23. mars 2020

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Reklame: Eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse  
The Institute av Stephen King, Naboparet av Shari Lapena og Jente (16) meldt savnet av Emma Rowley, er fra egen boksamling  Bøker jeg leste i forrige uke:

* 5 minutters eventyr - Peter Gotthardt
* Dukken - Yrsa Sigurðardóttir

Antall leste sider i forrige uke:

  489 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Kjeden - Adrian McKinty

Bøker som leses nå:

* Slakt - Espen Skjerven
* Min søster er seriemorder - Oyinkan Braithwaite
*  Leonardo da Vinci - Walter Isaacson
* The Institute - Stephen King

Planlagte bøker denne uken:

* Slakt - Espen Skjerven
* Min søster er seriemorder - Oyinkan Braithwaite
*  Leonardo da Vinci - Walter Isaacson
* The Institute - Stephen King
* Naboparet - Shari Lapena
* Jente (16) meldt savnet - Emma Rowley

Forrige mandagskveld leste jeg ut 5 minutters eventyr av Peter Gotthardt. Selv om jeg har blitt for "gammel" til å lese eventyr, er det fortsatt en sjanger som jeg liker godt. Jeg leste en god del eventyrsamlinger som liten, før jeg gikk over til noe mørkere, men de fleste eventyr kan være noe mørke de også. Spesielt de av Brødrene Grimm og H.C. Andersen. I boka er det også med veldig fine illustrasjoner av Sussi Bech og Bente Bech. Så det ble noe nostalgisk å lese i en slik bok i stor bokformat. Jeg kjente ikke til alle eventyrene, men de fleste.

Neste dag begynte jeg å lese krimboka Slakt av Espen Skjerven, som er første bok om Tom Grayston. Jeg liker den veldig godt så langt og byr på spennende historie og persongalleri. Det tar opp tema som prostitusjon og mye annet. Den er ikke original eller annerledes, men liker skrivemåten veldig godt og historien virker troverdig.

Natt til torsdag, etter å ha lest ferdig Dukken av Yrsa Sigurðardóttir som jeg slet med lenge, begynte jeg på en annen og litt annerledes krimbok: Min søster er seriemorder av Oyinkan Braithwaite. Jeg liker det spesielle forholdet mellom søstrene veldig godt og den kyniske humoren. Så gleder meg til hvordan boka ender.

I en god stund har jeg lest i Leonardo da Vinci av Walter Isaason. Det er ikke for den er kjedelig, langt ifra, den er bare litt stor, så det for ta den tiden det tar. Jeg har det ikke travelt.

Sammen med en annen bokblogger, leser jegThe Institute av Stephen King. Leser litt tregt på engelsk, for må konsentrere meg mer enn når jeg leser på norsk, men liker den veldig godt så langt. Den er om tolv år gamle Luke Ellis som blir kidnappet på en uventet og brutal måte. Før den tid har han blitt akseptert på to forskjellige college, til tross for sin unge alder, men han er svært intelligent ung herremann. Folk ser på ham som et slags  prodigy (vidunderbarn). En dag våkner han opp i et rom som ligner på hans eget, men det er ikke hans eget, for når han går i gangen, er det i hvert fall ikke hjemme. Han befinner seg et sted sammen med få andre barn. Hvor er han, og hva gjør han der? Vil han få svar på alle spørsmål han bærer på? Et veldig interessant konsept så langt.

Godt mulig jeg blir ferdig med både Slakt og Min søster er seriemorder i løpet av uka, men skal ikke love noe. Da skal jeg ta fatt på disse bøkene: Naboparet av Shari Lapena, og Jente (16) meldt savnet av Emma Rowley. Har lest en bok tidligere av Shari Lapena, men aldri hør om Emma Rowley. Jeg kom over den i en dagligvarebutikk, og der finner man ofte bøker man ikke har hørt om tidligere. Litt begge deler. Kjente og ukjente. Jeg leste en bok av Shari Lapena for noen år siden som het A Stranger in the House. Den likte jeg ikke noe særlig, men av en eller annen grunn fikk jeg lyst til å lese Naboparet, likevel.

Med Animal Crossing: New Horizons i hus, som jeg har lengtet etter å spille siden i fjor høst da det ble annonsert, at det ville komme den 20 mars, vet jeg ikke hvor mye lesing det blir. Forhåndsbestilte den tidligere i år, og fikk den merkelig nok innen forhåndsbestillingsdatoen, noe som nesten aldri skjer. Har spilt Animal Crossing: New Leaf omtrent daglig, så det er godt å se at et spill fra den serien ville komme på Nintendo Switch også, for liker konseptet veldig godt, selv om spillet er langt unna min målgruppe. Nettopp derfor jeg liker Nintendo, for det byr på både barnslige og avanserte spill. Så, får se hvor mye blir lest fremover. Er så lett å distrahere. 😊

4 kommentarer:

 1. Dukken står på leselisten min (og på soverommet) :-)
  Jeg er veldig spent på hva du vil synes om Min søster er seriemorder. Jeg likte den veldig godt men jeg ser det er delte meninger om den. Ikke alle synes den var så bra som meg. Slakt er en lokal krim for meg, den første fra dette området. Så den heier jeg selvfølgelig på. :-)

  Jeg har et tips til deg. Galgedans av T.H. Håvardsen. Den er faktisk en norsk grøsser. Forlaget har av en eller annen teit grunn kalt den en krim. Selv om forfatteren i etterordet takker dem for å ville satse på skrekklitteratur. Den handler om en jente som kunne vært tatt rett ut av en av Stephen Kings litt eldre bøker. Hun dreper omtrent alt hun kommer over :-)

  Stay safe and stay well <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Er spent på hva du syes om Dukken etter hvert. Jeg har lest noen bøker av henne før, men syntes den var litt tung til krim å være, klarte ikke å bli helt sugd inn i historien. :/

   Jeg likte Min søster er seriemorder overrraskende godt. Ga den en sterk firer. Likte den kyniske humoren veldig godt og det spesielle søsterforholdet. Syntes boka var litt annerledes og litt forfriskende. Det er en bok som er vanskelig å definere. =)

   Tusen takk. Den har jeg ikke hørt om før, og merkelig at den blir stemplet som krim når forfatteren legger vekt på at det er skrekklitteratur. Skal bestille den og den dystopiboka du nevnte i et annet innlegg. Trenger gode boktips nå. Er ute og går turer av og til og er på handletur en gang i uka, men bortsett fra det er jeg hjemme. Så da er det greit å ha noe å bruke tid på. Og lesing er ikke det verste man kan gjøre.

   Slakt er slett ikke verst. Synes den er brutal og troverdig. Den har rikelig med tempo også. Jeg liker den veldig godt så langt. Min nærmeste by er Trondheim og har lest noen bøker som foregår i boka, men av og til blir det litt for hjemmekoselig. =)

   Tusen takk, and to you as well. =) Håper du får lest masse for tiden og at ting normaliserer seg snart.

   Slett
  2. Jeg har sikkert fem eller seks Yrsa Sigurdardottir bøker stående blant ulest krim på soverommet. Jeg har rett og slett så mye å velge i der at jeg ikke helt kommer gjennom det. Men en dag ... :-)
   Jeg har heldigvis også et godt utvalg av romaner og den type ting. Men likevel klarer jeg å låne ebøker på biblioteket. Men nå har jeg funnet frem ett par bøker som jeg SKAL lese etter jeg er ferdig med månedens bok i Elidas lesesirkel (Tjenerinnens beretning). Den er veldig god, men jeg har sett serien så jeg vet alt som kommer til å skje :-)

   Slett
  3. Haha, for mye lesestoff er et dilemma som er lett å kjenne seg igjen i. Tror jeg har to uleste bøker av henne, og mange uleste bøker av mange forskjellige forfattere som jeg håper jeg vil komme meg gjennom en dag, men når? =)

   Hva er best? Boka eller tv-serien?

   Slett