11. april 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Near the Bone av Christina HenryThe Book of Accidents av Chuck Wendig og A Head Full of Ghosts av Paul Tremblay, er fra egen boksamling
  
 
 
 


 Bøker som ble lest i forrige uke:

Åtte perfekte mord - Peter Swanson
Dødens spill - Anne Elvedal

Antall leste sider:

585 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

  🖉 Near the Bone - Christina Henry

Bøker som leses nå:

🕮 Paradis - Frøydis Lilledalen
🕮 Den siste dagen - John Grisham
🕮 Død hvis du ikke ... - Peter James
🕮 The Book of Accidents - Chuck Wendig

Planlagte bøker:

Kveleren - Kim Faber & Janni Pedersen
A Head Full of Ghosts - Paul Tremblay

To bøker ble spist i forrige uke. En krimbok og en paranormal grøss for ungdom ble lest i forrige uke. Åtte perfekte mord ble utgitt på norsk i fjor, og Dødens spill ble utgitt i 2020.

Begge bøkene likte jeg merkelig nok veldig godt.

I Åtte perfekte mord blir man kjent med bokelskeren Malcolm Kershaw som driver en bokhandel sammen med få andre. Det eneste han har av selskap er bøker og en katt. Han har vært enkemann de siste fem årene. Hans kone døde i en bilulykke. Han får uventet besøk av en FBI agent som heter Gwen. Hun oppsøker ham, fordi han for mange år siden skrev et blogginnlegg. Bloggen tilhører bokhandelen og innlegget handlet om åtte perfekte mord, altså bøker han mener som inneholder de mest utspekulerte mordene. FBI agenten har en msitanke om at noen kopierer disse mordene i virkeligheten, og de leser bøkene om igjen i håp om å bli klokere på hva som foregår. Er denne morderen bare inspirert eller er denne personen ute etter Malcom?

Natt til søndag klokka ett ble jeg ferdig med Dødens spill av Anne Elvedal. Det er egentlig Den siste dagen av John Grisham som er min nattbok. Men leste ut Dødens spill først fordi jeg hadde bare få sider igjen. Men Den siste dagen ble ikke forsømt fordi jeg leste videre i den etter at jeg leste ut Dødens spill.

Dødens spill er første bok i en trilogi og er om åndebrett, død og besettelser. Rebekka er nettopp ferdig med ungdomsskolen, men sommeren får en brutal start da hun mister faren sin i en grusom ulykke. Hun og moren får en stor avstand mellom seg siden de sørger på forskjellig måte. De har bare hverandre nå. På Låven, som er et verksted som faren drev for vanskeligstilte ungdommer som har havnet utenfor skolesystemet, finner hun et ouijabrett, også kalt åndebrett på kontoret hans. Hva brukte han det til, og var farens ulykke egentlig en ulykke? Sammen med to andre, utforsker de dette åndebrettet noe de kanskje ikke skulle ha gjort, for siden da opplever Rebekka bare merkelige ting.

Noe forutsigbart for oss voksne og mysteriet var litt for lett å gjette seg frem til, men jeg likte handlingen, karakterene og den tøffe fortellerstemmen, så jeg skal få med meg resten av trilogien. Også morsomt at handlingen er lagt til i Trøndelag.

I helga leste jeg videre i Den siste dagen av John Grisham. Handlingen så langt er kanskje noe treg, men det gjør meg ikke noe, for man blir godt kjent med karakterene, miljøet og en annen tid, i etterkrigstiden. Den er om krigsveteranen Pete Banning som er en høyt respektert bonde, som en dag bestemmer seg for å gjøre noe som senere sjokkerer hele samfunnet. Han sier ikke noe til noen på forhånd og når han blir arrestert, sier han at han har ingenting å si. Får man vite hvorfor han gjorde det han gjorde, eller blir han for evig et mysterium?

Ikke mye har skjedd hittil, men som sagt gjør det ikke noe da jeg liker språket som er hardbarket og man blir spent på hvorfor han gjorde det han gjorde.

I de siste tre dagene har jeg ikke rørt Paradis av Frøydis Lilledalen fordi andre ander bøker har fristet mer, men har planer om å bli ferdig med den innen torsdag, for vil ikke sitte med den i påskehelga. Den er noe trått og åpenbar. Den er om førstebetjent Jonas Bø, som vil ha med seg psykolog Petra Hassel på laget, da to eldre menn er funnet døde, smurt inn med hundebæsj. Synes hverken selve saken eller hverdagsproblemene deres er spesielt interessante, og litt vel mye dyreplageri for min del.

I gåår begynte jeg så vidt å lese Død hvis du ikke ... av Peter James, og jeg har lest en del bøker av Peter James oppgjennom årene. Jeg har lagt merke til at jeg leser mange bøker av menn som er mellom 50 og 80 år. Men synes ofte at de er de beste for de har et språk som jeg liker. Vet ikke så mye om den ennå, men det dreier som en kidnappingssak. Så er spent på forstettelsen. Død hvis du ikke ... er bok nummer fjorten i Roy Grace serien. Jeg har lest noen Roy Grace bøker før, og er ikke så nøye med rekkefølgen når det gjelder krimserier, fordi jeg føler at man får mye bakgrunnstoff om de faste karakterene likevel.

Senere i dag skal jeg begynne på en bok som heter The Book of Accidents av Chuck Wendig som ble utgitt i fjor, og det er en ny samlesing med en annen bokblogger, som jeg har lest mange bøker sammen med. Den forrige boka vi leste sammen var Wide Sargasso Sea av Jean Rhys. Så vi leser mye forskjellig. Har ikke tenkt å si mye om denne heller, for jeg vil gjerne bli kjent med bøkene først. Men det er en bok jeg har vært nysgjerrig på i det siste.

Hvis jeg blir ferdig med Paradis, blir neste bok Kveleren av Kim Faber og Janni Pedersen. Har lest Satans sommer av det danske ekteparet som var noe tam, men jeg likte hovedpersonen Martin Juncker som jeg ville bli bedre kjent med, fordi han er ikke en av de eldre etterforskerne man leser så mye om, og han er litt mystisk. Så håper at Kveleren byr på noe mer enn det Satans sommer gjorde.

Hvis det blir tid til overs, skal jeg hive meg over A Head Full of Ghosts av Paul Tremblay og håper den er like morbid som den virker som. Leste The Cabin at the End of the World for to år siden, og håper denne boka har litt av den samme tonen.

Det ser ut til at det blir en morderisk uke før påskehelga, og sier ikke nei til det.😈

4 kommentarer:

  1. Æasj....
    nå mistet jeg lysten på å lese Paradis..
    Begynte på en norsk litt småmorsom roman i går, må ha en hvilebok siden jeg har lest mye krim nå, og så skal jeg starte på mer påskekrim etter det. Har ikke helt bestemt meg for hvilke, det står mellom Andenød av Amy McCulloch (en thriller fra Himalaya), De kapable av Klas Ekman, Hjem til mørket av Amy Engel, Rovhjerte av Ulrika Rolfsdatter, Paradis av Lilledalen, Ulven av Samuel Bjørk, Jomfruene av Michaelides, Den tause moren av Arnaldur, Ingen utvei av Cara Hunter. Kanskje leser jeg to-tre av dem i påska. I alle fall blir det Rovhjerte, så får vi se hva lysten der og da bestemmer seg for.
    Ønsker deg god leseuke Ina:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ikke meningen å ta fra deg lysten til å lese boka, altså, men den er ikke noe for meg. Helt grei hverdagskrim, men er ikke fan av språket og saken er noe kjedelig.

      Av bøkene du nevner har jeg lest De kapable, Ulven og Jomfruene.

      Åndenød, Rovhjerte, og Ingen utvei har jeg i skal lese bunken. Er spent på hvilke bøker du velger til slutt. =)
      Tusen takk og i lige måde. Håper påska blir fin. =)

      Slett
    2. Hehe, nei, men det er greit å bli advart. Det var det du skrev som ikke fristet, rett og slett. Informativt. Mulig jeg leser noen sider for å ha " sett på boka" og er den som du sier, så går den rett tilbake til biblioteket. Har da nok av andre bøker.
      Ja, litt spent selv på hva jeg velger, mua Rovhjerte, som blir neste bok ut:)
      Inge utvei blir neste bok i lesesirkelen og den skal jeg lese innen 5.mai.
      Ulven har jeg også lånt på bib, og den må leveres innen 20.april.
      Takk takk, din og:)

      Slett
    3. Takker for tillit. Det betyr mye. =)
      Jeg er spent på om boka ender opp ulest på biblioteket eller om den blir lest. Selv vil jeg lese mer av Cara Hunter fordi jeg leste Alt dette raseriet av henne i fjor, som er realistisk krim. Har Ingen utvei og en til av henne ulest og håper på å prioritere dem i år. =)

      Slett