21. februar 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Ondskapens forkledning av Erica Spindler, Bite av Richard Laymon, The Thirteenth Tale av Diane Setterfield og The Whistling av Rebecca Netley, er fra egen boksamling
 

 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Beist - Ane Riel
Ondskapens forkledning - Erica Spindler

Antall leste sider:

504 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Beist - Ane Riel
🖉 Ondskapens forkledning - Erica Spindler

Bøker som leses nå:

🕮 Størst av alt - Lone Frank
🕮 Bite - Richard Laymon
🕮 Ravnene - Kass Morgan & Dainelle Paige

Planlagte bøker denne uka:

⃞   The Thirteenth Tale - Diane Setterfield
⃞   The Whistling - Rebecca Netley

Da er uke nummer 7 unnagjort og det ble litt mer lesing enn det uke nummer 6 var. Jeg ble ferdig med to bøker og det var en roman og en blanding av mysterie og suspense. Den ene boka ble utgitt i 2021 og den andre i 2002.

Synes at det er kjekt å lese både gammelt og nytt. Har en god del bøker i hyllene som har stått der ulest i litt for mange år. Greit å gi dem litt luft ved å bla i dem, også.

Den første jeg leste ut var Beist av Ane Riel og den var mildt sagt underlig. Leste den ut natt til tirsdag rundt halv fire tiden. Den er om en nabogutt som heter Mirko. Gjennom en avtale med sin far, drar han til nabogården nesten daglig for å hjelpe til når det er behov. Mirco er nemlig betatt av Danica. Da Danica er voksen og overtar gården, er hun gift med en noe rølpete fyr som heter Karl og de får sønnen Leon. Mirko liker ikke Karl av mange grunner. Danica merker at det er noe annereldes med Leon. Han vokser veldig raskt og er veldig sterk til tross for sin unge alder. Derfor lar hun ham være på gården i stedet for at han går på skole sammen med andre barn. Hun vil ikke at det skal spres rykter om ham. Etter en familetragedie en stormfull natt, flykter Mirko og Leon sammen fordi Mirko er den eneste som forstår Leons tilstand og som kan håndtere ham, men hvorfor flykter de og til hvor?

Boka hadde noen spennende partier og likte båndet mellom Leon og Mirko, men det ble for mye om følelser og erotikk i nesten hvert kapittel, mellom Karl og Danica, og Danica og eventuelt Mirko. Det ble litt for mye frem og tilbake. 
 
Anmeldelsen kan leses her.

I går leste jeg ut Ondskapens forkledning av Erica Spindler. Har vært lenge nysgjerrig på hennes forfatterskap og tenkte at jeg måtte gjøre noe med det. Ondskapens forkledning er nok ikke den beste boka av henne å begynne med, tror jeg. Likte stemningen og at den ga litt suspense, men handlingen var noe tam. Også rart at noe forferdelig skjer i idylliske sommersteder, men det er jo ingen hindring.

Den er om Liz som får en urovekkende beskjed fra sin søster. Hun snakker om de, men skjønner ikke hvem de er hun mener. Det virker at pastor Rachel, søsteren til Liz har forsvunnet. Derfor flytter hun til Key West i Florida hvor søsteren bodde og jobbet. Liz starter sin egen praksis der som familierådgiver, mens hun gjør sine private undersøkelser. Saken er henlagt for mange mente at søsteren hennes ble ustabil av en eller annen grunn og forsvant, men Liz vet at hun ikke ville ha forsvunnet fra alt. Da en ung klient av Liz blir funnet drept, skjønner hun at dette idylliske stedet gjemmer noe horribelt, men hva, og vil noen tro på henne?

Likte stedet og stemningen, men ikke karakterene og handlingen noe særlig. Det ble noe kjedelig i lengden til tross for korte kapitler, men grei som lett underholdning, og noen ganger er det akkurat det man trenger.

Anmeldelsen kan leses her.

Nå for tiden leser jeg veldig forskjellige bøker. I går kveld begynte jeg så smått å lese Størst av alt: Om kjærlighetens natur av Lone Frank. Det er en slags sakprosa om kjærlighet. Ikke helt min sjanger eller emne, akkurat, men kan ikke lese mørke bøker som horror og thrillere, hele tiden. Så man må bevege seg litt i ukjent terreng av og til, også. Så får se hvordan det går. Litt for tidlig å si hva den handler om og hvordan jeg liker den, siden det ble bare noen sider. Liker å bli bedre kjent med boka først.

Den andre jeg leser i er Bite av Richard Laymon som er en underholdende vampyrfortelling. Den er om Sam som uventet får besøk av ekskjæresten Cat, som han ikke har sett på ti år. Hun påstår at hun har fått besøk av en vampyr i ett år, og hun trenger hans hjelp til å bli kvitt ham, nemlig å myrde ham. Men vil Sam gå med på det med tanke på at de ikke har sett hverandre på lenge? Det ene fører til det andre og de havner i en ganske rar road trip, hvor de blant annet møter på en mann som hevder han har hatt problemer med en motorsykkel, men snakker han sant?

Noe diffust forklart kanskje, men det er en vanskelig bok å forklare uten å røpe noe. Denne boka er mer underholdende enn uhyggelig, men har ikke noe i mot det. Det er ikke Laymons beste bok, men som sagt, den er underholdende.

Den tredje boka jeg leser er en litt av og på bok som jeg leser i når jeg føler for det. Det er en fantasy bok for ungdom. Er ikke spesielt glad i fantasy, men noen ganger må man lese litt andre ting. Den er om to jenter som skal begynne på samme college. På college er det et viktig søsterskap som de fleste gjerne vil være medlem av, men ikke alle har det som skal til for å bli medlem. For Scarlett er det viktig å være med i søsterskapet siden det er en årlang tradisjon i familien. For Vivi, er det viktigst for henne å begynne på college, for å komme seg vekk fra moren hennes og tarotkortene hennes. Men er hun interessert i å møte opp på rekrutteringsfesten når hun ankommer college?

Noe småkjedelig så langt, men skal prøve å ta opp lesingen igjen i den i løpet av uka. Jeg ville lese den siden temaet er hekseri.

De neste bøkene på leselista er to bøker på engelsk jeg har lyst til å få med meg. Den ene er en jeg har hatt i hylla i flere år og som ble utgitt i 2006. Det er en slangs blanding av gotisk og mysterie bok, så vidt jeg vet. Ellers så vet jeg ikke så mye om den. Men lenge siden jeg har lest noe gotisk som er en sjanger jeg liker godt. Boka er The Thirteenth Tale av Diane Setterfield. Den andre boka jeg skal begynne med etter hvert, er; The Whistling av Rebecca Netley som ble utgitt i fjor. Tror det er en slags spøkelseshistorie, noe man trenger, siden det fremdeles er rester av snø og mørketid. Beklager at jeg ikke vet så mye om de to bøkene jeg nevnte, men foretrekker å vite så lite om en bok før jeg leser dem. For liker ikke å komme over spoilere. Det ødelegger så mye.

Det er da bøkene jeg skal konsentrere meg om i denne uka, og får se hvor mye som blir gjort når slutten av uka nærmer seg.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar