12. august 2024

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Home Before Dark av Riley Sager, A Child Alone with Strangers av Philip Fracassi, The Silent Companions av Laura Purcell, Hell House av Richard Matheson, A Time to Kill av John Grisham og The Haunting of Alma Fielding av Kate Summerscale, er fra egen boksamling 

 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

de der - Joyce Carol Oates

Antall leste sider:

505 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

✎  The Silent Companions - Laura Purcell
✎   Hell House - Richard Matheson

Bøker som leses nå:

📖Home Before Dark - Riley Sager
📖Mørkefall - Sven G. Simonsen
📖A Child Alone with Strangers - Philip Fracassi
📖A Time to Kill - John Grisham

Planlagte bøker denne uka:

⃞  The Haunting of Alma Fielding - Kate Summerscale
⃞   Hvilekraft - Cecilie Ystenes Myhre

En bok ble i det minste lest ut i forrige uke, og den første boka som ble ferdiglest på litt over to uker. Det var på tide. Men sånn er det når man leser store bøker og ofte på engelsk. Da går det tregere.

Natt til fredag leste jeg ut de der av Joyce Carol Oates og jeg har lest noen bøker av Oates, og likt dem alle, bortsett fra denne. Det var lite plot og mest karakterdrevet handling. Fikk heller ingen connection til de fleste av karakterene, og da blir det litt kjedelig å lese. Syns også fortellerstemmen hennes var noe tam denne gang.

Jeg skal lese videre i Home Before Dark av Riley Sager som jeg også har lest i en stund i. Det er en thriller med horrorelementer og noen kaller det horrorthriller, og syns ikke det høres riktig ut. Jeg liker de fleste bøkene av Riley Sager, men også her får jeg ikke mye connection til karakterene, men liker handlingen.

I helga begynte jeg på Mørkefall av Sven G. Simonsen som er tredje boka i Liv Eriksson serien, men kan også leses frittstående. Har ikke kommet langt i den, så er for tidlig å si om jeg liker boka eller ikke. Men saken virker interessant så langt.

Jeg har også lest videre i A Child Alone with Strangers av Philip Fracassi. Det er ikke skremmende horror, men heller hjerteskjærende horror. Er ikke glad i hjerteskjærende bøker, men liker plottet og er ikke helt skuffet over at det ikke er skremmende.

Har også pløyd meg videre i A Time to Kill av John Grisham som jeg liker bedre, selv om det er mørkt og dystert, men han skriver jo aldri oppløftende bøker. Så har sansen for bøkene hans. Denne går litt trått da det er liten skrift og det er pocket med stive permer. Ikke spesielt praktisk.

De neste bøkene på leselista er: The Haunting of Alma Fielding av Kate Summerscale og Hvilekraft av Cecilie Ystenes Myhre. En horror og informasjonsbok, kan man kalle det. Jeg leser ikke såkalte selvhjelpsbøker ofte, men med ME kan man kanskje få bruk å lære seg om overskudd, da man må balansere energien litt annerledes enn de fleste, så vi får se. Liker egentlig ikke å snakke om det og kommer til å lese boka med en klype salt.

Endelig nærmer man seg høsten med stormskritt og jeg har startet Spooky Season allerede.👿👻

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar