17. januar 2014

Helgelektyre(28)

Tidligere i natt fullførte jeg:

Heaven - Christoph Marzi

(Tekst hentet fra bokelskere.no)

Det er natt i London. David tar snarveien over takene og snubler over ei jente. Hun heter Heaven. Hun er vidunderlig. Og hun hevder at to menn har stjålet hjertet hennes. Skåret det ut av kroppen med kniv. Bli med på en nervepirrende reise gjennom London!Urban fantasy på sitt beste.

Jeg hadde ingen forventninger til denne og mange urban fantasy bøker har skuffet meg i det siste og har vært temmelig middelmådige. Men denne var slett ikke verst. En av de bedre jeg har lest innen den sjangeren. Håper å få til en anmeldelse av den i løpet av helga, helst på lørdag, så følg med!

Og i helga skal jeg komme meg ennå lengre i:

Min kamp 5 - Karl Ove Knausgård

(Tekst hentet fra bokelskere.no)

Karl Ove flytter til Bergen for å gå på Skrivekunstakademiet. Tida der blir en stor skuffelse; han vil så mye, vet så lite og får ingenting til. Til tross for dette fortsetter han å skrive og lese. Gradvis endrer både skrivingen og forholdet til omverdenen seg. Dette er en roman om nye, sterke vennskap og et alvorlig, omskakende kjærlighetsforhold, inntil det avgjørende øyeblikket da faren dør, Karl Ove debuterer som forfatter og alt bryter sammen. Dette er femte bok av seks om forfatterens liv.

Som sagt, jeg går aldri lei av å lese i Min kamp bøkene. Jeg er fortsatt fan av Knausgårds skrivemåte. Direkte, åpen og ærlig. Han legger ikke skjul på noen verdens ting. Synd å tenke på at det bare er en bok igjen av serien etter denne.

Girl in the woods - Jennifer McMahon

Henry, Tess, Winnie, and Suz banded together in college to form a group they called the Compassionate Dismantlers. Following the first rule of their manifesto--"To understand the nature of a thing, it must be taken apart"--these daring misfits spend the summer after graduation in a remote cabin in the Vermont woods committing acts of meaningful vandalism and plotting elaborate, often dangerous, pranks. But everything changes when one particularly twisted experiment ends in Suz's death and the others decide to cover it up.

Nearly a decade later, Henry and Tess are living just an hour's drive from the old cabin. Each is desperate to move on from the summer of the Dismantlers, but their guilt isn't ready to let them go. When a victim of their past pranks commits suicide--apparently triggered by a mysterious Dismantler-style postcard--it sets off a chain of eerie events that threatens to engulf Henry, Tess, and their inquisitive nine-year-old daughter, Emma.

Is there someone who wants to reveal their secrets? Is it possible that Suz did not really die--or has she somehow found a way back to seek revenge?

Full of white-knuckle tension with deeply human characters caught in circumstances beyond their control, Jennifer McMahon's gripping story and spine-tingling plot prove that she is a master at weaving the fear of the supernatural with the stark realities of life.

Denne helga skal jeg bli ferdig med Girl in the woods. Starten av boka er ikke så verst, så det er ikke derfor jeg ikke har lest så mye i den, men andre bøker har kommet litt i veien, så jeg får gi denne mer oppmerksomhet i helga for å se hvordan det går videre i handligen. Så ett av målene er å bli ferdig med den boka. Har ikke samvittighet til å utsette den mer nå.
 
Og jeg skal selvfølgelig begynne på denne:

Mørke grener - Nikolaj Frobenius

(Tekst hentet fra bokelskere.no)


Hvem gjemmer seg bak de mørke grenene? Hvem følger med på alt du gjør?Jo Uddermanns barndomskamerat Georg hadde en foruroligende fascinasjon for katastrofer og død. Men han var også en gutt som vakte mye oppmerksomhet og undring. Var han et offer? Eller et «barn uten sjel»? Som voksen får Jo vite at Georg døde under et fengselsopphold, og han skriver en dokumentarisk roman for å prøve å finne ut av hvem barndomskameraten egentlig var.Romanen vekker oppsikt, men etter at Jo har snakket om den i et TV-intervju, begynner det å skje uforklarlige ting rundt ham. Bildører på vidt gap, en urovekkende mms fra anonym avsender, et innbrudd der ingenting er stjålet. Etter hvert blir det tydelig: Det er noen som følger med på alt Jo gjør, og som er i ferd med å invadere livet hans ? ved hjelp av stadig mer drastiske virkemidler.

Gleder meg til å begynne på denne for jeg har sansen for psykologiske thrillere.

Så dette er bøkene jeg skal konsentrere meg om i helga, og håper jeg får lest litt mer i helga enn det jeg gjorde tidligere i uka.
Har du lest noen av disse bøkene og hva skal/leser du i helga?

God helg:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar