11. oktober 2024

Helgelektyre(664)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Haunting of Alma Fielding av Kate Summerscale, Where They Wait av Scott Carson, Nightmare Cabaret av Fausto Bianchi og Miniature Secret Garden av Johanna Basford, er fra egen boksamling



 
The Haunting of Alma Fielding - Kate Summerscale

Jeg finner deg - Harlan Coben

Where They Wait - Scott Carson


I natt leste jeg ut denne:


 
Den vesle vampyren flytter - Angela Sommer-Bodenburg
 
Den vesle vampyren flytter av Angela Sommer-Bodenburg. Fantasy for barn utgitt på norsk i 2023.
 
Boka ble opprinnelig utgitt i 1980, og er den andre boka i Den vesle vampyren serien. Anton bor i blokk sammen med foreldrene sine og han får uventet besøk av vampyrkameraten Rydiger. Det viser seg at han er blitt bannlyst fra vampyrhvelvet som ligger under kirkegården. Årsaken er at noen har funnet ut at Rydiger er blitt venn med et menneske. Han trenger et sted å bo. De gjemmer kisten hans i kjellerboden, men det er et problem. Faren hans skal snart renovere kjøkkenet, og verktøyet ligger nettopp i kjellerboden. Hvor lenge klarer Anton å holde foreldrene unna kjellerboden uten at det virker rart?


I helga skal jeg lese videre i disse bøkene:
 

The Haunting of Alma Fielding av Kate Summerscale. Sakprosa utgitt i 2020.
 
Alma Fielding og familien blir usikker på sin egen sikkerhet i sitt eget hus. Hendelsen fant sted i England i 1938. Besøkende var også vitne til noen av hendelsene, og det viser seg at Alma har også hatt noen rare episoder tidligere i livet som ikke kan forlares. Hun får besøk av en slags spøkelsesjeger som heter Nandor Fodor, som er der for å snakke med dem og være med på opplevelsene selv. Han var en mann som var grundig for å unngå svindel og var veldig saklig. Boka er ikke er ikke så mye om selve poltergeistsaken, men heller mer om bakgrunnshistorie av nesten alle karakterene og tidsepoken. 
 
 
Jeg finner deg av Harlan Coben. Psykologisk thriller utgitt på norsk i 2024.
 
David sitter i fengsel, mistenkt for å ha drept sin egen sønn, noe han er uenig i. Likevel snakker han ikke om saken og vil ikke ha besøk. Men en dag får han besøk likevel. Han får besøk av søsteren til hans ekskone. De var nære venner og hun viser ham et bilde. På bildet er det noen som er veldig lik sønnen hans, men han kan ikke være i live? David er nødt til å undersøke saken nærmere, men han kan ikke gjøre noe fra fengselet. Det hjelper vel heller ikke at fengselsdirektøren er gudfaren hans?


Where They Wait av Scott Carson. Horror utgitt i 2021.

Nick er journalist og det er vanskelig å holde på en jobb. Men en dag får han et oppdrag om å skrive om enn app om mindfulness. Mens han undersøker appen, hører han en kvinnestemme som ikke skal være der ... hva prøver hun å si? 


Siden sist helg har jeg fargelagt dette:
 

Motivet er fra denne boka:


 
Nightmare Cabaret - Fausto Bianchi
 
 

 Motivet er fra denne boka:

 
Miniature Secret Garden - Johanna Basford
 
God helg.
 
 
Ukas låt:  Awaiting the Last Dawn - SIG:AR:TYR

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar