8. november 2013

Helgelektyre(18)

Så langt har jeg bare lest ut en bok denne uka og det er for dårlig,  men boka jeg har lest ut er denne:
Fossefall(52) Finnskogens hjerte - Jorunn Johansen

Det har vært en stund siden jeg har lest Fossefall - serien så tenkte det var på tide å ta det igjen. Jeg har nå lest 52 av 55 bøker i denne serien og jeg har alle 55 bøkene i hylla. Og selvfølgelig skal jeg lese resten av bøkene i serien også. Jeg bare grugleder meg litt til slutten med tanke på at jeg har fulgt denne gjengen fra 2009, så det blir litt vemodig å ta farvel med denne serien når den tid kommer. Men alle ting tar jo slutt en gang .... Skal prøve å få til en anmeldelse av boka på bildet ovenfor på lørdag. Så følg med!

Bøkene jeg leser i denne uka og som jeg skal fortsette med i helga er disse.

Drømmegjengeren - Samantha Shannon

Jeg var så heldig å få denne som leseeksemplar av Kagge Forlag. (Tusen takk)! Denne begynte jeg så vidt på i går kveld. Jeg gidder ikke å skrive hva boka handler om med egne ord så jeg låner handlingsreferatet fra bokelskere.no Så begklager denne kveldens latskap som tar overtaket på meg:)

Året er 2059. Samfunnet Scion kontrollerer alt. Paige Mahoney jobber i den kriminelle underverdenen i London, der hun er en del av en hemmelig celle. Jobben hennes er uvanlig, hun søker etter informasjon ved å bryte seg inn i andres sinn. Page er en Drømmegjenger, en sjelden type klarsynt, og i en verden regjert av Scion begår hun høyforræderi bare ved å leve.En dag forandres livet hennes for alltid. Hun arresteres, kidnappes og føres til Oxford ? en by som har blitt holdt hemmelig i 200 år. Paige får en Rephaite-verge, en skapning med mørk, honningfarget hud og gule øyne. Han er herren hennes. Hennes naturlige fiende. Og hvis Paige ønsker å gjenvinne sin frihet, må hun spille på lag med herren sin.
Har ikke kommet så godt i gang med Drømmegjengeren, så det er litt for tidlig å si hva jeg mener om den ennå. Får håpe jeg kommer ordentlig i gang med den i helga ...

Last days - Adam Nevill

Det er vel den tredje uka jeg leser i Last days, og det er innmari flaut fordi jeg bruker egentlig ikke så lang tid på å lese en bok, selv ikke bøker på engelsk, men boka engasjerer ikke så mye som jeg hadde håpet på og da går det trått. Og man må bare bruke den tiden boka trenger, så jeg får bare gi boka litt tid. Handler om en filmskaper som lager en dokumentar på et sted hvor en sekt holdt til for mange år siden som eksperimenterte både med religion og mørke ritualer .... Og nå er det stedet hjemsøkt. Og filmskaperen har fått som oppdrag å fange det overnaturlige. Boka er ikke så spennende som jeg hadde håpet den ville være, men jeg avbryter aldri en bok, har ikke gjort det på mange år, så jeg skal lese til siste slutt. Det tar bare litt tid ....


Mer enn disse bøkene rekker jeg nok ikke i helga med tanke på at begge er på over 500 sider.

Har du lest noen av disse bøkene og hva skal du lese i helga?
God helg!

2 kommentarer:

 1. Hei! Nei, jeg skal ikke lese noen av disse bøkene i helgen og ikke har jeg lest dem heller. Skjønner at Fossefall har vært en bra serie. Jeg har selv lest en serie, men sa opp abonnementet etter 13 bøker. Det hadde vært spennende men jeg følte at det ble litt for mye på stedet hvil.
  Jeg leste Arkitekt i går, (hvis fredag regnes som helg) I dag skal jeg lese Julefortellinger, og etterpå skal jeg lese bok nummer 4 i Clue serien av Jørn Lier Horst (barnebøker). Siden vi skal til naboen på bacalao i kveld, blir det ikke så mye lesing som det pleier på lørdagskvelden. Håper du får en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Selvsagt regnes fredag som helg. Det er tross alt da den begynner:) Skjønner at noen serier blir litt dryge i lengden mens andre fenger. Sånn er det bare:)
   Selv har jeg ikke lest de barnebøkene av Horst enå, men har lest noen krimbøker av ham for voksne og liker dem godt. Gleder meg til å lese hans nyeste krim: Hulemannen. Liker skrivemåten hans godt.

   Beklager for sen tilbakemelding fra min side og håper at bacalaoen var fortreffelig:) ha en fin helg videre du også og håper du rekker å lese litt før helga er over:)

   Slett