28. august 2023

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
Middag med en morder av Lisa Scottoline, Silence for the Dead av Simone St. James, og Do You Dream of Terra-Two av Temi Oh, er fra egen boksamling
 

 
Bøker som ble lest i forrige uke:

Silence for the Dead - Simone St. James
Passasjeren - Sven Petter Næss

Antall leste sider:

421 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Begravet - Sharon Bolton
Det innestengte spøkelset - Petrus Dahlin & Sofia Falkenhem

Bøker som leses nå:

📖Vokterne - John Grisham
📖Middag med en morder - Lisa Scottoline
📖Aftentid og morgengry - Ken Follett
📖Øya - Sarah Pearse
📖Do You Dream of Terra - Two? - Temi Oh

Planlagte bøker denne uka:

⃞  Hjemkomst - Kate Morton
⃞  Skyggeriket - Kim Faber og Janni Pedersen

I forrige uke hadde jeg som mål å lese ut Passasjeren av Sven Petter Næss og Øya av Sarah Pearse. Jeg ble ferdig med Passasjeren, men ikke Øya. I stedet for Øya ble jeg ferdig med en annen bok, og det var: Silence for the Dead av Simone St. James.

Torsdag leste jeg ut Silence for the Dead av Simone St. James. Det er min første bok av henne, men hun er ikke ukjent. Har hørt mye om bøkene hennes. Jeg likte denne frem til halvveis i boka da det tok en retning jeg ikke likte, og som virket malplassert i denne handlingen. Noe som er synd, for frem til da var boka intens og medrivende. Dette er en blanding av gotisk horror og historisk roman. Selv om jeg ikke likte hele boka, vil jeg gjerne lese flere bøker av henne. Hun hadde veldig godt språk.

Passasjeren av Sven Petter Næss leste jeg ut lørdagen. Det er bok nummer fire om Harinder Singh. Har lest alle bøkene om Harinder Singh bortsett fra den første. Denne er god, men syns aldri at Harinder Singh bøkene tar seg aldri opp. Og selv om jeg liker gammeldags krim, syntes jeg dette konseptet ble vel gammeldags, spesielt slutten. Men Næss er god når det gjelder hverdagslig krim. Selv foretrekker jeg noe mørkere og mer hardbarket.

Jeg har ikke begynt på Vokterne av John Grisham ennå, for noen ganger når man er ferdig med en bok, sitter det litt inne å begynne på en ny. Så skal begynne på den i morgen eller i kveld. Har lest en bok av ham tidligere og det var Den siste dagen som jeg likte godt, og ville derfor lese mer av ham.

Om natta leser jeg Middag med en morder av Lisa Scottoline og det er en del av en serie, men kan fint leses som frittstående. Den ble opprinnelig utgitt i 2004 og utgitt på norsk i 2006. Min utgave er fra 2019 og jeg liker den godt så langt. De minner meg litt om de gammeldagse thrillerne jeg liker. Er spent på fortsettelsen.

Aftentid og morgengry av Ken Follett har jeg ikke lest videre i. Det har ikke fristet, men snart må jeg trå til hvis jeg skal komme meg videre i den. Det er ikke størrelsen som er avskrekkende, men vet ikke helt om jeg liker handlingen i den eller ikke så langt.

Jeg ble som sagt ikke ferdig med Øya av Sarah Pearse. Jeg kom til side 154, så har ikke all verdens igjen. Syns den ligner litt på hennes første bok Sanatorium på en måte, og er ikke helt begeistret for Elin Warner ennå. Savner å lese om flere selvstendige karakterer fremfor de som ofte støtter seg på partnerne eller ektemennene sine.

Jeg leste litt videre i Do You Dream of Terra - Two? av Temi Oh, som jeg samleser med en annen bokblogger. Fortsatt for tidlig å si om jeg liker den eller ikke. Har ikke funnet helt flyten i den siden jeg leser litt her og litt der i flere bøker. Men skal prioritere den mer i denne uka.

De neste bøkene på leselista, er Hjemkomst av Kate Morton og Skyggeriket av Kim Faber og Janni Pedersen. Jeg har lest bøker av begge forfatterne. Hjemkomst blir min fjerde bok av henne, og den jeg har likt minst, er Huset ved innsjøen. Skyggeriket blir min tredje bok av ekteparet Kim Faber og Janni Pedersen. Jeg likte Kveleren, men ikke Satans sommer så veldig godt, så spørs hvordan det blir med denne.

Høsten har så vidt startet og godt er det. Det blir også horror fremover, siden det er det som er min nisje. Kommer til å presse inn noen ved siden av bøkene jeg allerede leser i. Har vært klar for Spooky Season lenge nå. 😈

Mål for denne uka er å lese ut Øya av Sarah Pearse siden jeg ikke ble ferdig meed den i forrige uke, og kanskje Middag med en morder av Lisa Scottoline siden kapitlene er korte, og boka er ikke særlig stor. Skal prøve å bli ferdig med Vokterne av John Grisham, men skal ikke love noe da jeg vet at bøkene hans er detaljerte og han skriver grundig.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar