1. november 2012

Månedens Bokanbefaling (Oktober)

Det er vel 2 - 3 år siden sist snøen kom så tidlig. Selv syns jeg det er vel det tidligste laget at det knitrer under skoene.

Forrige måned fikk jeg ikke lest alle bøkene jeg hadde planlagt. Tiden går jo, og den kan ikke stoppes, men likevel fikk jeg da slukt noen bøker. Flere enn det jeg hadde trodd i det minste.

I oktober rakk jeg å lese disse bøkene:

Fossefall(44) Den kappekledde vender tilbake - Jorunn Johansen
Djevelkysset - Unni Lindell
The Summoning (Darkest Powers, #1) - Kelley Armstrong
Ring - Koji Suzuki
Among the missing - Richard Laymon (Omtale kommer!)

Boka jeg likte aller best er denne:

Ring - Koji Suzuki
Bakpå:

DOOMED TO DIE.
ONE WAY OUT.
ONE WEEK TO FIND IT.

The body of a young girl is found at her home in Yokohama, contorted in fear, but the cause of her death is a mystery. Soon afterwards the bodies of three more teenagers are discovered – dead in chillingly similar circumstances.

Sensing a story, journalist Asakawa becomes fixated on unravelling the cause of this bizarre sudden – death syndrome. He discovers that the four victims had shared a log cabin for one night, exactly seven days before their deaths.

In the cabin, Asakawa finds a nightmareish secret – a curious videotape which plays not a movie, but a strange collection of abstract, subliminal images, concluding with a portentous message:

‘Those who have viewed these images are fated to die at this exact hour one week from now. If you do not wish to die, you must follow these instructuions exactly..’
Then the tape cuts to static.

The ultra – cool supernatural thrillerthat inspired the cult Japanese movie and the Hollywood remake of the same name.


Selv om jeg har sett originalfilmen og nyversjonen, så har jeg lenge hatt lyst til å lese boka bak fenomenet, og jeg angrer ikke. Selv om boka var litt annerledes enn begge filmene, så var jo konseptet kjent og selv om jeg skjønte allerede hvordan alt hang sammen, syntes jeg at boka var utrolig spennende. En bok jeg virkelig slet med å legge i fra meg. Jeg har allerede bestilt oppfølgeren, Spiral, som jeg håper dukker opp i postkassen om ikke altfor lenge ...

Selv om jeg ikke rakk å lese alle horrorbøkene som jeg planla å lese i oktober, ser jeg ikke bort i fra at jeg kommer til å lese det fortapte i november. For meg er det jo Halloween året rundt .Selv om jeg leser mange forskjellige sjangre så er det jo horror/skrekk - sjangeren jeg oftest velger bøker fra. Jeg kan ikke noe for det:) Jeg er vel en slags mørkets fyrste eller noe:)

Ha en kald dag videre.

2 kommentarer:

  1. Høres spennende ut! Jeg har sett filmene men ante ikke at det var en bok! Boken er sikkert mye bedre enn filmene også kan jeg tenke meg! :)
    Og hurra for horror/skrekk elskere! :D Jeg velger også oftest bøker fra den sjangeren!

    SvarSlett
  2. Jeg visste at filmene var basert på en bok, men ikke på en triologi. Gjett om jeg ble glad da jeg fant det ut. Venter spent på at bok nummer to skal dukke opp i postkassa. Håper det ikke blir altfor lenge å vente for jeg er ikke sååå tålmodig av meg:)

    Og ja, horror/skrekk - sjangeren er best!:)

    SvarSlett