2. oktober 2021

Helgelektyre(406)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Billy Summers av Stephen King, The Homecoming av Andrew Pyoer, En verden av verdener av Kerby Rosanes, og Magiske eventyr av Johanna Basford, er fra egen boksamling
 
 




















Billy Summers - Stephen King

The Homecoming - Andrew Pyper

Kolibri - Cecilia Samartin

Helgelektyre er en dag forsinket, for det var ingen som fortalte meg at det var fredag i går. For meg var det torsdag. Sånn er det når man er asosial og opplever alle dager som like. Det hjelper ikke med kalender på PC, heller. 😀

Ikke mange horror bøker i helgas utvalgte bøker. Den eneste horror boka er The Homecoming av Andrew Pyper. Det er egentlig en psykologisk thriller med horrorelemnter. Boka av Stephen King er krim og boka av Cecilia Samartin er roman.

Stephen King er mest kjent for sine klassiske horror bøker, men han skriver mye annet også. Denne gangen er det krim som ble utgitt i august og er om en leiemorder.Det er min andre leiemorderbok i år. Tidligere i år leste jeg En kule i hjertet av Un-su Kim.

Billy Summers er som tittelen sier om Billy Summers. Han er en 44 år gammel leiemorder og er fristet til å gi seg mens leken er god. Det er noe leiemordere har til felles med idrettsutøvere, tydeligvis. Han mener han skulle ha gitt seg for mange år siden, men så blir han kontaktet av en gammel kjenning som heter Nick. Billy har jobbet for ham før, men denne gangen er ikke oppdraget av Nick selv. Han påstår at denne gang er han mellommann for en annen. Er Billy villig til å gjøre jobben en siste gang?

Mer har jeg egentlig ikke å si om boka. Selv om jeg har kommet godt i gang med boka, er det jo typisk King å ta seg god tid med storyen. Regn med mye prating i begynnelsen, men jeg liker pratsomme bøker, så har ikke noe i mot det. Er spent på fortsettelsen. Summers skyter heller ikke hvem som helst, bare "bad" guys, bare så det er sagt.

Den siste uka har jeg lest The Homecoming av Andrew Pyper. Leser litt tregere på engelsk, si, men kjeder meg ikke. Foretrekker å lese horror på engelsk, for på norsk blir språket ofte noe barnslig, men det er min mening. 

Den er om tre barn med store aldersforskjeller og personligheter, som ankommer en hytte langt inn i en skog for å møte farens advokat. Faren deres døde nylig og moren deres er med for å høre advokaten lese opp testamentet. De visste ikke om dette stedet fra før og både kona og barna vet relativt lite om deres far og ektemann. Han var en mystisk fyr som ofte var på jobb, og barna hans vet ikke helt hva han drev med. Hans kone gjennom 42 år vet heller ikke mye mer enn barna. 

Det er en betingelse angående arv. De må være der de er i tretti dager. De som nekter eller går før det har gått tretti dager, får ikke noe. De må leve i hytta uten mobil, Tv, Internett. De har bare noen puslespill og annet enkel underholdning og hverandre. Hytta er inngjerdet, i en avtale gjennom testamentet, blir det bragt opp mat til gjerdet som de kan hente, men de få ikke gå utenfor gjerdet. Hva er det faren deres egentlig vil med dette opplegget? Hva slags sted er dette, og hva er de fæle greiene som gjemmer seg i skogen? Psyken deres får virkelig gjennomgå i denne rare testen.

Hvis det blir tid til overs, skal jeg begynne å lese Kolibri av Cecilia Samartin. Det blir min første bok av henne. Godt mulig jeg blir ferdig med The Homecoming i løpet av helga, men trenger nok mer tid på Billy Summers.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:




En verden av verdener - Kerby Rosanes


Magiske eventyr - Johanna Basford 
 
God helg. 

Ukas låt: End of All Hope - Nightwish


4 kommentarer:

  1. Herlig skrekk-bilde på Nightwish-låta ;)
    Har spilt mye Nightwish gjennom årene og før ofte også på flyreiser. Men akkurat denne låta hoppet jeg over, da den ikke akkurat hjelper på flyskrekk..
    Av dine helgebøker skal jeg lese Kolibri. Tror den blir med på neste reise.
    God helg Ina:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det synes jeg også, og det er sånn vampyrer skal være. =)
      Nightwish er gode. Vet ikke hvem som er vokalist nå lenger. Vet de har byttet mange etter at Tarja Turunen fikk sparken. Syntes ikke de ble helt det samme uten henne. Men heldigvis rakk de å spille inn mange godbiter med henne, som jeg fremdeles hører mye på.

      Du får kose deg med End of All Hope de gangen du ikke er på reise. Selv har ikke reist med fly på over tyve år. Ikke på grunn av flyskrekk. Det har jeg ikke, men har ikke noen å reise med/drømmemål.

      Tusen takk og i lige måde. Endelig høst i Trøndelag nå, og håper helga er grei!

      Slett
    2. Jeg tror hun nederlandske Floor som fortsatt e vokalist. De er ute med nytt album. Har ikke hørt det enda.
      https://www.nightwish.com/
      Floor var med da de var på Sverresborg for ca tre år (?) siden. Hun er veldig bra. Mye bedre enn svenske Anette, som jeg synes ikke passet i det hele tatt. Savnet Tarja lenge etter dette..

      Jeg reiser mye alene.
      Men man trenger jo å ha lyst til å reise.
      Det har jeg - alltid.

      Takk, det samme. Helga er fin, besøk av sønner i dag.:)

      Slett
    3. Har hørt både Anette og Floor, men synes ikke de er på nivå med Tarja. Hun og Nightwish hadde noe magisk sammen. Anette passet ikke inn i stilen. Hun var for poppete.
      Tror man får mer ut av reisene når man reiser alene eller sammen med noen. Hadde ikke hatt noe i mot det, men er så dårlig på small talk når man kommer i slike sitiuasjoner. Har ikke sosial angst, men kommer aldri på ting å si. =) Håper du får mange fine reiser fremover når ting kanskje blir mer normalt.

      Det er fint med familiebesøk og håper de skjemmet deg bort i helga. =)

      Slett