18. november 2008

Stephen King - En produktiv mann

Stakk innom den offentlige siden hans og der kom jeg over et intervju hvor han intervjuet ham selv. Intervjuet er fra 4 september i år. Visste fra før av at han gir ut en ny bok nå for tiden, i hvert fall i USA. En bok som heter Just after sunset, bestående av noveller. Er ikke så fan av noveller, uansett om det er av Stephen King eller hvem det nå måtte være av. Liker "hele" best, men siden det er Kings noveller, så klarer jeg vel ikke å la være å lese det likevel. Men han har allerde også rukket å skreve første utkastet av enda en ny bok som skal kalles Under the dome, men ingen utgivelsesdato har blitt røpet.

Skjønner ikke hvor den mannen får alle ideene sine fra. Han skriver to bøker i året, minst. Etter at han ble påkjørt av en van i 1999 da han gikk en tur, trodde han ikke at han ville komme til å skrive mer, men det er visst ikke noe som stopper ham ser det ut som. Og det er bra.!

Tidligere i år ga han ut boka Duma Key. Den har jeg liggende ulest. Siden det er eksamenstid nå, har jeg ikke tid til å lese så mye litteratur. Det er fagbøker som gjelder, men jeg gleder meg vilt til juleferie, for da skal jeg hive meg over boka. Har lest på nettet at den boka har blitt rost opp i skyene. Det er ikke alle bøkene hans som blir. Egentlig driter jeg i hva kritikerne mener, jeg elsker bøkene hans uansett, men blir alltid nysgjerrig å høre andre folks meninger om hva de syns om bøker jeg ikke har lest, men som jeg vil lese.

King er kjent for å produsere mange bøker, men han er også kjent for å skrive ganske feite bøker. Bøker som faktisk er mye større enn en murstein. Duma Key boka måtte jeg faktisk hente på postkontoret, fordi den selvfølgelig ikke hadde plass i postkassene som vanlige bøker. Og da jeg fikk se den i realiteten var den like stor som et leksikon:) Men får jeg rett, så tror jeg innholdet kommer til å flyte avgårde. Jeg har lest mange bøker av Stephen King, og min favoritt så langt er Pet Sematary. Den er rå, og siden jeg har katt selv, ble den også litt komisk å lese. Men jeg elsket den. Han var dypt alkoholisert på den tiden han skrev den boka. Det måtte han være, for for en fantasi! Leste den boka i fjor og det er faktisk den første boka som har gitt meg mareritt. Jeg hadde aldri trodd det gikk an å få mareritt av en bok, men det gjør visst det likevel. Og jeg er sikker på at det er en bok jeg aldri kommer til å glemme. Den er dyster og tankevekkende. Den får deg til å under hva som ville skje hvis du gravla noen du var glad i som nylig hadde dødd, og visste at den dyrekirkegården ville gi alle død liv igjen? Det er en creepy tanke.

Mens jeg nå skriver om Stephen King og er en stor fan av bøkene hans, er jeg nysgjerrig på om hva din favorittbok av ham er? Håper på respons.

Hvis du vil lese hele intervjuet hans, her er linken: http://stephenking.com/stephens_messages.html

Ha en god kveld!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar