21. oktober 2009

Fossefall: Spor i skogen, Bok 9 av Jorunn Johansen

Tron stanset hesten brått, og støvskyene sto rundt ham. Amalie strammet tøylene og red bort til ham. “Der borte så jeg den kappekledde!” utbrøt Tron. “Han var på vei mot fossen.” “Det kan ikke være den samme mannen jeg så som barn,” sa Amalie. “Det er merkelig. Kan det være flere av dem?”





Originaltittel: Spor i skogen

Forfatter: Jorunn Johansen

Sjanger: romanserie, overtro, kjærlighet

Antall sider: 254

Utgitt: 2009

Lesetid: 14 dager



Bakpå: Livet med Harald ble ikke slik Tannel forestilte seg. Harald har tatt barnet hennes og låst henne inne på rommet. Snart begynner Tannel å pønske ut en plan om hvordan hun skal komme seg bort. Amalie er gravid, og nok en gang lover Ola at han skal slutte å drikke. En sen kveld får hun et nytt varsel. En stemme advarer henne om at den kappekledde er nær. Dagen etter  rir Amalie og Tron ut i skogen.



Oppsummering: Her skjer det masse spennende ting og nye utviklinger. Jeg er så glad og lettet over at Amalie endelig har tatt seg sammen og holder seg borte fra Ola en stund siden han hele tiden lover å drikke, men det er bare løgn. Og at Frida, ekskona til Ola har kommet tilbake i bygda skaper store spenninger og man spør om dette betyr slutten for Ola og Amalie. Selv om Amalie ikke liker drikkingen til Ola eller å være alene med ham, så ser hun at han har forandret seg, ikke til det bedre, men hun legger merke til at han har blitt mager og blek i det siste. Er han virkelig syk og i så fall, hva feiler det ham?



Samtidig er Tannel kjempelei av å være innesteng på soverommet av hennes såkalte ektemann, Hararld, som krever at hun gjør som han sier på hans prinsipper. Det er spennende å se om hun er smart nok til å komme seg unna ham eller ikke. Det er ikke godt å si. Harald er en sta og skummel mann. Det virker heller ikke som om noen liker ham og det er kanskje ikke så rart.



På Furulia blir Amalie og de andre på gården overrasket når faren hennes tar i mot en uventet gjest…



Ettertanke: Det tok litt tid å lese ut bok nummer ni, men det er bunn i grunn min feil for jeg har hatt mye med studiene å gjøre i det siste. Mange innleveringer på ra og rekke og det må komme først. Derfor ble Spor i skogen lest stykkevis å delt. Men her skjer det masse spennende ting og nye utviklinger. Jeg er så glad og lettet over at Amalie endelig har tatt seg sammen og holder seg borte fra Ola en stund siden han hele tiden lover å drikke, men det er bare løgn. Og at Frida, ekskona til Ola har



I bok nummer ni skjer det utrolig mye og det er ikke et eneste kjedelig øyeblikk. Vi får også mer av den kappekledde og på slutten av boka får vi en overraskende bok, men hva er sammenhengen? Håper vi får vite mer i neste bok og at jeg har brukt en god stund på å lese denne boka gjør ikke ventetiden til neste bok så fryktelig lang. Det er tross alt ikke så lenge igjen til andre november.



Høydepunkt: Masse action og vi blir knyttet nærmere Amalie og Tannel. Vi blir godt kjent med styrkene deres og skogen består av mer mystikk.



Lavpunkt: At jeg skulle ønske at jeg mer tid til å lese den slik at jeg fikk større sammenheng og jeg vil vite enda mer om Olas, ekskone Frida, hvorfor kommer hun tilbake først nå og det evige spørsmålet som aldri tar slutt, er den kappekledde mannen den han gir seg ut til å være eller er det noe mer bak? Jeg vil vite det nå! I bokserier må man ha stor tålmodighet, det har ikke jeg:)



Terningkast: 5
















1 kommentar:

  1. Jorunn10:40

    Hei igjen!
    Så flott med en Hei igjen!

    Så flott med en femmer!!

    Jeg har lagt ut anmeldelsen din på hjemmesiden min;)

    God helg!

    Hilsen
    Jorunn

    SvarSlett