16. januar 2015

Helgelektyre(77)

Natt til onsdag ble jeg endelig (endelig!) ferdig med Å våge livet en gang til av Per Arne Dahl. Det er en kort bok på bare 247 sider, men har aldri brukt så lang tid på en så kort bok før. Men det er vanskelig å slite seg gjennom bøker man ikke liker og jeg avbryter aldri en bok, men jeg holdt ut.

Og tidligere denne uka ble jeg også ferdig med en annen bok, som også skuffet, som var I morgen er alt mørkt av Sigbjørn Mostue. Herlig tittel, men kjedelig innhold. Har allerede skrevet en anmeldelse av den og den kan du lese her.

Å våge livet en gang til - Per Arne Dahl
I morgen er alt mørkt - Sigbjørn Mostue


Jeg har nettopp begynt på to nye bøker og det er disse:

En overflod av Katheriner - John Green
The Catcher in the Rye - J.D. Salinger

Har lest altfor få klasssikere, så det er en av mine få lesemål i år. Bli flinkere til å lese klassikere istedet for å utsette det som før. Hva jeg syns om The Catcher in the Rye så langt, vil jeg holde hemmelig enn så lenge ...

Og jeg skal fortsette å slite med denne:

Too good to be true: The colossal book of urban legends - Jan Harold Brunvand


Og jeg skal samlese en bok sammen med to andre og vi skal samlese denne:

Good Omens - Neil Gaiman & Terry Pratchett

Før jul ble jeg og Birthe enige om å samlese enda en bok, og Marianne ville også være med på samlesingen og vi ble enige om Good Omens av Neil Gaiman & Terry Pratchett. Det tok litt tid før vi fikk hver vår utgave av boka, men denne fredagen starter vi samlesingen. Så jeg er spent på om det blir delte meninger om boka eller ikke. Har lest bøker av Gaiman før (Coraline, The Graveyard Book og The ocean at the end of the lane). The Graveyard Book er vel den eneste boka av Gaiman jeg har likt så langt. Er riktignok ikke helt Gaiman - fan ennå som mange andre lesere, men må lese noen flere bøker av ham og se om jeg blir noen fan eller ikke. Vi får se.

Så det er dette jeg skal holde på med i helga. Lese, lese og atter lese.

God helg.

2 kommentarer:

 1. Trasig med sånne bøker man bruker lang tid på, til tross for få sider! Da er det godt endelig å bli ferdig :) Ser veldig frem til Gaiman-boken denne gangen, spesielt siden jeg tror vi har felles ståsted når det gjelder disse bøkene: greie, men foreløbig ingen fan.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ingenting er så traurig som det. Så tynne bøker, men så vanskelig å komme seg gjennom. Rare greier, men når innholdet er tungt og ikke interesserer har det ikke noe å si om boka er tynn eller tykk. Da blir det like tungt å lese uansett. Men som vanlig så avbryter jeg ikke en eneste bok. Det har jeg ikke gjort siden jeg var mye yngre. Men det var godt å være ferdig med den!
   Ja, tror vi har samme lesesmak, som oftest. Har ikke blitt Gaimanfan ennå. Skjønner jo hvorfor han har så mange fans for han skriver i sin egen særegne sjanger, men har ikke truffet den riktige boka ennå. Har kun likt The graveyard book så langt, så spørs det å se hvor godt vi liker Good omens. Kanskje vi blir Gaiman-fans til slutt? Man må jo prøve seg litt frem i et forfatterskap for man vet jo aldri. God lesing:)

   Slett