14. februar 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Midnight Lock av Jeffery Deaver, Ondskapens forkledning av Erica Spindler, og Bite av Richard Laymon, er fra egen boksamling

 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

The Midnight Lock - Jeffery Deaver

Antall leste sider:

448 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Outlaster - Nina Borge
🖉 The Midnight Lock - Jeffery Deaver

Bøker som leses nå:

🕮 Ondskapens forkledning - Erica Spindler
🕮 Beist - Ane Riel
🕮 Ravnene - Kass Morgan & Danielle Paige

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Bite - Richard Laymon
⃞   Størst av alt: om kjærlighetens natur - Lone Frank

I uke nummer 6 har nok vært den minst leste uka hittil i år. Har ikke hatt dårlig leselyst eller noe. Det var bare andre hobbyer som fristet mer, og slik er det bare en gang i blant.

Derfor ble bare en bok lest ferdig fordi lesing ble noe nedprioritert selv om jeg leste litt hver dag. Jeg brukte nesten en måned på å lese ferdig The Midnight Lock av Jeffery Deaver. Det er bok nummer femten i Lincoln Rhyme serien. Den har ikke mye tempo, men den er lærerik og troverdig.

Siden jeg har skrevet en del om boka i tidligere innlegg og har skrevet anmeldelse av den, har jeg egentlig ikke mer å tilføye så skal spare dere for gjentakelser.

Anmeldelsen kan leses her.

I over en uke har jeg lest Beist av Ane Riel, som er en dansk roman. Den er noe rar og føler ikke at den går helt etter baksideteksten. Ikke før det hadde gått tre hundre sider, begynte jeg å kjenne igjen baksideteksten. Det er nesten som å lese en helt annnen bok, og er derfor noe skuffet. Den er vel pornografisk. Tåler det, men når det er i omtrent hvert kapittel, er det noe masete.

Den er om Danica som gifter seg med en svær kar som heter Karl. Han er robust på grunn av sine muskler. Hun er ikke forelsket i ham, men de gifter seg likevel og får sønnen Leon. Danica merker raskt at sønnen deres er noe annerledes. Han vokser raskt og er utrolig sterk. På grunn av det er han noe voldsom og klumsete. På gården får de hjelp av Mirko, som tilhører nabogården. Faren hans har arrangert at Mirko hjelper dem hver dag, så lenge det trengs. Mirko blir straks bergtatt av Danica, men vet at han er ung og at hun er gift. Men han får et sterkt bånd til sønnen deres Leon og det virker som det er bare Mirko som klarer å håndtere ham. Men klarer han å skjule følelsene sine for Danica for godt, og er det sunt for ham å være på gården hennes? 
Romanen har interessante partier, men det er vel mye trekantdrama.

I dag begynte jeg så smått lese Ondskapens forkledning av Erica Spindler. Det er min første bok av henne. Hennes bøker er mystery, suspense aktige. Jeg liker suspense og det er noe jeg vil gjerne lese mer av. Denne er om Liz som flytter til Key West, Florida inntil videre siden storesøsteren hennes, Rachel er forsvunnet. Hun vil gjerne være der hun har vært de siste årene. Storesøsteren hennes er pastor, og den siste beskjedenLiz hørte av henne, var at hun nevnte "de". Hvem var det hun mente?

Litt tidlig å si hva jeg synes ennå, da jeg bare har lest 23 sider, men boka er ganske lettlest.

Leste ikke videre i Ravnene av Kass Morgan og Danielle Paige i helga. Ville heller konsentrere meg om å lese ut The Midnight Lock og lese videre i Beist. Så har dermed ingenting å si om boka, da det ikke har vært mye handling de få sidene jeg leste i den i forrige uke.

Neste bok på leselista er Bite av Richard Laymon som ble utgitt i 1996. Han døde i 2001 denne dagen, og tenkte å lese en Laymon bok i februar fra nå av. Blir lei av Valentine's Day og synes at februar blir for sukkersøtt, og må ha noe dystert å lese. Har lest en god del bøker av ham tidligere, og dette blir min tolvte bok av ham. Bøkene hans er horror med en liten dæsj av slash. Bøkene hans er temmelig vågale og man vet aldri helt hva man får, derfor jeg synes at de er underholdende. Vet ikke så mye om Bite, og håper det er en vampyrbok, noe som er lenge siden sist jeg har lest. Jeg liker ikke Twilightvampyrer som Stephenie Meyer skriver om, men om gode, gammeldagse vampyrer.

Før uka er over, håper jeg at jeg har lest en god del, i hvert fall mer enn i forrige uke, og at jeg da har begynt på denne: Størst av alt: om kjærlighetens natur av Lone Frank. Ikke min type sjanger i det hele tatt, men noen ganger må jeg jo komme meg ut av horror/slasher bobla, og lese noe som er helt ulikt meg. Det blir også min andre danske bok i år. Jeg skulle egentlig lese boka av Lone Frank i juni i fjor, men det ble det ikke noe av på grunn av at andre bøker kom i veien. Så det er enten nå eller aldri.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar