7. januar 2019

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

Out are the Lights - Richard Laymon

Antall leste sider i forrige uke:

337 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Ingen. "God" start på året ...

Bøker som leses nå:

* Burnt Offerings - Robert Marasco
* Min historie - Michelle Obama
* The Stranger Diaries - Elly Griffiths
* Ligg unna kjelleren! - R.L. Stine
* En dag i desember - Josie Silver
* Perfume - Patrick Süskind  
  
  Planlagte bøker denne uken:

* Burnt Offerings - Robert Marasco
* Min historie - Michelle Obama
* The Stranger Diaries - Elly Griffiths
* Ligg unna kjelleren! - R.L. Stine
* En dag i desember - Josie Silver
* Perfume - Patrick Süskind  
* Slå på ring - Frode Eie Larsen

Forrige torsdag leste jeg ut Out are the Lights av Richard Laymon. Synes ikke det er hans beste og er ikke helt fan av noveller. Da spørs det litt hvem som har skrevet dem, og fra hvilken sjanger det er. Småunderholdende novellesamling, men ikke helt det store. Liker de hele bøkene av ham bedre. Følte jeg ikke ble godt nok kjent med karakterene denne gang.

Samme kveld begynte jeg på en gammel klassiker som heter Burnt Offerings av Robert Marasco. Jeg elsker skrekkfilmer, men denne filmen har av en eller annen grunn gått meg hus forbi. Det gir meg en fin anledning til å lese boka først. Den riktige rekkefølgen. Har ikke kommet så langt i den, men liker stemningen i den godt så langt.

Har kommet et godt stykke i biografien til Min historie av Michelle Obama. Begynnelsen var litt kjedelig og tørr, men begynte å ta seg opp etter de første hundre sidene. Hun er en dyktig kvinne som har oppnådd mye, også tiden før hun møtte Barack Obama. Hun var veldig skoleflink.

Jeg trodde jeg ville bli ferdig medThe Stranger Diaries av Elly Griffiths i helga, som jeg leser sammen med en bokblogger, men det ble jeg dessverre ikke. Det ble ikke så mye lest i helga som forventet, for gamet bort flere timer istedet, både på PC og Nintendo 3DS. Av og til trenger man å gjøre noe "hjernedødt".

Jeg leser videre i Ligg unna kjelleren! av R.L. Stine. Jeg, som nevnt tidligere, sjeldent gjenleser bøker for foretrekker å huske bøkene som de var. Men Grøsserne, Gossebumps på originalspråket, var bokserien som økte leseinteressen og bokinteressen for min del for alvor. Så litt morsomt å lese serien igjen, og man blir nostalgisk og ønsker man var liten igjen. Dette er en frittstående serie som består av nye hendelser og karaktererer i nesten hver bok.

Andre bøker jeg leser er En dag i desember av Josie Silver. Den går det litt trått med siden det ikke er helt min sjanger, og ikke helt fan av chick-lit språket, men jeg skal holde ut. Og jeg leser Perfume av Patrick Süskind. Den liker jeg godt. Den går det litt trått med for leser tregere på engelsk og litt vanskelig å komme inn i, spesielt i begynnelsen, men man må ha noen utfordringer også.

Har som mål å bli ferdig med minst to av bøkene jeg leser, og forhåpentligvis begynne på en bok til før uka er over. Da blir det Slå på ring av Frode Eie Larsen. Så får vi se hva vi rekker siden jeg leser flere bøker samtidig. Synes ikke det gjør noe. Er bare litt dårlig på prioritering av og til. 😊

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar