3. april 2023

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The House at the End of the World av Dean Koontz, Fairy Tale av Stephen Kin gog Chasing the Boogeyman av Richard Chizmar,
er fra egen boksamling
 

 
Bøker som ble lest i forrige uke:

Alt han sa - Lise Marie Johansson
Profeten og idioten - Jonas Jonasson

Antall leste sider:

688 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Etterklang - Helga Flatland

Bøker som leses nå:

📖 Løgnere - Trude Teige
📖 The House at the End of the World - Dean Koontz
📖 Aftentid og morgengry - Ken Follett
📖 Fairy Tale - Stephen King
📖 Den niende kretsen - Victoria Larm

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Chasing the Boogeyman - Richard Chizmar
⃞   Nattreise - Tore Aurstad

I forrige uke hadde jeg som mål å bli ferdig med Alt han sa av Lise Marie Johansson, Profeten og idioten av Jonas Jonasson og kanskje Den niende kretsen av Victoria Larm. Jeg ble ferdig med Alt han sa av Lise Marie Johansson og Profeten og idioten av Jonas Jonasson, men ikke den sistnevnte, og ikke noen andre.

Natt til fredag leste jeg ut Alt han sa av Lise Marie Johansson og kan innrømme at det var ikke helt boka for meg. Jeg liker å lese forskjellige sjangere, for å komme meg ut av komfortsonen, men skjønte fort at temaet ikke var helt i min gate. En helt grei bok, men tror andre vil like den bedre enn meg.

Søndagskvelden leste jeg ut Profeten og idioten av Jonas Jonasson og ble veldig lettet. Dette er min andre bok av ham og det blir nok ikke flere, for tror vi ikke har samme humor. Jeg liker politikk, men ikke politisk humor som boka var svært preget av. Boka ble altfor langdryg og tørr.

I dag begynte jeg så vidt på Løgnere av Trude Teige, som er min første krimbok av henne. Tidligere har jeg lest romanen Morfar pustet med havet av henne, og ville se hvordan krimbøkene er. For tidlig å si hvordan jeg liker den, med tanke på at jeg ikke har kommet langt i skrivende stund.

Har kommet i gang med The House at the End of the World av Dean Koontz, som ble utgitt i år. Liker isolasjonen i boka og at kvinnen vokter sin egen ensomhet. Det er et spennende tema.

Jeg kom meg ikke videre i Aftentid og morgengry av Ken Follett eller Fairy Tale av Stephen King, selv om jeg sa at jeg skulle begynne på dem igjen i forrige uke, men ble så opptatt av å bli ferdig med Jonasson boka siden den var så stor, og ville egentlig bli ferdig med den. Men skal begynne på begge bøkene i denne uka.

Liker Den niende kretsen av Victoria Larm bedre. Det er første bok i en krimtrilogi. Liker karakterene som er både guffne og småmorsomme, og plottet er noe dystert. Så er spent på fortsettelsen.

De neste bøkene på leselsista er Chasing the Boogeyman av Richard Chizmar. Den ble utgitt i 2021 og er en blanding av horror og metafiksjon, men er ikke helt sikker. Leser ikke så mye på bøkene før jeg leser dem, for vil vite minst mulig.

Den andre er en norsk grøsser som ble utgitt i år. Det er Nattreise av Tore Aurstad. Begynner enkelte å høre på meg etter at jeg har sytet en stund om at norske forlag ikke tar horror på alvor? Vi får se. Håper å se mer av det fremover. 😈

Mål for denne uka er å lese ut Løgnere av Trude Teige, Den niende kretsen av Victoria Larm, og kanskje The House at the End of the World av Dean Koontz. Men det kommer an på, siden jeg leser tregere på engelsk.

Påske betyr krim, så det ser det ut til at det blir her også, blandet med litt andre sjangere, men hva gjør vel det?😈

4 kommentarer:

  1. Etterklang har jeg også lest, og likte den godt. Det samme med Løgnere, har du ikke fulgt Kajsa Coren-serien? den liker jeg godt. Har Nattreise på vent, den gleder jeg meg til, spent på hva du sier som er så god på grøss og gru.
    Alt han sa har jeg også lest (i), den ble lagt til side, for jeg irriterte meg over flere ting i begynnelsen, men har du greid å lese hele, skal jeg sannelig prøve igjen.
    Ha en fin fin påske Ina!

    SvarSlett
    Svar
    1. Nope. Grunnen til at jeg ikke har fulgt Kasja Coren serien er at jeg liker ikke helt kvinnelige etterforskere/journalister i krimbøker. Synes ofte det blir mye familiedrama og lite krim, da foretrekker jeg heller familiedrama i thrillere, men skal gi denne en sjanse.

      Alt han sa ga jeg en veldig svak treer til. Mye av grunnen er at det er ikke helt min type tema eller sjanger, og ikke helt fan av språket. Jeg klarte å lese den ferdig, men så leser jeg alltid ferdig jeg har begynt på. Du klarer det nok siden boka ikke er så stor. =)
      God påske til deg, også. Ser ut som det blir oppholdsvær i påska her. :/

      Slett
    2. Se der kom der jo et innspill til hva man ikke liker i bøkene vi leser (ref. innlegget mitt i dag...) Det kan bli mye familiedrama med kvinner, men er det ikke kjønnet på forfatteren som styrer mest, ikke karakteren? Jeg vet ikke, leste om Oda Krogh nå, i Ingrid Berglund sin krim, og der var det lite familiedrama.
      Jeg tror ikke forfattere er tjent med at vi disekterer bøkene deres, så jeg slår meg nok til ro med at det var mye i begynnelsen som irriterte meg, uten å gå i detalj.
      Fortsatt god påske Ina, selv er jeg solbrent på øynene, og etter en 15 km lang tur på asfalt, er jeg støl i knærne. Det eneste jeg savner når jeg er i Trøndelag er bakkene, det er så mye lettere å få opp pulsen en stund, når ikke underlaget er helt flatt :)

      Slett
    3. Kan jo være karakterstyrt, ikke godt å si. Hadde vært kjekt å vite. Blir litt kjedelig å lese når det er mye amming, eller søskenkrangel når det gjelder barna til karakterene eller krangling med mannen deres. Synes ikke det er så interessant å lese om. Vil heller lese om familiedrama i thrillere da det er mer naturlig.

      Det er ikke bare begynnelsen av Alt han sa som irriterte meg, men ganske mye. Helt klart ikke min type bok og jeg leser ut de jeg ikke liker. Ellers tenker jeg bare på boka at den må leses ut. Er litt snål.

      Takk og i lige måde, bor utenfor Trondheim og her er det mange bakker hvis man vil øke pulsen. Men virker fint med storbyliv også der alt er på en måte sentralt. Vi har for eksempel ikke en eneste bokhandel her. =) Da må man innom de nærmeste byene. Og morsomt at vi har samme mening om familiedrama.

      Slett