13. august 2021

Helgelektyre(399)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Genesis av Karin Slaughter, Beauty of Horror 4 av Alan Robert og Magiske eventyr av Johanna Basford, er fra egen boksamling  
Martin Servaz 5: Konfirmanten - Bernard Minier

Litt av en tid - Kiley Reid

Will Trent 3: Genesis - Karin Slaughter

 

Natt til tirsdag leste jeg ut denne:

 

Ryktet går - Lesley Kara

Det var en helt grei thriller uten den store spenningen eller overraksende elementer. De ble for åpenbare. Ville lese den fordi konseptet virket interessant, det var det også. Det var bare språket jeg ikke gikk helt overens med. Det morsomme var at miljøet minnet meg litt om Desperate Housewives, men foretrekker nok Desperate Housewives fremfor denne.

Den er om Joanna og hennes sønn Alfie, som flytter fra London til en kystby for å bo nærmere moren hennes. Alfie har vært mobbet og håper at flyttingen gir en ny start. Hun prøver å bli venn med de andre mødrene, i håp om at det kan være lettere for Alfie å få venner. Ved skoleporten hører hun et rykte om at en barnemorderske som myrdet en gutt som var fem, da hun selv var ti, har skiftet identitet og har blitt plassert i byen hennes. Ingen vet hvordan hun ser ut siden det ikke finnes andre bilder av henne enn de offentlige barnebildene av henne. Hva skjer hvis Joanna hvis forteller ryktet videre, og vil hun og Alfie være trygg i deres nye bosted?

Spennende konsept og tankegang, men syntes det ble altfor lett å gjette seg frem til ting, og språket føltes ofte unaturlig og flatt. 

Mandag begynte jeg å lese Konfirmanten av Bernard Minier, og liker den bedre. Det er femte bok i serien om Marin Servatz og min tredje. Har ikke lest de to første, og synes ikke at det gjør noe for man blir godt kjent med hovedkarakterens liv. Denne gang er det om to jenter som blir funnet bundet fast i hvert sitt tre, med konfirmantkjortel på. Servaz frykter at dette blir en lang og mørk sak. 

Mørk og makaber, og jeg kjeder meg ikke ennå. Synes at Minier får frem stemning bra, både når det gjelder været og dysterheten når noe fælt har skjedd.

Om natta leser jeg Litt av en tid av Lesley Reid. Den er litt mer vrien å forklare siden jeg ikke har kommet langt i den, og derfor er jeg ikke godt nok kjent med handlingen. Men så langt har jeg lest om Emira som blir revet bort fra en bursdag, fordi moren til jenta hun er barnevakt for, trenger hjelp i siste liten sent på kvelden. I ellevetiden ringer moren til den lille jenta, for å be Emira ta med jenta til nærmeste kjøpesenter, mens noe fikses. Emira forlater bursdagen med en venninne siden hun føler hun ikke kan takke nei til jobben. De skal ikke være der lenge, men da venninna går, opplever Emira noe ubehagelig. En kvinne har sladret til en vekter om sin bekymring. Emira er mørkhudet og den lille jenta hun passer er ikke det. Dermed tror de andre at hun er kidnappet. Vil vektern tro på det Emira sier?

En om kontroversielle situasjoner. Liker Emira, men vet ikke helt om jeg har sansen for de andre karakterene. Vi får se.

Har lite håp om å bli ferdig med noen av disse bøkene i helga, men hvis jeg blir det, er neste bok uansett Genesis av Karin Slaughter, som er tredje bok i Will Trent serien. Har ikke lest noe av henne siden mars, og trenger litt påfyll. Hva den er om og mening blir senere når jeg har begynt på den.

Siden det er Fredag den 13, har jeg som tradisjon å se en av Fredag den 13 filmene. Det er en lang filmserie, så det er mange å velge i og min favoritt fra Fredag den 13 er Jason Takes Manhattan

Siden sist helg har jeg fargelagt dette.


En svært kjent scene fra Friday the 13th (1980)
 
Motivet er fra denne boka:
 
Beauty of Horror 4: Creature Feature Coloring Book - Alan Robert
Motivene er fra denne boka:
 
Magiske eventyr - Johanna Basford
 
 
God helg.

Ukas låt: Sold My Soul - Caleb Mills

10 kommentarer:

 1. Virker som et knippe interessante bøker, og kul fargelegging! Jeg har fått lest ut Svart vann av Joyce Carol Oates, og må si at jeg er fan. Synes det var så fin flyt i den, sidene raste bare av gårde. Og veldig interessant at det vekslet sømløst mellom tankene og minnene til hovedpersonen, og det som skjer med henne. Den holdt meg i ånde til siste slutt! Når det gjelder Natten. Søvnen. Døden. Stjernene. så rakk jeg bare å lese de første kapitlene før jeg måtte levere den tilbake (sommeren viste seg å være litt for kort, selv med lærerferie!). Så jeg får prøve å lese den ferdig en annen gang. God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Slapper av med både bøker og fargelegging. =)
   Liker Oates veldig godt. Liker den rolige fortellerstemmen hennes. Den er både rolig og intens i enhver situasjon hun beskriver i bøkene hennes. Det er fascinerende. Så er glad du likte Svart vann. Synd du ikke rakk å bli ferdig med den andre. Synes den er et hakk bedre enn Svart vann så håper du får sjansen igjen.

   God helg. =) Og håper du får en myk skolestart med elevene etter en lang sommer. =)

   Slett
  2. Ja, det lille jeg fikk lest virket veldig bra! Godt mulig jeg prøver en av de andre bøkene hennes (som det ikke er begrenset lånetid på), som Vi var familien Mulvaney eller Blond. Akkurat nå gleder jeg meg til å begynne på nyeste bok i Dresden Files-serien til Jim Butcher - som blir noe ganske annet både i sjanger og skrivemåte!
   Takk for det, jeg håper at dette skoleåret blir mer normalt enn det forrige med tanke på korona, mye rødt nivå og hjemmeundervisning. Det har vært tøft. Heldigvis får vi nå starte på grønt nivå!

   Slett
  3. Høres spennende ut, både Oates bøkene jeg ikke har lest og Jim Butcher. Har hørt om ham, men ikke lest noe av ham så langt. Håper det er gode bøker du skal kose deg med fremover. =)
   Ja, mange er nok enige angående fjoråret. Spesielt de som har skoleelever må det ha vært krevende å ha hjemmeundervisning. Håper ikke at ting blusser opp like ofte som før. Selv er jeg stort sett hjemme, og har heller ikke vært så preget av det. Får håpe det roer seg for andres vegne. =)

   Slett
  4. Dresden Files kan anbefales, og for min del startet det med lydbøkene - de leses nemlig av James Marsters, som spilte Spike i Buffy the Vampire Slayer. Ble totalt hekta på bøkene ganske fort, og de blir også bedre og bedre etter hvert, når det overnaturlige universet utvides og noen av de beste og mest minneverdige karakterene blir introdusert. Det er også laget en TV-serie av de første bøkene, som var ganske ok - men tok seg en del friheter fra bøkene. Ønsker deg en god søndagskveld!

   Slett
  5. Må se om det er min type sjanger eller ikke først og til leselista har roet seg, men skal ikke love noe. =) Vet godt hvem James Marsters er, og han er kul. Likte Spike mye bedre enn Angel som alle andre likte.
   Tusen takk og i like måte. Lykke til med skolestarten i morgen. =)

   Slett
 2. Jeg likte Konfirmanten godt. Liker Servaz-serien veldig godt. Blant mine favoritt-krimserier:) God lesehelg Ina:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er enig. Husker jeg var litt lunken til ham etter å ha lest Ikke slå av lyset, men likte Natt bedre og føler jeg får mer og mer sansen for ham. Så skal få med meg de to første bøkene i serien også. Liker fortellerstemmen hans, dysterheten og at han tar seg tid til å skrive en detaljert handling istedet for å rushe gjennom med bare action. Så det blir ikke min siste bok av ham. =)
   Tusen takk og i like måte, Anita. Begynner heldigvis å bli mer høstaktig nå. =)

   Slett
  2. Ikke så av lyset er den eneste jeg ikke har lest i serien, men jeg har den her. Har inntrykk av at det er den slappeste.
   Den første; Men helvete var av is, eller hva den heter, var sterkest. Gled deg:)
   Takk til deg også:)

   Slett
  3. Ja, har det inntrykket at det er kanskje den svakeste boka. Syntes den ble noen hakk for pompøs. Jeg har Hvis helvete var av is et sted i hyllene, men ikke bok nummer to, men skal skaffe den med glede. Liker fortellerstemmen hans og at bøkene hans er så deprimerende på en måte. Minner meg litt om den samme dysterheten til bøkene til Mo Hayder som jeg liker godt.

   Slett