren Kai Bugge skjærer gjennom mystikken og presenterer løsningen.Hvilke bøker leste du/gjorde inntrykk på deg i april?

Ha en riktig god "helg":)


6 kommentarer:

 1. De dødes tjern er en storfavoritt her også, går aldri lei av den. Og den ekle, ekle kråka får meg fortsatt til å tvinne tær og grøsse, selv om jeg leser om den for n'te gang. Fuglen jeg elsker å hate, haha. ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, kråka er bare gyselig. Ser ikke på kråker på samme måte mer etter De dødes tjern:)

   Slett
 2. Jeg fikk eARC av Jamie Magee sin nye bok See :) Som jeg gleder meg til og lese fortsettelsen til :D
  Og Pandemonium av Lauren Oliver var kjempe bra i april :)

  Aldri hørt om noen av de du nevner.. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har ikke lest av noen du nevner, men Lauren Olivers bøker skal visst være bra:)

   Slett
 3. Anonym13:32

  De dødes tjern ble en stor favoritt for meg og, og ikke minst fordi den fikk meg til å lese to bøker til av Andre Bjerke :-) John Dickson Carr har jeg satt på skal lese listen og der står Johan Theorin og :-)
  Jeg liker grøssere/thrillere, spesielt i type Stephen King stil. Og når jeg leser en bok jeg forventer skal skremme meg blir jeg skuffet om den ikke gjør det :-)

  Det var en kjempefin oppsummering du har skrevet! Ha en riktig fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:)

   Det virker som om vi har veldig lik lesesmak, Astrid Terese. Det var som å lese om meg selv:)

   Ha en riktig fin dag/kveld du også:)

   Slett