19. februar 2016

Helgelektyre(129)


Metro 2033 - Dmitrij Glukhovskij
Den syvende demonen - Øistein Borge
Fordi overlevelse ikke er nok - Emily St. John Mandel

Jeg leser fremdeles Metro 2033 av Dmitrij Glukhovskij. På boka står det Dmitry Glukhovsky, men navnet hans skrives egentlig på denne måten; Dmitrij Glukhovskij. Jeg har en del sider igjen av den boka ennå, men det gjør ikke noe. Jeg stressleser ikke. Det skjønner jeg ikke meningen med. Jeg vil lese så mye jeg kan, men samtidig nyte bøkene. Og jeg er snart ferdig med Den syvende demonen av Øistein Borge. Jeg er sikker på at jeg blir ferdig med Den syvende demonen før Metro 2033, og da skal jeg begynne på Fordi overlevelse ikke er nok av Emily St. John Mandel.

Så det ser ut som det blir mørk litteratur denne helga og det ble det også forrige helg. Når man ser på bøkene jeg har valgt for denne helga så skulle man tro jeg skulle på noe overlevelseshelg:)

Jeg vet ikke hva det er med meg og mørk litteratur og mørk musikk. Jeg liker ting som sprenger grenser. Utfordre oss til å forestille oss selv i en ekstrem situasjon. Jeg blir alltid dratt mot mørk litteratur, musikk og filmer, desto mørkere det er, jo desto bedre er det. Jeg leser jo selvfølgelig forskellig litteratur og ser filmer fra forskjellige sjangre også, men har vært fan av det mørke så lenge jeg kan huske:)

Det blir ikke flere bøker enn de tre nevnte i helga. Jeg skal jo også skrive om bøkene jeg har lest og det tar sin tid. Jeg skriver fort, det er ikke noe problem det, men leser enda fortere. Så det er litt utfordrende å veie opp både lesingen og skrivingen, men jeg gjør så godt jeg kan.

Og som vanlig skriver jeg ikke noe om bøkene eller hvordan jeg liker dem i helgelektyrene og sparer dem til anmeldelsene istedet. Helgelektyreinnleggene skal være korte og så slipper jeg å gjenta meg selv:)

Ukas låt: Devils don't fly av Natalia Kills8 kommentarer:

 1. Ser ut som du har en spennende helg foran deg. Gled deg til Mandel sin bok, den er virkelig bra. Selv begynner jeg på en roman hvor Shakespeare er involvert og en ny ungdomsroman i helgen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi får se hvor spennende det blir;)
   Grugleder meg litt til Mandel sin bok. Er ikke storfan av dystopi, noe av den sjangeren er bra, men mye av de bøkene er like. Så håper at den skiller seg ut:)Romanen med Shakespeare virker interessant. Kos deg med den og ungdomsromanen:)

   Slett
 2. Dette blir nok en bra lesehelg :) Jeg for min del har ikke snøring på hva jeg skal lese i helgen. Jeg har begynt på "Codename Verity" for andre gang, men klarer bare ikke å komme igjennom den. Vet ikke helt hva det er, for den virker utrolig bra, men jeg får bare legge den til side, så får vi se om det blir et tredje forsøk senere :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, har høye forventninger selv om man ikke skal ha det så vi får se hvor bra lesehelgen blir;)

   Kjenner den følelsen. Av og til velger man riktig bok. Selv klarer jeg ikke å avbryte bøker. Håper du finner en som fengeri løpet av helga:) Det er kjipt å ikke vite hva man har lyst til å lese:)

   Slett
 3. Jeg leste et blogginnlegg, tror det var på en biblioteksblogg, om Fordi overlevelse ikke er nok. Der står det at en ikke må like dystopi sjangeren for å like boken. Det fikk meg til å låne den. Så nå er jeg spent. Leste innlegget ditt om boken til Knausgård. Den lånte jeg en gang, ble leverte den tilbake fordi jeg dengang hadde så mye å lese at jeg ikke fikk tid. Så det får bli en annen gang. Jeg er ikke kommet halvveis i snømannen, så det går i sirup her i gården :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har alltid vært usikker på dystopisjangeren. Det er ikke min favorittsjanger for mye har vært blandet. Jeg har lest noen gode blant annet The Road og Menneskebarnet, men mye annet har vært mye likt og lite utfordrende. Så håper at Fordi overlevelse ikke er nok,setter sine spor etter seg. Det er et savn:)

   Om høsten er en god bok, men ikke mitt tema. Jeg liker ikke bøker om graviditet eller bøker der hovedpersonen er gravid for de har en tendens til å oppføre seg så viktig og samtidig som sytete. Kall meg gjerne sær, men det er sånn jeg føler det:) Uansett, er jeg glad Knausgård skriver igjen og jeg skal følge videre med hans forfatterskap:) Men Min kamp bøkene tror jeg alltid blir hans beste:)

   Skjønner hvordan du har det. I de siste månedene har jeg også lest mange bøker som ikke har fenget i det hele tatt og da føles det ut som om sidene i bøkene er limt igjen og lesingen går trått. Men jeg prøver å lese litt hver dag også selv når lesingen går trått. I'm not a quitter;) Og har vel alltid vært sta:) Så håper du finner frem til leselysten igjen og finner en god bok:)

   Slett
 4. Har Mandel og Borges bøker liggende her, håper å lese dem snart, men lesingen går litt trått for tiden.. Har to bib-bøker jeg må bli ferdig med først, deretter blir det krim og spenning. Ha en god helg Ina.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Lesingen går litt trått her også. Har ikke noe med bøkene å gjøre, men av og til kommer det dager man ikke føler for å lese like mye som andre dager. Kjipt når det skjer, men det skjer med alle. Så håper vi får fart i lesingen igjen:)

   Kos deg med lesingen når leselysten er tilbake, og riktig god helg til deg også, Anita:) Det er kjedelig når lesingen går trått:/

   Slett