15. april 2024

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Guide av Peter Heller, Hell House av Richard Matheson, Thinner av Stephen King og A Time to Kill av John Grisham, er fra egen boksamling
    
 
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Fortell om deg selv med hell - Kine Jeanette Solberg
Djevelpakten - Max Seeck
I mørket - Cara Hunter

Antall sider lest:

466 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Thinner - Stephen King

Bøker som leses nå:

📖The Guide - Peter Heller
📖Spillet om Svalbard - Birger Amundsen
📖Hell House - Richard Matheson
📖A Time to Kill - John Grisham

Planlagte bøker denne uka:
⃞   Beistet - Johannes Kaasa
⃞  Løvinnen - Sven Petter Næss
Forrige uke besto av reading slump, altså dårlig leselyst, men det engelske uttrykket reading slump er mer dekkende. Fikk likevel til å lese noe. Prøver å lese hver dag, selv når det er dager det ikke frister helt.

Denne uka hadde jeg som mål å lese ut Djevelpakten av Max Seeck, kanskje The Guide av Peter Heller og komme meg videre i A Time to Kill av Max Seeck. På grunn av dårlig leselyst, ble bare Djevelpakten lest ut, men ikke The Guide, og jeg kom meg heller ikke videre i A Time to Kill. Men ble i det minste ferdig med Djevelpakten.

Tirsdag leste jeg ut Fortell om deg selv med hell av Kine Jeanette Solberg som er en roman som ble utgitt i 2019. Likte den ikke i det hele tatt. Fortellerstemmen var noe slitsom. Det samme med hovedpersonen Inga. Man forstår jo hvorfor siden hun går gjennom noe tungt, men likevel fik jeg ikke helt sympati for henne eller handlingen.

Fredagsnatta leste jeg ut Djevelpakten av Max Seeck. Det er tredje bok i Jessica Niemi serien, og likte ikke denne eller bok nummer to spesielt godt. Djevelpakten var noe tam, og mordsakene var aldri helt engasjerende. Det ble for mye om følelser og mye frem og tilbake. Likte å lese om handlingen fra 1990 bedre. Usikker på om jeg kommer til å lese den neste boka i serien. Spørs hva saken kommer til å være om.

Lørdagskvelden leste jeg ut I mørket av Cara Hunter som er den andre boka i Adam Fawley serien som jeg likte godt. Tidligere har jeg lest Alt dette raseriet av henne som jeg likte et terningkast bedre. Har heldigvis flere uleste bøker av henne liggende, som jeg har lyst ti å få med meg. Liker den nøytrale fortellerstemmen hennes.

Jeg skal fortsette å lese i The Guide av Peter Heller som jeg ikke ble ferdig med. Det gjør ikke noe, da jeg ikke kjeder meg. Det er en slags utendørsthriller som jeg ikke har lest altfor mye av og jeg liker stilen. Har heller ikke hørt om forfatteren før.

Om natta leser jeg Spillet om Svalbard av Birger Amundsen. Kan innrømme at skrivestilen er noe tørr, noe leksikonaktig, noe man må regne med siden det er historie. Men selve innholdet er interessant, og kapitlene er korte. Så leser den litt etter litt på grunn av at den inneholder en god del informasjon.

I helga begynte jeg å lese Hell House av Richard Matheson som ble utgitt i 1971. Han hadde norske foreldre, og hans mest kjente bok er I Am Legend som er en svært god vampyrbok etter min mening. Hell House er som kjent om hjemsøking og kan jo ikke få nok av det. Liker både overnaturlig horror og horror som kan skje i virkeligheten. Liker handlingen så langt og er spent på fortsettelsen. Har lenge vært nysgjerrig på boka, så det er på tide å lese den.

Jeg kom meg ikke videre i A Time to Kill av John Grisham på grunn av dårlig leselyst og ville bli ferdig med noen bøker, mens jeg var i gang. Det er ikke meningen at denne har blitt så forsømt i det siste. Det har det ikke vært noen grunn til heller da jeg liker bøkene av John Grisham så langt.

Målene for denne uka er å lese ut The Guide av Peter Heller, Hell House av Richard Matheson siden den er ganske kort, og endelig komme meg videre i A Time to Kill av John Grisham.

Ellers håper jeg at sola forsvinner fordi orker ikke tanken på vår og sommer ennå. Foretrekker mørketiden. 👿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar