12. desember 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Those Who Came Before av J.H. Moncrieff, og Fairy Tale av Stephen King,
er fra egen boksamling 
 
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Kleptokratiet - Espen Skjerven
Those Who Came Before - J.H. Moncrieff 
✔  Løpe ulv - Kerstin Ekman

Antall leste sider:

460 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Fremmedlegeme - Unni Lindell

Bøker som leses nå:

🕮 Bastarden - Tonny Gulløv
🕮 Damen i proseccotåken - Lene Lauritsen Kjølner
🕮 Aftentid og morgengry - Ken Follett
🕮 Fairy Tale - Stephen King
🕮 Den svarte svanen - Ingrid Berglund
🕮 Den siste festen - Clare Mackintosh

Planlagte bøker denne uka:

⃞  Kittyhawk savnet - Garry Disher
⃞   Øya - Adrian McKinty

Tre bøker ble lest i forrige uke, og målene ble nådd. Som mål for forrige uke, var det å lese ferdig Kleptokratiet av Espen Skjerven, Those Who Came Before av J.H. Moncrieff og Løpe ulv av Kerstin Ekman, og jeg ble ferdig med alle bøkene, merkelig nok. Ikke hver uke det skjer. 😈

Natt til onsdag leste jeg ut Kleptokratiet av Skjerven. Det er tredje bok om Tom Grayston. Det er en god bok og Skjerven skriver fremdeles godt og lærerikt. Syns også det er kjekt at krim tar for seg alvorlige og aktuelle temaer, men synes denne krimboka ble litt vel saklig denne gang, men jeg vil fremdeles lese videre om Tom Grayston. Likte Slakt og Blod er tykkere enn vann bedre enn Kleptokratet.

Fredag leste jeg ut Those Who Came Before av J.H. Moncrieff som er horror med litt slasherelementer. God bok, godt språk og en del stemning, men likte best å lese handlingen fra nåtiden fremfor handlingen som skjedde for mange år siden. Den fenget ikke like mye, og det var ikke alle karakterene som var like å spennende å lese om. Men alt i alt en god horror. Leser gjerne mer av Moncrieff.

Sent i går kveld leste jeg ferdig Løpe ulv av Kerstin Ekman som jeg leste sammen med en annen bokblogger og dette er min andre bok av Ekman. Liker språket hennes som er svært levende, spesielt når det gjelde naturskildringene. Likte handlingen som både var dyster, trist, men også fin.

Andre bøker ble jeg ikke ferdig med. De siste nettene har jeg lest Damen i proseccotåken av Lene Lauritsen Kjølner, som er den åttende boka i Olivia Henriksen serien. Det er en blanding av krim og feelgood, eller kosekrim som man kaller det på norsk. Den er både alvorlig og småvittig. Synes også saken er engasjerende og morsomt at det skrives litt rundt om forfattermiljøet, selv om det er fiksjon.

I går begynte jeg å lese Bastarden av Tonny Gulløv. I og med at jeg ikke har lest mange sider ennå, blir det ingen oppsummering denne gang da jeg ikke er godt nok kjent med boka. Men det er tredje bok i vikingsagaen Tusenårsriket og språket er like barskt og røft som tidligere.

I forrige uke kom jeg ikke videre i Aftentid og morgengry av Ken Follett og Fairy Tale av Stephen King. Igjen nevner jeg at det er bøker jeg leser når jeg vil i og kommer til å ta fatt på dem når jeg ikke leser så mange bøker "samtidig". Håper å ta fatt på en av dem i løpet av uka.

Men har da lest videre i Den siste festen av Clare Mackintosh som både er mørk og en smule festlig. Karakterene er interessante, så er stedet de befinner seg i. Synes også at saken er engasjerende. 

Håper på å bli ferdig med noen bøker denne uka også, for de neste bøkene på leselista er: Kittyhavk savnet av Garry Disher og Øya av Adrian McKinty. Leste Dragemannen av Disher tidligere i høst som ble for første gang utgitt på norsk i år. Likte den veldig godt og var nysgjerrig på resten av krimserien. Øya av Adrian McKinty har jeg lenge vært noe nysgjerrig på, på grunn av konseptet som virker temmelig brutalt og dystert. Har lest en bok av ham tidligere, og det var: Kjeden. Syntes den var noe forutsigbar.

Som mål for denne uka, skal jeg gjøre et forsøk i å bli ferdig med disse bøkene: Damen i proseccotåken av Lauritsen Kjølner, Den svarte svanen av Ingrid Berglund og Den siste festen av Clare Mackintosh. Jeg blir i hvert fall ikke ferdig med Bastarden av Tonny Gulløv denne uka, siden det er en bok på nesten seks hundre sider. Trenger mer enn en uke på den.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar