21. oktober 2009

Kindle vil slå an i Norge, eller?

For de som ikke vet hva Kindle er så er det et lesebrett som erstatter bøker. Istedet for å sitte med en bok i hendene og bla side etter side, sitter man istedet med et brett med en skjerm og trykke på en knapp for å skifte side. Kindle har lenge vært på markedet i Usa, i mange variasjoner og amazon har vært flittig til å reklamere den nye oppfinnelsen. Men hva tror dere? Vil Kindle slå an hos nordmenn eller vil det bli en fiasko? Hva foretrekker dere? Den gode gammeldagse måten å lese bøker eller lese bøkene på skjerm? Mer om Kindle her: http://www.vg.no/teknologi/artikkel.php?artid=575586
5 kommentarer:

 1. Jærskalden Tor Vidle00:29

  Tja, tror aldri den vil Tja, tror aldri den vil erstatte den ekte bokfølelsen, det vi får ved å holde i en bok, lese fra en bok..

  Men til en del bruksområder kan den jo være veldig praktisk og erstatte f.eks dokumentstabler i permer, skolebøker, osv. Men neppe våre kjære bøker vi koser oss med..

  Tor

  SvarSlett
 2. Anonym10:57

  Tror det hadde vært deilig Tror det hadde vært deilig å ha alle bøkene mine der.. Hehe..
  Jeg har jo flere bokhyller fulle!
  Kommer nok ikke til å slå det å sitte i senga å lese en bok, men blir nok deilig om jeg skal på ferie, og ønsker å ta med meg noe å lese. :)

  SvarSlett
 3. lesereseren17:48

  Fordeler og ulemper med det meste Og det vil det nok bli med Kindle også. Både praktisk og unødvendig.
  Som i kommentaren nevnt ovenfor kunne den  være kjekk å ha til bruk sm skolebøker slik at man slipper å drasse med seg en tung sekk som nesten tar knekken på deg, men selv, når jeg skal kose meg med en bok på fritiden, så vil jeg nok foretrekke en bok i papirformat med design utenpå og baksidetekst. Det er hele sjarmen med bøker syns jeg. Blir så kjedelig uten forside og litt farger utenpå at alt blir bare på trykk i en skjerm.

  Dessuten er jeg litt lei av dingser som skal lades opp for jeg har skuffer full av ledninger til Ipod, mobiltelefon, bærbar dvd-spiller, ledning til pc, digital kamera osv... og er det noe jeg absoulutt ikke liker så er det ledninger. Det blir bare rotet. Og atpå til syns jeg at jeg ser nok på skjermen på dagtid likevel. Ser jo på tv og på dataskjerm dagen lang og når kvelden kommer er det da godt å ta frem en bok og se på trykk på papir. Ser for meg at jeg sitter på skolen mens jeg venter på forelesning og mens jeg er midt i en spennende del i boka så blir skjermen svart og jeg får ikke anledning til å lade opp før jeg kommer hjem hehe...ganske tungvint spør du meg.

  Selv om Kindle sparer tunge ryggsekker og plass i diverse hyller og skuffer, tror jeg at jeg holder meg til den gamle boktrykkekunsten. Ingenting er koseligere enn å ha en bok i fange og bla om sidene med fingertuppene. Lese hvert ord uten at det er en skjerm mellom øynene og skriften. Det gjør bøkene mer ekte. Det mister sjarmen hvis alt skal leses på en maskin.


  SvarSlett
 4. Anonym07:15

  Keiserens nye klær Det er jo bare en svær mobil eller liten ubrukelig lap top.Det som kommer er en avis i plast med flytende krystaller,som åpnes og leses som en vanlig avis.

  SvarSlett
 5. lesereseren14:39

  Ja du sier noe Og jeg kunne ikke ha beskrevet det bedre selv :) Det er jo kjekt for folk som leser i aviser og skolebøker istedet for å drasse med seg en haug av det, men for bokelskere stiller jeg meg skeptisk til. Ser nok ikke bort i fra at jeg kommer til å prøve den og bli positivt overrasket. Men, hvem vet?:)

  -lesereseren-

  SvarSlett