11. september 2023

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
Middag med en morder av Lisa Scottoline og Do You Dream of Terra - Two? av Temi Oh,  er fra egen boksamling
 
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Middag med en morder - Lisa Scottoline

Antall leste sider:

319 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Vi begynner med slutten - Chris Whitaker

Bøker som lese nå:

📖Vokterne - John Grisham
📖Hjemkomst - Kate Morton
📖Aftentid og morgengry - Ken Follett
📖Min tur - Anne Lindmo
📖Do You Dream of Terra Two? - Temi Oh

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Hundedager - Geir Tangen
⃞   Hex - Sigbjørn Mostue

I forrige uke hadde jeg som mål å lese ut Vokterne av John Grisham, Middag med en morder av Lisa Scottoline og lese videre i Do You Dream of Terra - Two? av Temi Oh. Jeg ble ferdig med Middag med en morder, men ikke Vokterne, og jeg leste videre i Do You Dream of Terra - Two?

Uka som var, var en laber uke. Hadde ikke dårlig leselyst. Jeg var bare sløv. Jeg har ikke lest så lite som i uke seks, da jeg leste 333 sider.

Natt til søndag leste jeg ut Middag med en morder av Lisa Scottoline. Det er en bok som tilhører en serie, noe jeg ikke visste da jeg kjøpte den. Syns ikke det er fint med nummer på bøker, men det hadde vært praktisk. Dette er bok nummer ni i Rosato & Associates serien, men kan fint leses som enkeltstående. Jeg liker juridisk/advokatthrillere. Denne er en smule mørk og jeg likte vennskapet til Mary og Judy som også er kollegaer, men ble litt lei av mye dårlig skuespill som Mary måtte gjennom for å fiske etter svar. Det var ikke helt troverdig. Småmørk thriller med underholdende partier, men det er ikke en bok man tenker på lenge etterpå.

Jeg leser videre i Vokterne av John Grisham og har kommet et godt stykke. Jeg liker temaet, karakterene og språket. Selv om det er en langsom bok der det ikke er mye som skjer, er den likevel spennende og jeg liker å lese om prosessen i saken.

I natt begynte jeg så vidt å lese Hjemkomst av Kate Morton. Det er min fjerde bok av henne. Siden jeg bare har lest 18 sider, er det for tidlig å si om jeg liker den eller ikke. Liker at det er en murstein på over seks hundre sider. Selv har jeg ikke noe i mot mursteiner.

Kom meg derimot ikke videre i Aftentid og morgengry av Ken Follett i forrige uke heller. Det er en bok jeg leser når jeg vil i, og i det siste har andre bøker fristet mer.

Leste noen sider i Do You Dream of Terra - Two? av Temi Oh. Usikker på denne da det er en coming of age bok. Et tema jeg ikker spesielt glad i. Den eneste som skriver coming of age bøker svært godt er Stephen King siden han ofte skriver om barn og ungdom på en svært realiistisk måte. Så for tidlig å si om jeg liker den ennå eller ikke, men konseptet er interessant.

De neste bøkene på leselista er: Hundedager av Geir Tangen og Hex av Sigbjørn Mostue. Begge er forfattere jeg har lest noe av før. Tidligere av Tangen har jeg lest: Maestro og Vargtimen. Av Sigbjørn Mostue har jeg lest: Gravbøygen våkner, I morgen er alt mørkt: Brages historie og Dødens tjern. Hex er en bok for ungdom.

Mål for denne uka er å lese ut: Vokterne av John Grisham da det virker mer overkommelig denne gang, Min tur av Anne Lindmo, og lese videre i Do You Dream of Terra - Two? av Temi Oh.

Så det blir litt voksenlitteratur og ungdomslitteratur. Noe jeg ikke har noe i mot.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar