19. april 2024

Helgelektyre(639)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Guide av Peter Heller, Hell House av Richard Matheson, Rooms of Wonder av Johanna Basford, Colourmorphia av Kerby Rosanes og En magisk verden av Melpomeni Chatzipanagiotou, er fra egen boksamling
     
The Guide - Peter Heller

Spillet om Svalbard - Birger Amundsen

Hell House - Richard Matheson


Har ikke blitt ferdig med en eneste bok så langt i uke 16, og dermed leser jeg de samme bøkene som forrige helg. Det gjør meg ingeting.👿


The Guide av Peter Heller. Thriller utgitt i 2021.

Jack er en ung mann i tjueårene som tar en liten pause fra ranchen for å jobbe som guide. Han jobber i et eksklusivt område som er en slags lukket område for rike klienter, og han er ansatt ved en fiskehytte. Klienten hans er en kjent sanger som han får ansvaret for. Under oppholdet oppdager både han og Alison merkelige ting. Sjefen er noe underlig, som har en del regler som Jack ikke er helt begeistret for, og en nabo i området som er kanskje noe hissig og som krever avstand. Hva er det de ansatte på fiskehytten skjuler for Jack, og hvorfor føles det ut som om de har noe i mot ham?


Spillet om Svalbard av Birger Amundsen. Sakprosa/historie utgitt i 2024.

Om tiden på Svalbard i etterkrigstiden og hvor ettertraktet stedet var på grunn av beliggenheten. Man blir kjent med at noen taushetsplikter fremdeles ikke er blitt røpet den dag i dag, mystiske aktiviteter og sysselmannens jobb i det hele på den tiden. Man leser om spioner, russere, ambassadører og mye annet. Det er mange grunner til at Svalbard er et mystisk og hemmelighetsfullt sted.


Hell House av Richard Matheson. Horror utgitt i 1971.

En mann får et jobbtilbud med lovende belønning hvis han oppholder seg i Belasco House for å undersøke om det er et liv etter døden. Med seg har han sin kone bare fordi hun ikke tåler å være hjemme alene, og to andre. Den ene har vært i huset tidligere. Det er det mest hjemsøkte huset i USA og var eid av en okkultist. I huset foregikk en god del avskyelige aktiviteter. Huet var spesielt kjent for fester som stadig tok en mørk og utfordrende vending. Klarer denne gjengen å gjøre seg fortjent til den usedvanlige store belønningen?


Siden sist helg har jeg fargelagt dette:Motivet er fra denne boka:

 
Rooms of Wonder - Johanna Basford
 
 

Motivet er fra denne boka: 

 
Enchanted Earth - Melpomeni  Chatzipanagiotou (Jeg har den norske utgaven som heter En magisk verden)
 


Motivet er fra denne boka:
 

 
Colourmorphia - Kerby Rosanes
 
 
God helg.
 
 
Ukas låt: Döderlein - Seigmen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar