29. desember 2023

Helgelektyre(623)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
Do You Dream of Terra-Two? av Temi Oh, Enchanted Christmas av Teresa Goodridge og Rooms of Wonder av Johanna Basford, er fra egen boksamling  
 

Patrioter - Ingar Johnsrud

Den stille leieboeren - Clémence Michallon

Do You Dream of Terra - Two? - Temi Oh

 

Leser i de samme bøkene som sist helg. Lesingen har gått trått de siste to månedene, men leser hver dag. Har ikke blitt ferdig med noen bøker så langt denne siste uka i 2023.


Patrioter av Ingar Johnsrud Krim/thriller utgitt i 2023.

Det er nedtelling til stortingsvalg og den skitne kampen er allerede i gang. Samtidig leser man om terrorister som har laget en ny gift og Norge er i fokus. Man følger Martin Tong som jobber i PST, og Jens Meidell som er sønn av tidligere leder i Arbeiderpartiet. Denne boka tar for seg hvor skitten politikken kan være, kidnappingsofre og veksten av høyreekstremister. En bok som gir innblikk i hvor sterkt rammet verden er av terror.


Den stille leieboeren av Clémence Michallon. Psykologisk thriller utgitt på norsk i 2023.

Aidan bærer på en mørk hemmelighet, og de fleste tror at han er en fantastisk bra fyr. Etter at kona dør av kreft, får han leie et hus av noen sammen med datteren Cecilia. Ikke en gang hun vet om hans mørke hemmelighet. Han er nemlig en kidnapper og seriemorder. Sammen i flyttingen tar han med seg sin nyeste offer som han har holdt skjult i et skur, men som nå får bo i huset de har flyttet inn i. Han forklarer datteren at hun er en kvinne som trenger deres hjelp og støtte, at det er derfor hun bor sammen med dem. Cecilia har ingen anelse om at kvinnen er en av farens mange ofre. Men hvor lenge kan han skjule dette dobbeltlivet? Historien blir fortalt fra forskjellige perspektiver. Fra Cecilias perspektiv, offeret som bor i huset med dem, Emily som er restauranteier i nærheten, og som er forelsket i Aidan som er stamgjest, og man får lese fra tidligere ofres perspektiver. Klarer det nyeste offeret å rømme og avsløre hvem denne "fantastiske" Aidan er?

 

Do You Dream of Terra - Two? av Temi Oh. Science fiction for ungdom utgitt i 2019.

Seks uvalgte ungdommer får være med på en tjuetre år lang reise til Terra-Two. Det er en nyoppdaget planet som skal være ganske lik Jorden. Med seg på turen har de med seg noen erfarne og voksne astronauter som vet hva de gjør. Etter hard prøving på en spesialskole for begavede ungdommer, ble disse ungdommene utvalgt til nettopp dette oppdraget sammen med dem. For å sjekke hvor levelig planeten er. Med seg på reisen får man mye bakgrunnshistorie om karakterene og en del typiske tenåringsproblemer.

 

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:

 

 

Motivet er fra denne boka:

 

 
Creative Haven: Enchanted Christmas - Teresa Goodridge
 
 

Motivet er fra denne boka:
 
 
Rooms of Wonder - Johanna Basford
 
God nyttårshelg. 🥳🎉👿

Ukas låt: Creep - Lambretta

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar