11. september 2024

Filmer og Tv-serier sett i august

August var også en bedre filmmåned enn lesemåned. Synd å si, men sånn er det. Det har vært lettere å finne filmer å like fremfor bøker i det siste, selv om det er mye variert i filmverdenen også.👿

I august så jeg disse filmene/dokumentarene:



The Tingler (1959)

Run Rabbit Run (2023)

Alien Invasion: Hudson Valley (2021)

The Blair Witch Project (1999)

James and the Giant Peach (1996)

Tiny Furnitures (2010)

Blair Witch (2016)

Children of God: Lost & Found (2007)

City of the Dead (1968)

Haiangrep: Paige Winters historie (2021)

Duel (1971)

Bloody New Year (1987)

Nightmare (1964)

Generation YouTube (2013)

Don't Breathe (2016)
 
Paranoia (2024)
 

 

Kanonball (2004)

The Curse of Robert the Doll (2017)

Big Shark Rule (2018)

The Zone of Interest (2023)

Confessions of an Opium Eater (1962)

Bram Stoker's Dracula (1992)

The Watchers (2024)

 

23 filmer ble sett i august, og 6 av disse var dokumentarer. Noen nye filmer ble sett, men som vanlig var det meste eldre filmer, som jeg helst foretrekker. Noen gode filmer fra vår tid er det jo, men ikke mange. Fikk også med meg to Vincent Price filmer, som er en favoritt.

Og hvilken film likte jeg best i august?

 

 
 The Blair Witch Project (1999)
 
Ikke akkurat den første gangen jeg har sett den. Skjønner den har mange delte meninger. Mange synes at filmen bare består av intervjuer, men handler vel mer om redsel for det ukjente og det man ikke ser. Noe filmen spiller på en enkel og effektiv måte.

Den er om tre studenter som skal lage en dokumentarfilm om the Blair Witch, og som aldri blir sett igjen, bortsett fra videopptak som blir funnet.

Denne filmen ble produsert da det ikke var vanlig at alle hadde Internett ennå, og markerte det som en "sann hendelse", noe som var et genitrekk på den tiden siden Internett ikke var en del av hverdagen vår. Selv om man ikke trodde på det, gjorde det filmen mer interessant. Er ikke spesielt glad i "found footage" som denne subsjangeren i horror heter. Det har blitt mange flere etter The Blair Witch Project, men ingen av de filmene har vært like engasjerende og stemningsfull som The Blair Witch Project. Synes denne er både stemningsfull fascinerende, og har en av de bedre avslutningene jeg har sett.

Andre filmer jeg likte godt, var: The Tingler, Duel, The Zone of Interest og Bram Stoker's Dracula. Noen filmer har jeg sett før, og må få med meg noen av de nye, også.
 
Likte ikke The Watchers filmatiseringen. Jeg leste boka The Watchers av A.M. Shine før jeg visste at den ble til film, og anbefaler heller å lese den.

Serier:

 

What We Do in the Shadows sesong 2

Ares sesong 1

Beverly Hills 90210 sesong 4
 
 

Ble ikke ferdig med noen serier i august da mange av seriene jeg ser på, har lange sesonger. Ser også noen kortere serier for å få en liten blanding. Jeg er ikke sikker på når det gjelder Ares, men tror det kommer en sesong til.

Selv om jeg ikke likte alle filmene jeg så, likte jeg de fleste, og håper på å finne bøker som også kan underholde litt.👿


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar