14. mars 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Thirteenth Tale av Diane Setterfield, Near the Bone av Christina Henry, og The Whistling av Rebecca Netley, er fra egen boksamling
 
  

 

 
Bøker som ble lest i forrige uke:

Ravnene - Kass Morgan & Danielle Paige

Antall leste sider:

757 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉  Crux - Sven G. Simonsen
🖉  The Whistling - Rebecca Netley

Bøker som leses nå:

🕮 The Thirteenth Tale - Daine Setterfield
🕮 Jenta under isen - Max Seeck
🕮 Det fins ikke monstre - Kory Merritt

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Near the Bone - Christina Henry
⃞   Mrs. England - Stacey Halls

Bare en bok ble lest i forrige uke og det var ungdomsboka Ravnene av Kass Morgan og Danielle Paige som jeg har lest i over en måned. Grunnen var at den var ikke så engasjerende og syntes at språket var vel barnslig, selv til undomsbok å være. Så det kunne ta dager før jeg leste videre. Jeg leste den ut i går.

Den er om to svært forskjellige jenter som stadig vekk oppdager nye ting om seg selv. Den ene er allerede medlem av studentforeningen/søsterskapet Kappa Rho Nu. Jentene blir også kalt Ravnene. Hennes største drøm er å bli lederen deres siden det er en slags familietradisjon.

Den andre er Vivi, altså Vivian som aldri har hatt ekte venner fordi hun og moren hennes har alltid flyttet ofte. Nå som hun er gammel nok til å begynne på college, lengter hun etter å komme seg vekk fra moren som er opptatt av tarot kort og varsler, og starte sitt eget liv. Hun får høre om en rekrutteringsfest, for hvert år trenger studentforeningen nye medlemmer. Det går rykter om at de er hekser. Er det bare rykter og er Vivi en person som er interessert i fester og fellesskap?

Likte konseptet i boka og at det inneholdt hekseri og tarot og magiske ting. Men syntes handlingen var vel langsom og det ble for mye om sjalusi og drama. Det begynte ikke å bli spennende før etter at man hadde lest to hundre sider. Har lest bedre ungdomsbøker enn denne ...

De siste to ukene har jeg lest The Thirteenth Tale av Diane Setterfield. Den er ikke kjedelig, men handlingen er noe langsom, og derfor bruker jeg lenger tid på den enn jeg trodde jeg ville gjøre. Men liker karakterene og den mystiske atmosfæren, både i nåtid og fortid.

Det er en gotisk suspense om den mystiske forfatteren Vida Winter som har levd et rolig og tilbaketrukket liv. Ingen vet det egentlig navnet hennes. Hun er klar for å fortelle sin historie til Margaret Lea som skal skrive biografien hennes. Hun får æren av å bo hos henne mens hun hører historien hennes og til slutt prøve å få til en bok av det. Historien inneholder mye mystikk, blant annet om tvillinger som omtrent bare kommuniserer med hverandre og lever i sin egen verden. Samtidig oppdager Margaret diverse ting om seg selv.

Som sagt en langsom handling, men den er likevel interessant.

I over en uke har jeg lest Jenta under isen av Max Seeck, som er oppfølgeren til Heksejakt som jeg leste i fjor. Liker Heksejakt for syntes tematikken var mer spennende enn i denne. I Jenta under isen er det mest om Instagram, influensere og manga. Er ikke så interessert i noen av delene. En helt grei krim. Den er om to influensere som er forsvunnet og samtidig blir en kvinne funnet død på en strand. Samtidig sliter Jessica Niemi med bivirkninger fra saken i forrige bok, og andre ting som har skjedd i fortiden.

Ikke like mørk og engasjerende som forrige bok, men grei som lett underholdning.

Skal begynne på en ny bok i kveld og det er Det fins ikke monstre av Kory Merritt. Det eneste jeg vet om den, er at det er første bok i en ny serie for barn. Den er også illustrert så håper den er mer i min gate en det Ravnene var. Siden jeg ikke begynte på Near the Bone av Christina Henry i forrige uke, er det fremdeles neste bok på leselista. Det er en horror som ble utgitt i fjor. Har som mål å bli ferdig med både The Thirteenth Tale, Jenta under isen og Det fins ikke monstre før uka er over, og begynne på både Near the Bone av Christina Henry og Mrs. England av Stacey Hall før uka er overs. Er godt i gang med de to førstnevnte bøkene og den tredje består av en del illustrasjoner, så den blir nok "lett" å lese. Så får se hvordan det går. Man må sette noen krav til seg selv for å få gjort det man skal.😈

2 kommentarer:

  1. Jeg leste The Thirteenth Tale for mange år siden, men kan ikke helt huske handlingen, likevel at jeg likte den. Ellers kjenner jeg på meg at det skal bli gøy å lese en thriller igjen :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Kult. Vet den kom ut i 2006 og jeg har nok hatt den i hylla siden 2007 eller 2008, og tenkte at nå var det på tide. Noen bøker har man på samvittigheten og det går ikke over før de bøkene man tenker på, blir lest. =) Er nok ikke like begeistra som mange andre er, men det er en god bok og jeg er fascinert, spesielt når det gjelder båndet til tvillingene.

      Enig. Sier ikke ikke nei til en thriller. =)

      Slett