1. november 2022

Bøker jeg skal lese i november

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Those Who Came Before av J.H. Moncrieff,  er fra egen boksamling
  



Blodmåne - Jo Nesbø

Den siste festen - Clare Mackintosh

Bastarden - Tonny Gulløv

Those Who Came Before - J.H. Moncrieff

Kleptokratiet - Espen Skjerven

Løpe ulv - Kerstin Ekman


Da er Halloweensesongen offisielt over. Det er bare å stue vekk skjelettene tilbake i skapet, hvor de hører til, vinke farvel til heksene, vampyrene og zombiene, og ønske monsteret under senga velkommen tilbake om ett år. Skrekksesongen er dessverre over, og det er bare å deppe hele veien til neste oktober.

Selv om Halloween/Spooky Season er over, er det fremdeles høst, tåkenetter og mørketid. Ypperlig atmosfære til å fortsette horrorlesingen. Moroa kan ikke være over allerede.😈


Blodmåne: Nesbø med sin nyeste som ble utgitt tidligere i høst. Er ingen storfan, men har lest noen av bøkene hans, både de med og uten Harry Hole. Synes ikke at bøkene hans er spesielle, men de er interessante, i hvert fall de fleste. Synes at coveret er lekkert.

 

(Fra forlagets hjemmeside): 

 

Harry har reist til Los Angeles for å drikke seg i hjel etter at livet hans er gått i stykker. Langt på vei har han greid det, men ikke helt. Han har hjulpet den eldre filmskuespilleren Lucille unna et narkotikakartell hun skylder én million dollar. Hun har gitt ham husly, selskap og en skreddersydd dress.

I Oslo er to jenter forsvunnet og drept. Én av de mistenkte er en kjent eiendomsbaron. Katrine Bratt vil kontakte landets fremste spesialist på seriemord, men for sjefene i Politiet er et samarbeid med Harry Hole uaktuelt. Den mistenkte eiendomsbaronen vil derimot hyre ham som privatetterforsker. Harry takker nei, men det er før kartellet tar Lucille som gissel. Løser han saken, skal han få en bonus som dekker Lucilles gjeld.

Hjemme i Norge samler Harry et lag bestående av en kokainselgende barndomsvenn, en korrupt politimann og en kreftsyk psykolog. Kartellet har gitt dem ti dager. Klokka tikker, og det er varslet blodmåne over Oslo. 


Den siste festen: Har lest noen bøker av Clare Mackintosh tidligere, og det er: Jeg lar deg gå, Jeg ser deg og Gissel. Denne boka er vel den som har fristet mest av henne. Er spent på hva hun kommer med denne gang. Hun har skrevet psykologiske thrillere før og dette er krim, så vidt jeg vet. Boka ble utgitt på norsk i år.

 

(Fra forlagets hjemmeside):


På nyttårsaften har Rhys Lloyd et hus fullt av gjester. Feriehusene hans ved Mirror Lake er en suksess, og han har sjenerøst invitert landsbybeboerne til å drikke champagne sammen med sine velstående nye naboer. Men ikke alle er der for å feire. Ved midnatt kommer Rhys til å flyte død rundt i det iskalde vannet i innsjøen. Og på nyttårsdagen har DC Ffion Morgan en landsby full av mistenkte.

Det lille samfunnet er hennes hjem, så de mistenkte er hennes naboer, venner og familie. Med en ny løgn avdekket ved hver eneste sving, er spørsmålet ganske snart ikke hvem ønsket Rhys død. . . men hvem som til slutt drepte ham.

 

Bastarden: Dette er tredje bok i vikingsagaen om Ulv. Sagaen heter Tusenårsriket, og serien bør leses i kronologisk rekkefølge. Jeg har lest Tusenårsiket, En konges ætt, og den fjerde bok Jernbyrd ble utgitt på norsk i høst. Batarden ble utgitt på norsk i år.


(Fra forlagets hjemmeside):

 

Del tre av et storslått, frodig og forrykende leseeventyr. 

Året er 955 og Harald Blåtanns forsøk på å samle Danmark later til å være mislykket helt fra starten av. Otto den store vil tvangskristne eller drepe sine hedenske og uregjerlige naboer i nord, og sender derfor en hær til Jylland. Nå er det opp til Ulv Palnatoke å stoppe ham.
Harald Blåtann sender Ulv Palnatoke og krigerne hans til Dane- virke for å bistå Håkon jarl i forsvaret av Danmark. Men som alltid er Ulv Palnatoke egenrådig. Han utkjemper det største sjøslaget danskene noensinne har vært involvert i, og han gjør det på sin måte, og Harald Blåtann kan ikke stille seg bak. Er Palnatokes trass og galskap tilstrekkelig for å beseire den mek- tigste herskeren i Midgard?
Bastarden er tredje bok i fortellingen om Ulv Palnatoke. Det er en fascinerende, humoristisk og barsk historie om en tid hvor danskene lå i stadig krig både med hverandre og med utallige andre folkeslag i jakten på rikdom og evig ære.
 

Those Who Came Before: Ukjent forfatter og bok. Ofte kjøper jeg kjente horror bøker og også bøker jeg velger helt tilfeldig. Å kjøpe tilfeldige horror bøker er bare spennende, for man vet aldri helt hva man ender opp med. Boka ble utgitt i 2019.

 

(Fra Goodreads):

People are dying at Strong Lake, and the worst is yet to come.

An idyllic weekend camping trip is cut short when Reese Wallace's friends are brutally murdered. As the group's only survivor, Reese is the prime suspect, and his story doesn't make much sense. A disembodied voice warning him to leave the campground the night before? A strange, blackened tree that gave him an electric shock when he cut it down for firewood?

Detective Greyeyes isn't having any of it until she hears the voice herself and finds an arrowhead at the crime scene - an arrowhead she can't get rid of. Troubling visions of a doomed Native American tribe who once called the campground home, and rumors of cursed land and a mythical beast plague the strangest murder case she's ever been a part of.

Flame Tree Press is the new fiction imprint of Flame Tree Publishing. Launched in 2018 the list brings together brilliant new authors and the more established; the award winners, and exciting, original voices.

 

Kleptokratiet: Tredje bok  om Tom Grayston. Har lest de andre bøkene som heter: Slakt og Tykkere enn blod. Stødig krimserie så langt. Bok to og bok tre er jo avgjørende for en krimserie om den holder seg på topp eller ikke. 

 

(Fra forlagets hjemmeside): 

 

«Den norske miljø- og menneskerettighetsforkjemperen Sofie Christensen er fast bestemt på å avdekke konsekvensene av oljevirksomheten til et norskeid selskap i regnskogen i Den demokratiske republikken Kongo. Samtidig ber en avhopper fra en beryktet opprørsgruppe Christensens svenske kollega, Anna Hagberg, om hjelp til å finne sønnene hans. Kort tid senere blir kvinnene angrepet i leiligheten deres i Kinshasa. Avhopperen og en fremmed mann blir drept. Kvinnene blir arrestert for drap. Politioverbetjent Tom Grayston og makkeren Chris Møller i Kripos får i oppdrag å reise til Kongo for å undersøke saken. Det blir starten på en sak de aldri kommer til å glemme. "Kleptokratiet" er en spenningsroman med internasjonal kriminalitet som tema. Det er den tredje romanen i serien om politimannen Tom Grayston, etter krimdebuten "Slakt" i 2019 og "Blod er tykkere enn vann" i 2021.

 

Løpe ulv: Er kanskje boka jeg har vært mest spent på når det gjelder høstens utgivelser. Har tidligere lest Hunden av henne som jeg likte godt. Hun er glad i å med dyr i tittelen. Neida. Bare jeg som har dårlig humor. Digger coveret. Øynene til ulven er nesten folieaktige, som om de stirrer på deg. Stilig.


(Fra forlagets hjemmeside):

 

Ulf Norrstig er 70 år, pensjonert skogvokter og formann i det lokale jaktlaget. Han har vært gift med læreren Inga i nesten fem tiår. De to trenger ikke alltid å snakke så mye, men deler kjærligheten til både bøkene og naturen. Et møte med en ulv, en tidlig morgen i skogen, viser seg å få store konsekvenser, ikke bare for Ulf, men for samtlige innbyggere i den svenske bygda.

Ekman gir leseren storslagne naturskildringer, en vakker kjærlighetshistorie og et skarpt blikk på vår tid og hvordan vi behandler naturen rundt oss, i denne korte fortellingen som vil bli stående som et hovedverk i hennes store forfatterskap.

"Løpe ulv" er nominert til Nordisk Råds Litteraturpris, Sveriges Radios Romanpris, Adlibrisprisen og kåret til årets beste bok av Dagens Nyheter, Sverige. 


Det er da de utvalgte bøkene for november, men fortvil ikke, for kommer naturligvis til å smette inn flere underveis. Det er umulig å holde seg til bare en bok av gangen, og det ser ut til at det blir en del dystert lesestoff i november. Jeg sier ikke nei til det. 😈


6 kommentarer:

  1. Selv om skrekksesongen er over, offisielt, så fins det måter å holde på atmosfæren og jeg vet du kommer til å lese mer horror, og muligens se filmer?
    Jeg skal også lese "Løpe ulv", kanskje det skal bli neste samlesningsbok?

    SvarSlett
    Svar
    1. Selv om andre avslutter moroa, trenger ikke jeg å gjøre det. =) Så mer horrorbøker og filmer blir det på meg, selvfølgelig. Man må jo kvele tiden med noe. =)

      Hvis du ikke har noe i mot det, så blir jeg med på det. Har allerede en utgave, og hvis du ikke har det, venter jeg.

      Slett
    2. Jeg har den :) Sendte deg en melding, si gjerne når du er klar til å starte så hiver jeg meg på lesingen

      Slett
    3. Nice og fint at du sier i fra. Det er ikke hver dag jeg er på facer'n. =) Håper jeg liker denne bedre enn vår forrige samlesing.

      Slett
  2. Jeg har så vidt startet på Blodmåne i dag. Satte meg til ute med bok og vannmelon. Men gikk inn etter bare noen sider for det var så kjørlig. Gleder meg til å fortsette på den! I helgen skal jeg lese mye. Enig med deg i at omslaget er lekkert!

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var fint i hele juni og frem til midten av juli. Etter det har det vært litt begge deler. Synes det har vært mer enn nok sommer uansett. Den kjedeligste årstiden. Vannmelon er digg og er spent på hva du synes om Blodmåne til slutt. Håper du hadde en fin lesehelg. =)

      Slett