3. desember 2016

Månedens Bokanbefaling (november)

I november leste jeg disse bøkene:

Lest i kronologisk rekkefølge:

The Women in the Walls - Amy Lukavics
Apokalypse alt nå? - Alexander N. Wilken
Sjakspillere - Evind Riise Hauge
Hex - Thomas Olde Heuvelt
Alle mine demoner - Nikolaj Frobenius
En spesiell  type ondskap - James Lilliefors
A Deadly Thaw - Sarah Ward


Og hvilken bok likte jeg best i november?

A Deadly Thaw - Sarah Ward

Lenge siden sist jeg har lest en god thriller og det var på tide. Syns at thrillere, spesielt psykologiske thrillere har vært temmelig like i det siste. Jeg liker både vanlige thrillere og psykologiske thrillere, samtidig synes jeg de har på en måte mistet glansen med årene. A Deadly Thaw er ikke en psykologisk thriller, men en "vanlig" thriller. Selv om den ikke overrasket, var den i det minste, i motsetning til mange andre bøker fra samme sjanger, godt skrevet, hadde troverdig persongalleri og for en gangs skyld var dette en thriller med spenning. Har lest mange forskjellige thrillere oppgjennom årene som ikke har inneholdt hverken spenning eller en eneste thrillerfaktor. Det beste med boka var at den heldigvis ikke hadde en hysterisk hovedperson med. Det var godt til en forandring.

Kort om bokas handling:
Fortid møter nåtid. Hovedperson Lena Grey blir arrestert for å ha drept sin ektemann. 14 år senere har hun sonet sin straff. Det er bare et lite problem. Et lik blir tilfeldig funnet noen måneder senere, avsides i et gammelt bygg av en urban explorer, og den døde skal være Lena Greys egentlige ektemann. Hvem drepte hun da for flere år siden da det viser seg at det ikke var hennes ektemann likevel? Og er det noe hun skjuler?

Høres kanskje ut som et spesielt konsept, og det er det også. Dette er andre bok om inspektør Francis Sadler. Jeg har ikke lest første bok ennå og det gjorde jeg bevisst fordi denne boka virket mer interessant og har opplevd mange ganger at første bok i en politikrimserie ikke er spesielt gode. Det er ikke bestandig de gir et godt førsteinntrykk på en serie som kan være bra, og at andre bok er ofte bedre enn den første boka i en slik serie. I politikrimserier trenger man ikke å lese bøkene slavisk da det alltid er en ny sak og det går bra så lenge man får god bakgrunnstoff om etterforskerne. Det har hendt seg at jeg har lest noen gode førstebøker i en politikrimserie, men det er veldig sjeldent. Så det var derfor jeg ville prøve meg på bok to først i Francis Sadler serien istedet. Det var ikke så dumt for det ga meg enda mer lyst til å lese bok en; In Bitter Chill og den er allerede bestilt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar