21. april 2023

Helgelektyre(587)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The House at the End of the World av Dean Koontz, Chasing the Boogeyman av Richard Chizmar, Harpiks av Ane Riel, Fairy Tale av Stephen King, Rooms of Wonder og Magiske eventyr av Johanna Basford og Colourmorphia av Kerby Rosanes,
er fra egen boksamling
 
 
 

Chasing the Boogeyman - Richard Chizmar

Nattreise - Tore Aurstad

Fairy Tale - Stephen King


Natt til tirsdag hørte jeg ferdig denne:


 
Harpiks - Ane Riel
 
Harpiks av Ane Riel. Spenningsroman utgitt på norsk i 2017.
 
Min andre bok av Ane Riel. Tidligere har jeg lest Beist. Harpiks er om en svært dysfunksjonell familie som samler på alt, derfor er det svært trangt i deres hjem og består av mye skrot. De bærer på en sorg og bor på en øy. Derfor er de ikke så vant til andre mennesker. Liv som bare er barnet, tror at familien hennes lever et helt vanlig liv, og har ingen forståelse for hvor unormalt de lever. 
Denne hørte jeg som nevnt på lydbok.

 
Natt til torsdag leste jeg ut denne:

 
The House at the End of the World - Dean Koontz
 
The House at the End of the World av Dean Koontz. Horror utgitt i 2023.
 
Katie er på en øy som kalles Jacob's Ladder etter forgjengeren. Nå er det hun som har tatt over huset og øya for en stund. Hun var en kommende artist, men så skjedde det en tragedie som gjør at hun lever i ensomhet. Det eneste selskapet hun har er en rev som stikker innom. Hun bruker tiden på å male, lese og høre på klassisk musikk. Mystiske droner dukker opp, og hun aner at noe er i ferd med å skje. Har hun rett?

 
I helga skal jeg lese videre i disse:
 

Chasing the Boogeyman av Richard Chizmar. Horror/True Crime utgitt i 2021.
 
Boka blir beskrevet som metafiksjon selv om det egentlig ikke er det i følge et notat av forfatteren i boka. Boka er noe inspirert av hans eget liv, men fleste karakterer og hendelser er fiksjon. Den er om en jente som forsvant fra nabolaget, og folk frykter det verste. Kommer flere til å forsvinne, og i så fall hvem står bak kidnappingene?

 
Nattreise av Tore Aurstad. Horror utgitt i 2023. (Foretrekker ordet horror fremfor grøsser)
 
Siden jeg bare har kommet til side 24 ønsker jeg å bli bedre kjent med boka før jeg forteller noe om hva den handler om. Føler at man ikke er kjent med en bok på så få sider.

Fairy Tale av Stephen King. Fantasy utgitt i 2022.

Charlie ble fort voksen til tross for at han fremdeles er i tenårene. Grunnen er hans alkoholiserte far som prøver å slutte og hans mor som døde i en ulykke. Så han er vant til å ta vare på de rundt seg. Han blir oppmerksom på en hund fra en nedslitt eiendom som ikke slutter å gjø. Da han går for å undersøke, møter han en gammel mann som har skadet seg, og siden Charlie er vant til å hjelpe, får han ham til sykehus, og tilbyr seg å passe hunden og huset mens han er borte. Dette blir starten på et merkelig vennskap.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:

 

(Et motiv jeg er ferdig med)


 

Motivene er fra denne boka:

 
Magiske eventyr - Johanna Basford
 

 
 
Motivene er fra denne boka:

 
Rooms of Wonder - Johanna Basford
 

 
Motivet er fra denne boka:

 
Colourmorphia - Kerby Rosanes
 
God helg.
 
Ukas låt: How Do You Sleep? - Jesse McCartney ft. Ludacris

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar