1. september 2012

Månedens Bokanbefaling (August)

Da er august over (hvor blir tiden av?!). Syns ikke det var så lenge siden det var sommerferie! Kan ikke tiden bare stoppe litt opp. For min skyld? Det hadde vært fint. 

Men, men, til tross for at tiden har gått ekstremt fort ... så har det for en gangs skyld vært en bra måned. De tidligere månendene har jeg lest veldig få bøker, mens denne gangen har jeg endelig lest meg opp litt. Og jeg håper at jeg holder det samme tempoet oppe, om ikke fortere også. 

Alt i alt i august måned rakk jeg å lese 5 bøker. Ikke verst det til meg å være ... Tidligere i år leste jeg så vidt 2 - 3 bøker i måneden og det er altfor lite!

Bøkene jeg rakk å lese i august:

Den som hvisker - Sam Hayes
Darkfall - Dean Koontz
Kvinnen i buret - Jussi Adler - Olsen
Fossefall(43) Trollbundet - Jorunn Johansen
Jakthundene - Jørn Lier Horst

Og hvem stikker av som månedens bokanbefaling denne gang?

Jakthundene - Jørn Lier Horst

Bakpå:

William Wisting suspenderes og settes selv under etterforskning mistenkt for å ha fabrikkert bevis. Han var etterforskningsleder i en av landets mest medieomtalte straffesaker, da unge Cecilia Linde ble funnet drept. Nå, 17 år senere, har det kommet for en dag at bevisene som felte gjerningsmannen var forfalsket. Mediene værer nytt blod.

Wisting har brukt hele sitt yrkesliv på å jakte på forbrytere. Nå er det han som er byttet, og han må abriede på egen hånd og i skjul for å finne ut hvem av deres egne som konstruerte det falske beviset, og hva som egentlig skjedde den gangen. Han får hjelp av journalistdatteren Line, men også fra svært uventet hold. Så forsvinner en ny, ung kvinne. Det blir starten på et nervepirrende kappløp.

JØRN LIER HORST BLE TILDELT BOKHANDLERPRISEN 2011


Jeg hadde store forventninger til Kvinnen i buret av Jussi Adler - Olsen. Det var krimboka "alle" snakket om. Om hvor bra og spennende den er osv ... Og etter lang tid med mye nøling så måtte jeg jo lese den selv. For all del så var det en spennennde krim, men jeg ble ikke like revet med som mange andre og syns den manglet det lille ekstra, vet ikke hva, men noe manglet. Derfor ble jeg ikke helt bergtatt selv om jeg har tenkt å lese flere bøker av Adler - Olsen.

Men i forrige helg satt jeg som klistret til en annen bok av en forfatter jeg lenge har vært nysgjerrig på. Hele helga satt jeg som klistret til Jakthundene av Jørn Lier Horst. Jeg har lest krim i mange år og har blitt svært så kresen. Men skal si at Jakthundene imponerte og bergtok meg. Lier Horst skriver sabla godt. Jeg liker etterforskeren Wisting. Han virker som en varm og oppegående person. Liker også samholdet mellom ham og journalistdatteren, Line. Sammen, men også på hver deres måte, prøver de å løse diverse saker.

Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med begge to, så jeg har allerede kastet meg over Lier Horsts forrige bok Vinterstengt. Så jeg gleder meg til å utforske Jørn Lier Horsts forfatterskap videre. Dette er spennende krim!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar