22. juli 2024

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Nightmare Man av J.H. Markert, A Child Alone with Strangers av Philip Fracassi, Home Before Dark av Riley Sager, A Time to Kill av John Grisham og The Haunting of Alma Fielding av Kate Summerscale, er fra egen boksamling
 
 

 
Bøker som ble lest i forrige uke:

The Nightmare Man - J.H. Markert

Antall leste sider:

604 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Ulv ulv - Elin Viktoria Unstad

Bøker som leses må:

📖Home Before Dark - Riley Sager
📖de der - Joyce Carol Oates
📖A Child Alone with Strangers - Philip Fracassi
📖A Time to Kill - John Grisham

Planlagte bøker denne uka:

⃞  Mørkefall - Sven G. Simonsen
⃞  The Haunting of Alma Fielding - Kate Summerscale

Bare en bok ble lest i forrige uke og mange halvspiste. I går kveld leste jeg ut The Nightmare Man av J.H. Markert. Det er horror som ble utgitt i fjor. Det var ikke akkurat horror, men heller krim. Syns det er mye feilmarkering når det gjelder sjangere, spesielt når det gjelder horror. Ofte har jeg bestilt bøker som egentlig var krim eller thriller, med bare få horror elementer. Skal jeg ha ordentlig horror, må jeg lese eldgammel horror, fordi de skjønte mer hva det var før i tiden. Likte ikke The Nightmare Man helt. Konseptet var god og småoriginal, men utførelsen var noe barnslig, og karakterene var uengasjerende og slitsomme å lese om.

I dag eller i morgen skal jeg begynne på Home Before Dark av Riley Sager. Sliter alltid med å starte på nye bøker av en eller annen grunn når jeg er ferdig med en. Dette blir min femte bok av ham. Har ikke likt alle, men de fleste. Det er ikke ren horror, men heller thriller med noen horror elementer.

Om natta leser jeg de der av Joyce Carol Oates. Blir nok en stund til jeg blir ferdig med den da den er på 600 sider. Har ikke noe i mot å lese store bøker. Synes at de er lettere å komme seg inn i fremfor de tynne bøkene. Men tar sin tid med tanke på størrelsen og jeg leser i vanlig tempo. Syns ikke det er den sterkeste boka av henne og er ikke altfor glad i generasjonsromaner.

Jeg har også lest videre i A Child Alone with Strangers av Philip Fracassi som er på nesten 600 sider. Men for en gangs skyld er det en horror og ikke en krim/thriller. Syns ikke at telepati er spesielt skremmende, heller fascinerende og handlingen er en smule interessant så langt. Så kjeder meg ikke ennå.

Leste også videre i A Time to Kill av John Grisham som er første bok i en trilogi. Som vanlig er det nok en utrivelig bok av Grisham, for han går ikke rundt grøten når det gjelder det mørke og syns at advokatyrket virker fascinerende. Noen syns sikkert at advokatthrillere er kjedelige fordi de kan kanskje bli saklige, men jeg liker den saklige tonen.

De neste bøkene på leselista, er: The Haunting of Alma Fielding av Kate Summerscale som jeg egentlig skulle lese i januar, men rakk det ikke. Jeg har også Mørkefall av Sven G. Simonsen på leselista, som er hans tredje bok i Liv Eriksson serien.

Ellers er den verste sommersesongen forhåpentligvis over, men man vet jo aldri med været. Håper fremdeles på en tidlig høst.👿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar