9. januar 2019

Bøker jeg skal lese i januar


The Wrong Girl - R.L. Stine
Brent av solen - Laura Lippman
Craven Manor - Darcy Coates
Okkupert (De fem lengste årene i Norges historie) - Bjørn Are Godøy
Scary Urban Legends - Tom Baker & John Eng
Den magiske tid - Cressida Cowell

Januar er godt i gang allerede, men ligger litt etter siden det har vært jul, men stresser ikke. Foretrekker å ta ting som det kommer.

Her da bøkene jeg har valgt ut for denne måneden:

The Wrong Girl: Bok to i Return to Fear Street serien av R.L. Stine. Jeg er ikke helt sikker, men tror det er en reboot . Leste ikke så mye Fear Street på 90-tallet for det gikk mest i Grøsserne (Goosebumps) av samme forfatter. Grøsserne var mer for barn og Fear Street var for ungdom. Jeg leste bok en i fjor som heter You May Now Kill the Bride, og likte den veldig godt. Ikke spesielt skremmende, men veldig underholdende. I likhet med Grøsserne, trenger man heller ikke å lese Return to Fear Street i kronologisk rekkefølge.

(Bakpå):

POPPY MILLER SWEARS SHE 
WILL GET PAYBACK FOR JACK SABERS'S CRUEL PRANK 
THAT HUMILIATED HER IN 
FRONT OF ALL HER FRIENDS.

Then her classmates start turning up dead.
    All eyes are on Poppy. Is Poppy being framed?
Or did the kids of Shadyside High mess with the wrong girl?
    In this all-new Fear Street story, only one thing's for sure - someone is out for DEADLY revenge.Brent av solen: Man må ha litt thrillere også innimellom, ikke bare grøssere ... Boka nevner lidenskapelig kjærlighet og vet ikke om det er lesestoff for meg, men tar sjansen.

(Bakpå): 

"Hver gang Laura Lippman utgir en ny bok, får jeg frysninger fordi jeg vet at jeg er tilbake i hendene på en mester."
Gillian Flynn

Polly og Adam møtes på en nedslitt kro i den lille byen Belleville på USAs østkyst. Hun har tenkt seg vestover, han jevder å være på gjennomreise. Likevel blir de begge værende. I løpet av sommeren hengir de seg ubønnhørlig til et lidenskapelig kjærlighetsforhold. Men begge holder noe igjen fra den andre - farlige, kanskje dødelige hemmeligheter.
    Så mister noen livet. Var det en ulkke, eller ledd i en plan? Adam og Polly er nå viklet inn i hverandres liv og løgner at ingen av dem vet hvordan de skal unnslippe - ikke engang om de ønsker det. Er kjærligheten stterk nok til å tåle sannheten, eller vil den ødelegge dem?
    En av dem spiller svært høyt. Men hvem er det?

Brent av solen er en glitrende psykologisk spenningsroman om to elskende som har de beste hensikter, men som havner i en kompromissløs mus og katt-lek uten regler. Den styres bare av mørke hemmeligheter, forbudte lyster, svik - og kaldblodig drap.

"Spennende som bare faen, og hun skriver som en drøm ... Lippman er alltid god, men dette er i en egen klasse."
Stephen King

"Rett og slett en av de beste krimforfatterne i dag."
Tess GerritsenCraven Manor: Noen grøssere må man jo presse inn. Klarer jo ikke å holde meg unna. Vet ikke hva boka handler om så mye ennå, og det er sånn jeg foretrekker det. Jeg vil vite så lite så mye som mulig angående handlingen i en bok på forhånd.

(Bakpå):

Daniel is desperate for a job. When someone slides a note under his door offering him the groundskeeper's position at an old estate, it seems too good to be true.

Alarm bells start ringing when he arrives at Craven Manor. The mansion's front door hangs open, and leaves and  and cobwebs litter the marble foyer. It's clear no one has lived there in a long time.

But an envelope waits for him inside the doorway. It contains money, and promises more.

Daniel is desperate. Against his better judgement, he moves into the groundkeeper's cottage behind the crypt. He's determined to ignore the strange occurences that plague the estate.

But when a candle flickers to life in the abandoned tower window, Daniel realises Craven Manor is hiding a terrible secret ... one that threatens to bury him with it.Okkupert: Det er ikke ofte jeg leser noe fra krigstiden, men det er noe jeg ønsker å bli flinkere til. Det er en spennende tid å se filmer om i hvert fall. Håper bare ikke at det blir for tørt lesestoff ...

(Bakpå):

Okkupert er en medrivende beretning om andre verdenskrig i Norge, der små hendelser og skjebner veves sammen med den store krigshistorien.

Norge kunne knapt ha stått dårligere forberedt til å møte det tyske angrepet i april 1940. Få år tidligere hadde splittelsene i befolkningen vært så dype at det ble snakket åpent om borgerkrig. Nå måtte innbyggerne plutselig forholde seg til et brutalt naziregime.

Helt frem til våre dager har det blitt hevdet at nordmenn reagerte med innbitt motstand. Denne boken viser at virkeligheten var langt mer sammensatt. Alle nordmenn var ikke motstandshelter, like lite som alle tyskere var rabiate nazister.

I Okkupert møter vi også nordmenn som tjener seg styrtrike på tyskerarbeid, jøder som brått oppdager at fedrelandet deres har blitt en dødsfelle, og sabotører som blir dordømt av det samfunnnet de forsøker å befri. Hver av dem opplevde krigen vidt forskjellig, men hadde det til felles at de boode i et land som Hitler kalte "krigens skjebneområde."


"Vi drives forbløffet fra den ene scenen til den neste mens vi rykkes stadig lengre vekk fra alle våre tilvante forestillinger om Krigen."

ØYSTEIN MORTEN, FORFATTER OG HISTORIKER


Scary Urban Legends: Er det noe jeg synes er veldig fascinerende, så er det urban legends, altså vandrehistorier. Historier som skal være "sanne" og som skal ha "hendt" med en venn, av en venn, osv. Historiene blir også gjerne fortalt som en slags advarsel. Japan har mange skremmende vandrehistorier, og håper å komme over en slik boksamling, men har ikke funnet noen ennå.

(Bakpå):

Ingen baskidetekst. Så herlig, da.Den magiske tid: Jeg liker å utforske bøker fra forskjellige målgrupper og sjanger. Leste en del fantasy før, men ikke så mye nå. Blir nesten redd det skal være for "avansert" for meg, men får ta sjansen.

(Bakpå): 

En gang fantes magi. Dypt inn i skogene fantes den. Helt til den dagen da krigerne kom ...

Xar er en trollmannsgutt som ikke har noe magi, men som gjør hva som helst for å få det.

Ønske er en krigerjente. Krigere skal ikke ha magi. Men Ønske eier en magisk gjenstand som hun vil gjøre hva som helst for å beholde.

Tilfeldigheter? Skjebnen? Eller stjernenes innvirkning? Uansett må Xar og Ønske lære seg å samarbeide hvis de sammen skal klare reisen til krigernes hemmelige fangegrotter.

Men dypt nede i de labyrintiske grottene er det noe som har sovet i hundrevis av år. Noe magisk. Som nå holder på å våkne.Dette er da bunken jeg har tenkt å pløye meg gjennom i januar sammen med andre bøker. Noen ganger går det etter leseplanen og andre måneder ikke. Håper det meste av leseplanen går som planlagt den første måneden i året. 😊

Og beklager for litt lite blogginnlegg i det siste, men sliter med kronisk utmattelsessykdom og det tar overtaket på meg av og til.  De dagene jeg ikke skriver, leser jeg, så prøver alltid å være produktiv med noe.

3 kommentarer:

 1. Hei Ina og godt nyttår!

  Jeg er endelig tilbake på bloggen etter å bare så vidt å ha hanglet meg gjennom 2018. Det store målet for 2019 er å skrive :-) (Jeg har vært syk gjennom nesten hele 2018, og er ikke akkurat frisk - men jeg liker så godt å blogge at det vil jeg bruke krefter på).

  Bøkene du har valgt ut for januar så virkelig spennende ut, det er sånne cover jeg lett faller for. Så jeg måtte lese baksidetekstene nedover. Den magiske tid havner hvertfall på leselisten. Jeg er virkelig imponert nåe noen kan lage seg en liste over bøker de skal lese, sånn som du gjør. Der feiler jeg stort. Men til oppmuntring fikk jeg med meg det Silje kaller listeleser og ekornleser og ser jeg er ekornleser (Hopper fra bok til bok, og ikke i stand til å følge lister). Når det er sagt så skal jeg lese bøkene i Elidas 1001-bøker lesesirkel. Så når listene ikke er strengere enn en bok i måneden går det bra :-)

  Ha en riktig fin dag. Ina!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, det var lenge siden. =) Takk og i lige måde. =)

   Det er ikke bestandig jeg klarer å holde meg til istene jeg heller, fra måned til måned. Det varierer veldig. Noen måneder går det som planlagt og andre ikke. Det skal ikke være lett. =)

   Synd du har strevd med formen du også. Men godt at du fremdeles vil blogge selv om vi sliter litt med formen, så det blir gøy å se deg mer aktiv med skrivingen igjen, og at det vil gå bedre i 2019. Og beklager for sent svar.

   Ha en fin dag du også, Astrid Terese og god helg. =)

   Slett
 2. Og god bedring. =)

  SvarSlett